Opublikowano 23 lutego 20214 l Gra rozbiła bank na steamie sprzedając się w astronomicznych ilościach, a nawet nie wyszła z early accesu. Ktoś już kupił? Niby kolejny survival, ale z tego co wyczytałem to jest jakiś progres w tierach (do 10tego) wiec da się w to normalnie grać i gdzieś skończyć.
Opublikowano 6 marca 20214 l Mam ją od 2 tygodni, ale jeszcze z różnych przyczyn się za nią nie zabrałem. Może dziś coś pogram i zdam relacje. Z tego co czytałem, to chyba wszystkim, nawet tym którzy nie lubią survivali, się podoba. Też nie jestem fanem gatunku, także się okaże.
Opublikowano 13 marca 20214 l Kupiłem wczoraj, pograłem dwie godziny, dzisiaj refund. Nie mam cierpliwości do zarządzania staminą, biegania po lesie w poszukiwaniu jeleni i farmieniu drewna. Zdecydowanie nie dla mnie.
Opublikowano 19 grudnia 20213 l Pooglądałem trochę filmików od Quaza i sprzedał mi grę. Na początek chciałem odpalić na swoim laptopie, ale chodzi jak gówno w 10 FPS 720p... Do PC mam sporadyczny dostęp, ale udało się przysiąść i kurna ale to dobre. Chyba dobrze że tego kompa nie mam u siebie bo bym tłukł w to non stop xd. Ciężko się oderwać, klimatyczny muzyczka, dobra eksploracja, wiking nie zdycha z głodu co 5 minut i nawet rąbanie drzewa nie nudzi. Do tego naprawdę przyjemne budowanie i nie dziwię się że gra odniosła sukces. Pokonałem pierwszego bossa i otwiera się coraz więcej opcji zwiedzania i wytwarzania przedmiotów. Podoba mi się że jest w wszystkim cel, a nie przetrwanie samo w sobie. Pewnie powtarzalność mnie zabije ale gierka jest naprawdę super, a nie grywam z reguły w survivale.
Opublikowano 21 marca 20232 l Podobno jest dość poważny błąd na konsolach który resetuje świat do stanu z dnia pierwszego. Z tego co mi wiadomo to jest związany z wielkością pliku zapisu świata, po przekroczeniu 50-60 mb wielkości zapisu pliki szlag trafia. Jak komuś się przytrafi to proponuję usunąć pliki lokalnego zapisu, zrestartować grę i pozwolić na załadowanie zapisów z chmury. Niestety dalsza gra po pojawieniu się problemu nie ma sensu dopóki nie naprawią błędu. U mnie wszystko na razie w porządku, ale powoli zbliżam się do granicy rozmiaru zapisu i chyba zrobię przerwę aż naprawią.
Opublikowano 22 kwietnia 202422 kwi Ruszyły otawrte testy nowej aktualizacji. Nowy drakkar jest wielki, muszę przebudować przystań w swojej bazie
Opublikowano niedziela o 19:255 dni Gra ktoś jeszcze w Valheim? Szukam osób chętnych do założenia wspólnie serwera, ale średnio ogarniam co i jak. Znalazłem poradnik (link) ale brakuje mi umiejętności żeby zrobić to samemu, ktoś chętny do pomocy? Edytowane niedziela o 19:265 dni przez Maciek234