Skocz do zawartości

Mortal Kombat

Soul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 hour ago, Dante said:

Mam flashbacki do Resident Evil. Cole to nowa Alice. Ciekawe z kim spokrewniony jest ten koleś że wepchnęli go na główną role jak grać nie potrafi a jego postać jest tragiczna?

Mialem bardzo zle skojarzenia ze moze tak byc jakis czas temu i chyba nawet o tym pisalem xD Poczytalem troche o nim i calkiem spoko to wymyslili

Opublikowano

Obejrzałem i.... Jest gorzej niż zakładałem. Myślę że sam na serwetce przy kawie napisze lepszy scenariusz, postacie chuyowe (rayden XD, cole XD), głupotki wzięte z sufitu (arkana?) no serio można tylko wymieniać ale naprawdę materiał jest do ogarnięcia i W GRZE mortal kombat 9 były ciekawsze przerwyniki filmowe. 

Nie kumam masakrują wszystko jak leci. Już płakałem przy predatorze nowym teraz to. Ehhh. 

Orygnal z 95 to cudo przy tym mimo swoich lat. Początek dawał jeszcze nadzieję ale potem już tyko gorzej. 

Opublikowano

W tym filmie tylko Kabal i troche mniej od niego Kano świecą, a cala reszta słaba. 

20210427-061959.jpg

No i Scorpion to liga sama dla siebie. Gdy pod koniec pojawia się ze swoim Get over here w rytm znanej melodii:banderas:

Opublikowano
16 godzin temu, gekon napisał:

no niestety to tani pomysł 

Już 30 lat temu w dragon ballu, czyli bajce dla chińskich dzieci to było tanie i po najmniejszej linii oporu. Moc miłości xD

"Po linii najmniejszego oporu" kurva

• Plusik 2
Opublikowano

SPOILERY NIZEJ

Plusy:

- poczatek. Te realia feudalnej japonii kiedy Hanzo wyznaje uczucie zonie ale robi to z charakterystycznym dla japonczykow ogromnym dystansem i wysilkiem. Patrole wokol domu, a nie ze jestem uber mistrz i zaje.bie kazdego.

- dowiedzialem sie, ze S-Z jest chinczykiem? E? No ale ok tu mnie jakos zaskoczylo choc myslalem, ze te klany ninja to w japonii siedzialy oba

- Kano ale tak do 2/3 jego sucharow

- Sonya nawet ladna

- fatal kung lao

Minusy:

- gdyby Cole nie pocalowaj swojej zony (partnerki?) to bym myslal, ze to jego siostra

- Jax prowadzi auto na tyle dlugo zeby spier.dolic przed SZ i wytlumaczyc o co kaman ze smokiem na cycku a potem z glownej drogi skreca w jakis zaulek. Po ch.uj? A, bo tam juz czeka SZ.

- Cole po odkryciu mocy zabija goro w trzech ruchach xD. nastepnie pod koniec meczy sie milena i musi wspomoc go sonya.

- Szajsung zabije Kung Lao ot tak bo ten stal w poblizu i mu sie nawinal pod reke. W pierwszej czesci zabranie duszy bylo po przegranej walce a tutaj KL zaje.bal nietoperzyce z FLAWLESS VICTORY.

- W ogole ta scena to jest lol. Jak Rajden zaczyna kazdego teleportowac to przez montaz Liu Kang z objec Kabala przenosi sie do teleportu a za nim jakims cudem kapelusz xDD

- Rajden moze wyje.bac w ostatniej scenie szajsunga ale u siebie na chacie czeka az mu prawie ludzi pomorduja

- Ta cekwa tesli czy co to w tej jaskini xDD No bo PRAD c'nie

- Mnisi i rece jaxa xDDD

- Arcana. O ile jeszcze sam pomysl na odkrywanie w sobie mocy jest spoko tak ku.rwa tonfy, wzmacniane rece i laser oku sa w ch.uj glupie nawet jak na standardy gierki wiedo

- Dac The Pit i zrobic na nim normalne fatality... ja je.bie

- Szajsung tak jak myslalem, brudny, pulchny chinski eunuch

- Outworld xD Ruszyc cala ekipa na taki plan (ta kopalnia wegla istnieje na ziemi) i nakrecic scene jak typ siedzi na kamieniu albo jak idzie z dworem a wiesniacy wydlubuja piach z popekanej gleby...

- muzyka nie istnieje

- remix Immortals ssie pauke az po same kule

Straszne sa te filmy ostatnio. Brakuje chyba po prostu talentu a tutaj i miejscami budzetu. Scenariusz pisal debil bez poszanowania dla materialu zrodlowego. Niemniej obejrzalbym kontynuacje, juz chyba tylko z tego wzgledu zeby zobaczyc czy cos spier.dola bardziej. Do jedynki to nawet startu nie mialo.

• Plusik 3
  • Dzięki 1
Opublikowano

Współczesne Hollywood jest już mocno przeludnione, koszty produkcji filmów spadły drastycznie, i do tego każdy może napisać scenariusz a na kastingi przychodzą tłumy. Nawet te największe gwiazdki i najbardziej znane nazwiska muszą sobie wyrywać każdy ochłap dużego ekranu. Dlatego co mądrzejsi spierdolili do seriali i tam trzymają swoje ciepłe posadki. Im więcej sezonów tym stabilniejszy $ na koncie. Brakuje już dobrego pomysłu dlatego rebooty i remake uderza nawet w filmy. :( 

Opublikowano
27 minut temu, Mejm napisał:

- dowiedzialem sie, ze S-Z jest chinczykiem? E? No ale ok tu mnie jakos zaskoczylo choc myslalem, ze te klany ninja to w japonii siedzialy oba

Widzę że ktoś ma tu spore braki w dziedzinie prawdziwej muzyki dla G R A C Z Y:

• Plusik 4
Opublikowano (edytowane)

Ten w filmie to Bi-Han, czyli przyszły Noob Saibot. Ten Sub Zero z twojego awka to jego młodszy brat który przejdzie na stronę dobrych jak przejmie kostium i ksywkę po zmarłym bracie.

Edytowane przez Observer
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Observer napisał:

Ten w filmie to Bi-Han, czyli przyszły Noob Saibot. Ten Sub Zero z twojego awka to jego młodszy brat który przejdzie na stronę dobrych jak przejmie kostium i ksywkę po zmarłym bracie.

Wiem wiem ziomuś ,znam historię ;] 

Bolało mnie tylko zawsze to ze subek nie dostawał tyle miłości co skorpjon(laluś i przydupas Boon-a xD )

Edit:
Nawet na trailerach zawsze dostawał w pizdę...

#MUREMZASUBZEREM

Edytowane przez BieŃ
Opublikowano

Nie na darmo bylo w filmie co tam ze smierc to zadna przeszkoda, czy jakos tak.

Spoiler

SZ bedzie noobem, milene sklonuja a kano dostanie zamiast oka implant. Zobaczycie ze go wskrzesza ku.rwa ide o zaklad.

Opublikowano

Kano był zbyt dobrze zagrany, żeby go nie wskrzesić. Kupe bezsensow też moge wymienić o MK '95 jak na przykład Sonya XD i jej podskoki w "walce" z Kano. Kitana strojąca tylko miny i pożal się Boże Reptile wyglądający jakby na niego budżetu nie wystarczyło bo poszło wszystko na kostium Goro za 1mln $. A i Raiden mk95 < Raiden 2021.

No, ale boli, że nie dali normalnego Immortals albo chociaż tego remixu podczas walki SC - SB. Powinna byc muza na pełnej pizdzie bo ludzie na to czekali.

Opublikowano

No Reptile z 95 byl robiony na Amidze ale potem wje.bal sie w jakis posag, zmienil w zielnego ninje, komentator odpalil "reptile", muza zaczela naku.rwiac a kino wyje.balo w kosmos.

Tutaj byl waran z komodo i walenie cepow we flare.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
  • Haha 3
Opublikowano

Wiem że sentyment do wersji z 95 ale kurna jak robiło robotę spotkanie cagea z scorpionem w lasku.  Wiadomo że np kano to była jakaś popierdolka z porównaniu z nową wersją ale ogólnie problem jest taki za tam były nie dociągnięcia a tutaj się pytam gdzie są dociągnięcia. 

Opublikowano

Lore Kano przynajmniej sie zgadzalo bo zaje.bal Sonii kumpla i miala z nim kose. W nowym to nawet nie zapamietalem jak to sie stalo, ze najwiekszy zwyrol i szef poteznego kartelu dal sie zlapac. Bardziej mi pasowal do Fergus z Savage Warriors (czemu ja to pamietam?!).

Wiece, ze Sonye w 1995 miala grac Cameron Diaz xD Zlamala jednak nadgarstek przy treningu i zastapila ja tamta labadziara.

Najlepsze wejscie w filmie:

• Lubię! 1
Opublikowano

No, ale boli, że nie dali normalnego Immortals albo chociaż tego remixu podczas walki SC - SB.

Z tym Raidenem to na serio?
A walka SC SB to porażka bo jak inaczej to nazwać? Wszyscy czekali na epic fajt a dostali co? Walkę max 40 sekund i to jeszcze musiał się w nią włączyć wyimaginowana postać w elfim armorze z tonfami bo SC nie da rady SB na solówie? Bicz plis. MK 95 wciąga MK21 nosem minus efekty specjalne. Bo tu nie ma porównania. I fakt epickie walki SC z Cagem w lesie czy Reptile z Liu są w chui epickie i próżno szukać klimatu takiego kalibru w reeboocie.

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka