yaczes 14 464 Opublikowano 1 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Zgadzam sie w 100%. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 238 Opublikowano 1 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Takiego memika zobaczyłem i od razu mi się skojarzyła walka z Goro: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 1 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Tak jak przypuszczałem - wyszło takie Dragon Ball Evolution, tylko z fan service'm dla fanów gore. Reżyser wpadł w pułapkę pt. "robimy to chyba na poważnie". I wiele ekranizacji gier na tym poległo właśnie. Jeśli bierzesz się za bijatykę, to każde skręcenie w jakieś próby nadania termu głębi czy wytłumaczenia głupot, kończy się na ogół katastrofą. I wbrew pozorom niektóre te głupoty są w uniwersum Mortal Kombat, ale tu film podchodził do nich z dziwnym dystansem czy dyskrecją, przez co raczej wzbudziło to konsternację. I w ogóle jak robisz film o turnieju, to hm, może byś chociaż dał namiastkę turnieju? A tu wyszła jakaś off-ringowa tępa napier*alanka, coś jakby całą galę WWE zrobić o tym jak zawodnicy bili się w szatni czy na parkingu. Ten film jest po prostu niespójny i ma dużo z dupy momentów, zwłaszcza pod koniec gdzie chyba ekipa zdała sobie sprawę, że im za długi prolog zrobili, wiec w sumie trzeba domknąc i udawać, że taki miał być ten film. Poza tym zmarnował potencjał uniwersum - które ma w sobie kapkę mistyczności (tutaj Outworld to jakieś pustkowie, a w takiej grze Mortal Kombat 2 był las z upiornymi drzewami, koloseum, czy wieża z lewitującym mnichem). Mortal Kombat z 1995 roku może i scenariusz miał głupi, odchodził od gry (to mu akurat na dobre wyszło, zwłaszcza że motyw z 10 turniejami to gra zaciągnęła z filmu właśnie, a nie na odwrót), ale był czaderski, miał naprawdę dobre walki (nawet jeśli mniej to do zapamiętania), muzykę można słuchać bez filmu (ach, techno z lat 90!), no i miał taki klimacik tajemniczości. Zapadał po prostu w pamięć, na tyle że pomysł gali UFC na wyspie nie bez powodu kojarzą z wyspą Shang Tsunga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 342 Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Mortal Kombat (2021) - bez większych spoilerów (pomijając jeden ukryty), ale jak ktoś jest przewrażliwiony i ma mieć do mnie później pretensje, że zdradziłem mu, że Liu Kang strzela ognistymi kulami z dupy to niech nie czyta. Oj mieszane odczucia, bardzo mieszane. Z jednej strony spoko dobrani aktorzy, solidna charakteryzacja, naprawdę ostra przemoc (jucha leja się aż miło, a fatality są obrzydliwe) oraz niezły pacing, z drugiej natomiast jakieś dziwne eksperymenty fabularne, momentami fatalne CGI i walki zrobione "w kratkę" - gdyby wszystkie wyglądały jak ta finałowa, to nie miałbym żadnych "ale", jednak spora część jest po prostu... nudna. Albo absurdalna. Główny bohater urwał się choinki i jest tu chyba tylko po to, żeby żeńska część widowni miała do kogo się masturbować w trakcie seansu, Goro zjebali po całości (mam na myśli zarówno jego wygląd, jak i samo starcie), a najzabawniejsze i najsmutniejsze jednocześnie, jest to, że Spoiler nie było żadnego turnieju Ja rozumiem, że reżyser ze scenarzystą ubzdurali sobie, że będzie więcej części, a to miało być zaledwie wprowadzenie, nie zmienia to jednak faktu, że poczułem się mocno rozczarowany. Randomowa formuła pojedynków w ogóle mi nie przypasowała. Fabularnie najlepiej wypadł wątek odwiecznego konfliktu Scorpion - Sub Zero (kiedy ten drugi pojawia się na ekranie, to aż ciarki przechodzą), do tego mogę jeszcze pochwalić żarciki Kano i wywijanie kapelusikiem w wykonaniu Kung Lao, ale całej reszty plejady mogłoby równie dobrze tu nie być, bo nie wnoszą nic szczególnego. Nawet Raiden to statysta. Muzyka? Pamiętam tylko, że zgwałcili motyw przewodni jakimś dubstepowym badziewiem. Generalnie nie jest tragiczne, (MK: Unicestwienie było duuuuużo gorsze), w niektórych scenach czuć klimat gier, bohaterzy walą kultowe teksty, okazjonalnie można nacieszyć oko jakimś bardziej efektownym lub brutalnym zagraniem, ale niestety nie da się powiedzieć, że jest to poprawnie wykonana ekranizacja gry. Można było to zrobić znacznie prościej i znacznie lepiej, gdyby tylko kogoś za bardzo nie poniosła wyobraźnia. 6-/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Ma ktoś jakiś mirror do tego, bo ani na kodi, CDA nie widziałem a myślę, że nawet jak jest średnio to by wypadało obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Film na Zatoce leży i pachnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 10 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 chyba trupem, bo leży od kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 10 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 11 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Na YT znalazłem historię gier mortal kombat. Wszytko pięknie wyjaśnione. Aż miło było obejrzeć. Lepsze wywody jakiegoś psychofana gier niż to filmowe arcydzieło. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 28 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Obejrzałem i z racji, że miałem małe oczekiwania to nie było źle. Spoiler Ten random, potomek skorpiona na początku jak walczył to myślałem, że to jego siostra albo dziewczyna a nie córka. Nie wiem czemu :D. A ta zbroja czy i tonfy to jakaś parodia. Myślałem że to on będzie skorpionem. No i goro miał jakas taka miła twarz. Sab zero, Keno i chińczyki na plus. Fajne za to docinki, gore (nietoperz fajnie padł), smaczki (powiedzenie na głos fatality). Sequelik z turniejem (heh) chętnie zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 137 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Czyli jest szansa, ze bedzie dobry mortal w tym roku. SR bylo spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante 424 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Powinni zainwestować w te animowane np o każdej postaci, albo wypuścić trzeci sezon Legacy i byłoby lepiej dla marki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Sequel moze byc naprawde spoko jak wezma pod uwage co nie podobalo sie community. Mileena spoko, przerazalo mnie takie male gowno 160 cm co moze sie na kogos rzucic i odgryzc leb. Przyjazna twarz Goro tez mi nie podeszla ale mnie przerazala bo przyjazny to on nie byl a robil takie wrazenie Armor Cole mi nie podszedl ale nie wiem jak by to moglo wygladac inaczej podczas walki. Fajny motyw ze Scorpionem ale mogli to troche lepiej wykonac, szczegolnie pod koniec Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Cringu ciąg dalszy... usunięte sceny z filmu Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 scenarzysta nie nastraja pozytywnie https://www.filmweb.pl/news/Niespodzianka+"Mortal+Kombat"+jednak+nie+był+klapą.+Sequel+w+przygotowaniu-145271 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Tam się mają prać po ryjach do techno syndrome i Fear Factory. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 W Street Fighterze tez sie prali i wyszlo jak wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 137 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Nie ma superbohatera Scorpiona w roli głównej, więc jest szansa na najlepszą animację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Snow Blind to najlepsza z dotychczasowych animacji. Historia jest bardziej skondensowana, nie tak jak w poprzednich częściach po kilka wątków i wszystko poprowadzone skrótowo. Podstarzały Sub-Zero w głównej roli sprawdza się znakomicie i czuć inspiracje z komiksów Batmana. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Niewiele pamietam z pierwszej części, ale chyba nie była taka zła https://www.gram.pl/news/filmowy-mortal-kombat-2-z-nowymi-przeciwnikami-do-turnieju-dolaczy-jeden-z-najgrozniejszych-zloczyncow?fbclid=IwAR3A65iABFXJXysrZtQuIyh6aAhUi1SFxf4-VRFRNWAZx_JJVKP5pBe9sLE Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 238 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Jedynka to typowy średniaczek, można było obejrzeć przy nudnej niedzieli. Tak jak w grach najgorszym elementem była ameryczka, w grach te special forces, tutaj jakiś nijaki główny bohater. Jak w drugiej części postawią więcej na walki a nie na wprowadzanie tego miękiszona do świata przedstawionego to może się fajnie oglądać. Szczerze mówiąc jak ktoś mu zapoda fatality w pierwszych minutach filmu to całej produkcji wyjdzie to na dobre, ale raczej na to nie liczę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 9 godzin temu, Shen napisał: Niewiele pamietam z pierwszej części, ale chyba nie była taka zła Dwie strony wczesniej pisalem czemu byla zla. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 https://filmozercy.com/wpis/karl-urban-zmienia-stylowke-tak-wyglada-jako-johnny-cage-z-mortal-kombat-2-nowe-zdjecie-z-planu Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi