Sedrak 768 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 6 hours ago, Ukukuki said: 2. Podczas biegu szansa na blok drastycznie spada więc nie biegamy w tłumie tylko chodzimy. Ważne na wyższych poziomach. Człowiek tyle grał, a tak podstawowych rzeczy nie wiedział. A co do multi to nie było tak, że on-line leciały też inne itemy czy runy oraz były jakieś eventy? Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 Teraz wszystko ladder-only jest dostępne zarówno dla postaci nierankingowych jak i na singlu (bodajże 8 sojów i samotnik ma annihilusa). Miałem niezłego buga - doszedlem do 3 aktu i wyszedłem z gry, po powrocie byłem w Lut Gholein z dwoma ostatnimi questami do ponownego zrobienia. Co dziwne mapki miałem odkryte, poziom i ekwipunek nieaktualny User score na metacritic... 1 Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 Na co teraz niby narzekają? Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 Abstrahując od standardowej premierowej klapy Blizzarda: https://eu.forums.blizzard.com/en/d2r/t/character-is-allready-in-game-players-need-restart-servers-plzzzz/404 Jest poważny problem: https://eu.forums.blizzard.com/en/d2r/t/character-rollback/47 https://eu.forums.blizzard.com/en/d2r/t/just-was-rolled-back-2-acts-and-10-levels-and-all-the-gear-with-it/522 https://eu.forums.blizzard.com/en/d2r/t/lost-characters/39 Chciałem uniknąć tego całego cyrku z serwerami, stąd wybrałem granie "offline" a w nagrodę otrzymałem nowy poważny błąd (coś co w oryginale nigdy nie miało miejsca). 1 1 Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 11 minut temu, stoodio napisał: Abstrahując od standardowej premierowej klapy Blizzarda: https://eu.forums.blizzard.com/en/d2r/t/character-is-allready-in-game-players-need-restart-servers-plzzzz/404 Jest poważny problem: https://eu.forums.blizzard.com/en/d2r/t/character-rollback/47 https://eu.forums.blizzard.com/en/d2r/t/just-was-rolled-back-2-acts-and-10-levels-and-all-the-gear-with-it/522 https://eu.forums.blizzard.com/en/d2r/t/lost-characters/39 Chciałem uniknąć tego całego cyrku z serwerami, stąd wybrałem granie "offline" a w nagrodę otrzymałem nowy poważny błąd (coś co w oryginale nigdy nie miało miejsca). Mega słabe...nawet w offlinie tak się dzieje? Masakra... Dotyczy to każdej platformy? I losowo sie trafia graczom? Czy może jakaś aktywność / czynność to cofanie powoduje? Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 Nie wiadomo. Pal licho te moje dwa questy: 1 Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 Ale czad można importować swoje stare postacie z oryginału. Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 18 godzin temu, Ukukuki napisał: Mi to na piekle chyba najmniej stresowo grało się nekro właśnie. No ale to było 16 lat temu więc mogę dobrze nie pamiętać. Biegnij do miejsca śmierci po ekwipunek. W sumie takie dwie podstawowe podpowiedzi dla nowych: 1. Podczas śmierci tracisz trochę złota więc podczas odwiedzin w obozie dobrze zostawiać je w skrzyni. 2. Podczas biegu szansa na blok drastycznie spada więc nie biegamy w tłumie tylko chodzimy. Ważne na wyższych poziomach. Aaa czyli dlatego walki z bossami na filmikach tak śmiesznie wyglądają, że postać stoi i wali 1 skillem non stop i spamuje poty. Dziwne to strasznie w życiu bym się nie domyślił. Ale nie czaje, postać ma statystyki i chyba z tego co czytałem dex wpływa na zdolność bloku + % na tarczy itd. To co za różnica czy się stoi czy się biega? Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 (edytowane) Mi (odpukać) nic z postacią się nie dzieje, obecnie 48 lev i III akt nightmare. Jak dobrze mi się gra to jest niesamowite. Jedynie obowiązki domowe/praca potrafią przerwać mi zabawę - a mógłbym grać chyba non stop Przedzierając się przez nieszczęsny III akt naszło mnie pytanie - czy na konsoli da się przesuwać minimapę? Okropnie to doskwiera w tym miejscu, a ta przeklęta dżungla jest ogromna i można ominąć coś. Jeszcze jeden wątek chcę poruszyć, chociaż może wywołam gównoburzę. Nie macie wrażenia, że unikalne przedmioty (zielone/pomarańczowe) lecą dużo częściej niż klasycznie? U mnie w tak kuriozalnych momentach wypadają takie itemy, a z głównych bossów potrafi wypaść kilka niebieskich itemów (%MF mam na poziomie 12% ) . Oczywiście jak wypadają unikaty to nie dla nekromanty Edytowane 25 września 2021 przez Sobies Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 Wlasnie zaczalem hell na 62lvl, no przeskok poziomu trudnosci niesamowity, caly nightmare praktycznie przebieglem a tutaj od samego poczatku ciezko. Poki co jeszcze nie zginalem ani razu. Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 47 minut temu, Sobies napisał: Mi (odpukać) nic z postacią się nie dzieje, obecnie 48 lev i III akt nightmare. Jak dobrze mi się gra to jest niesamowite. Jedynie obowiązki domowe/praca potrafią przerwać mi zabawę - a mógłbym grać chyba non stop Przedzierając się przez nieszczęsny III akt naszło mnie pytanie - czy na konsoli da się przesuwać minimapę? Okropnie to doskwiera w tym miejscu, a ta przeklęta dżungla jest ogromna i można ominąć coś. Jeszcze jeden wątek chcę poruszyć, chociaż może wywołam gównoburzę. Nie macie wrażenia, że unikalne przedmioty (zielone/pomarańczowe) lecą dużo częściej niż klasycznie? U mnie w tak kuriozalnych momentach wypadają takie itemy, a z głównych bossów potrafi wypaść kilka niebieskich itemów (%MF mam na poziomie 12% ) . Oczywiście jak wypadają unikaty to nie dla nekromanty Nie wiem czy o to Ci chodzi ale na ps5 na tym touchpadzie można zmieniać położenie minimapy. W zależności gdzie naciśniesz może być prawy/lewy górny róg mniejsza i wieksza na środku ekranu. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 1 godzinę temu, michu86- napisał: Ale nie czaje, postać ma statystyki i chyba z tego co czytałem dex wpływa na zdolność bloku + % na tarczy itd. To co za różnica czy się stoi czy się biega? No taka ,że bieganie obniża te parametry Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 Patrząc po trofeach 99 na hc już padł. Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 tez widzialem na tym liczniku tylko pytanie czy to jest fizycznie mozliwe? Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 (edytowane) Nawet z drużyną nie było by to możliwe czasowo. Edytowane 25 września 2021 przez Ukukuki Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 10 godzin temu, michu86- napisał: Nie wiem czy o to Ci chodzi ale na ps5 na tym touchpadzie można zmieniać położenie minimapy. W zależności gdzie naciśniesz może być prawy/lewy górny róg mniejsza i wieksza na środku ekranu. Nie, nie. Chodzi mi o możliwość poruszania tej minimapy. To co opisałeś to jedynie zmienia jej położenie na ekranie na lewy/prawy róg oraz na cały ekran. Powinni to umożliwić, bo w takim 3 akcie jest ciężko się odnaleźć czasem. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 5 akt ma teraz jeszcze posępniejszy klimacik - Harrogath Cow King na normalu się popisał: Na ten moment oceniam bardzo dobrze sterowanie padem - dzisiaj zapewne dobiję do Hellu na HC i nie miałem żadnych problemów. @Sobies masz już jakiś fajny stuff dla necro? 1 Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 1 godzinę temu, stoodio napisał: @Sobies masz już jakiś fajny stuff dla necro? O Panie, u mnie moc szczęścia w itemach jest tak silna, że będąc w IV akcie koszmaru biegam z 3 itemami z normala. Kwintesencją są moje buty które wypadły mi w I akcie na normalu... i noszę do teraz Aż wklejam screena tych butów dla beki 2 Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 Mi wlasnie dropnal Arm of King Leoric, w sam raz dla summon necro. Powiedzcie mi bo nie probowalem, czy shared stash dziala miedzy postaciami offline i online czy tylko mozna wymieniac w jednym trybie? Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 1 minutę temu, Il Brutto napisał: Mi wlasnie dropnal Arm of King Leoric, w sam raz dla summon necro. Powiedzcie mi bo nie probowalem, czy shared stash dziala miedzy postaciami offline i online czy tylko mozna wymieniac w jednym trybie? Offline shared stash = tylko dla postaci Offline Online shared stash = tylko dla postaci Online Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 Jednak obsluga interfejsu na padzie jest mega powolna, mowie to z perspektywy kogos kto przegral tysiace godzin na PC. Nie wiem np, po co zastosowali to opoznienie w wyskakiwaniu opisow po najechaniu kursorem na przedmiot. Drugi problem to za mala ilosc przyciskow mozliwych do zbindowania. Powinna byc jeszcze opcja L2+prawy stick. Najwiekszy problem to koniecznosc przypisywania skrotu do umiejetnosci z itemow. Lekko mnie krew zalewa jak za kazdym razem musze przypisywac teleport ze switcha u necro po wejsciu do nowej gry. No i wiadomo, wybor cial pod CE lub ozywienie to dramat. Powinna byc opcja najechania kursorem za pomoca prawego sticka. No nic, pozostaje liczyc ze to dodadza pozniej. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 A ja gram amazonką i otruwam biegam dookoła aż umrą i jest fajnie. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 Ot daliby obsługę myszki i klawiatury na konsolach, liczyłem na to, ale i tak nie ma tragedii na padzie, całkiem spoko mi się gra. 1 Cytuj
k0zz 10 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 Orientuje się ktoś czy jak mam wersje na switcha a teraz kupiłbym na PC lub PS5 to czy te same save'y będą widziane przez każdą platformę? Pytam, bo np. w AC Valhala mogłem na przemian grać i na PS5 i na PC. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 26 września 2021 Opublikowano 26 września 2021 Będą. Jaką macie obecnie najwyższą runę? Mi wypadło marne Io i już chciałem sobie zmontować White, ale albo jestem pojebany albo Cain mi gmera w skrzyni. Gram z odłączonym netem, a i tak dzieją się dziwne rzeczy. Stan run się nie zgadza albo kamienie nie są zmutowane w pełniejsze. Teraz to pikuś, bo i tak mam śmieci, ale jak mi poleci jakaś HRka i puffnie to nie wiem, co zrobię... Uważajcie na "dzielone" okienka: https://us.forums.blizzard.com/en/d2r/t/shared-stash-bug-ps4/6972/8 3 godziny temu, smoo napisał: Drugi problem to za mala ilosc przyciskow mozliwych do zbindowania. Powinna byc jeszcze opcja L2+prawy stick. Serio? Mam już wszystkie skille, z których aktywnie korzystam i nadal pozostaje mi rezerwa na tele + okrzyki. CE działa słabo - mogli by dodać adaptacyjny trigger na dalsze zwłoki. Obecnie jest totalny random (nawet kierunek postaci nic nie daje, bo i tak się odwraca i detonuje truchła z tyłu). 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi