Mejm 15 291 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 No tylko co z podniesienia ceny jak kasa i tak bedzie na koncie po 3 miesiacach. Problem tkwi w systemie, nie w cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Po czasie będą mieć większy bufor xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 To raczej problem niewypłacalności podwykonawców. Patronite wydaje się sensowny, bo to żywa gotówka, a czasami wystarczy paru wielorybów z nadmiarem kasy i dobrym serduszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Pixela w sumie i tak nie czytam, ale za PE i forumek przy życiu chętnie dorzucę parę groszy. Byłby to mój pierwszy patronite w życiu, więc bądźcie delikatni. Nie no, jak trzeba, to warto spróbować bez czajenia się i nawet nie trzeba tłumaczyć powodów, bo każdy wie jak to z prasą teraz jest krucho. Jak już upadać, to przynajmniej wyczerpując wcześniej wszystkie możliwości ratunku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Do mnie Pixel nie trafia, przypomina awangardowego Gamblera. CDA z kolei bez polotu i nie zaciekawia mnie treściami. PE najlepiej mi wchodzi i nie wyobrażam sobie go nie kupować co miesiąc. W PE jest po prostu ta magia i pieprz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 to teraz naczelny musi jeszcze napisać magiczna kwotę pieniędzy by PE nie zatonął. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 2 godziny temu, Roger napisał: Co do patronite - będziemy działać z planem na dniach, będę też rozmawiał ze Ścierą w sprawie pierwszych numerów PSX Extreme może uda się coś fajnego ogarnąć. jak coś to ja czekam na te pliki z pierwszych numerów Bo chciałem sobie zrobić coś takiego: https://allegro.pl/oferta/fotoksiazka-fotoalbum-a4-pion-60-stron-5803080374 Np. rocznik 97, czyli pierwsze cztery numery w takiej zbiorczej, grubej książce. Pierwsze numery miały mało stron, może taka księga to ok. 180 stron z pierwszymi numerami byłaby w którymś progu Patronite? Oczywiście całość 1 : 1 z ówczesnymi reklamami, wesołą kamerą i tamtym klimatem, bez cenzury. Odkąd zalało mi pierwsze 15 numerów, a nie mam siły tego kolekcjonować na olx, chodzi za mną ten pomysł wydania pierwszych PE w formie książki Tylko potrzebne są PDFy, albo te surowe pliki, jakoś to odpalimy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Ja zacząłem czytać Pixela gdzieś od roku i bardzo mi się podoba, fajnie się uzupełnia z PE- więcej publicystyki i krótsze recenzje. Taki magazyn o kulturze gier jak oni to piszą. Co do nowego papieru- jest grubszy i mniej podatny na uszkodzenia, numer jest jakby większy, ja bym zostawił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 4 godziny temu, Roger napisał: W sumie jak macie pomysły co byście chcieli w patronite w ramach wsparcia, co byłoby dla Was fajne, wartościowe, to również dawajcie znać będę działał. Bilet na walkę Gamery ze Ścierą w FAME MMA. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
don LOV 77 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 2 godziny temu, _daras_ napisał: Ja zacząłem czytać Pixela gdzieś od roku i bardzo mi się podoba, fajnie się uzupełnia z PE- więcej publicystyki i krótsze recenzje. Taki magazyn o kulturze gier jak oni to piszą. Co racja, to racja. Pixel ma ten klimat pewnej rozkminy kultury growej i okołogrowej. Świetna publicystyka, ostatni dodatek o gamedev - rewelacja. Aczkolwiek recenzje mają najgorsze. I o ile rzadko czytam recki w jakiejkolwiek gazecie/czasopiśmie, to tam już nie dotykam zupełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 (edytowane) Kurde, nie kupuję prasy już prawie w ogóle ("ale to ty dzwonisz"), ale smutno mi w opór i dorzucę się do ratowania szmatławca. Jeśli chodzi o pomysł na specjalny próg, to np. specjalne wydanie szmatławca będące przekrojowym "best of" od początku istnienia, taki frankensztajn ze wstępniakiem z pierwszego numeru (o ile był - zacząłem kupować gdzieś od 10 numeru ), relacją z plucia z wieży eiffla, recką MGS2, recką Myszaqa z tekstem o Jaworze itp. Całość stylizowana na normalne wydanie z jakimś klasycznym retro układem, np. z tym czarnym paskiem na okładce po lewej. Edytowane 5 marca 2021 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Majima 0 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Obok wsparcia na Patronite chętnie kupiłbym pakiet wydań w pdf, które są niedostępne w sklepie Pixela, czyli od 1 do 261 numeru. Pixel swoje archiwum właściwie rozdawał przy zbiórkach na komiks i Puszkę Pandory w niskich progach, może i PE dałoby radę w rozsądnych cenowo pakietach lub jako całość udostępnić do zakupu? Skoro sytuacja jest nie za ciekawa to i z fizycznymi dodatkami nie ma co przesadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Ale czaicie żeby dawny wydawca oddal prawa nowemu wydawcy do starych numerow musi dostac za to pieniadze ktorych nie ma? Pol roku temu bylo zbiorki robic, a nie teraz pchanie kasy w trupa, ktory biezacego numeru wydac nie moze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregorius 480 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Do zrobienia na pewno Aleja Patronów w stopce redakcyjnej.Od jakiego poziomu kwestia dyskusyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bolbowiec 0 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Pixel mnie nie interesuje, ale za możliwość pobrania Szmatławca od pierwszego wzwyż, w dobrej jakości PDFie, rzuciłbym nawet kwotą trzycyfrową przez kilka miesięcy patronowania. Sentyment nigdy nie umrze, to kawał mojego życia, lata lektury. To chyba najbardziej atrakcyjna opcja dla potencjalnych wspierających. Dogadajcie się ze Ścierą i Fenixem, też by dostali jakiś procent od wpłat i wszyscy byliby zadowoleni, nic im to przecież nie szkodzi aby udostępnili pliki dawnych numerów, to już i tak antyk mający wartość wyłącznie dla garstki oldskulowych fanów. Ależ bym czytał! Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Czyli chcecie zbiorke na kontynuacje wydawnia miesiecznikow, za ktore drukarnia chce kase z gory, ale w progach mialy by byc wznowienia starych extrimow ktore jak powstana, Sciera z zona je narysuja? To by byla podwojna zbiorka - na obecny naklad i na dodruki. Bez sensu. Progami mogly by byc jakies darmowe wjazdy na targi (pixel heaven), miejsce do handlowania na gieldzie, slot na prezentacje swojego panelu (o ile takie sa platne, ale na pewno sa uprzywilejowane), jakies tiszerty, wjazd na swiateczna impreze Zgredow (Yaczes moglby zlozyc zyczenia Gamerze). No ale raczej nie powinny byc nimi rzeczy ktore wychodza z (tej) drukarni. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 mi tam jedna reedycja jakiegoś kultowego egzemplarza wystarczy i tyle, bez comiesięcznego wydawania starych, bez jaj xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Jakie comiesieczne? xD Tak czy inaczej nawet ten jeden egzemplarz trzeba wydrukowac Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Panowie, a ten ostatni PDF będzie jeszcze w lepszej jakości? Ten ma około 30 MB. Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 965 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Wydaje mi się, że kiedyś ktoś z redakcji pisał, że przepadły (?) pliki starych numerów. Byłyby mega szkoda Jeśli nie, to wydanie takiego The Best of PSXEXTREME, gdzie byłyby najlepsze teksty, może recenzje największych hitów, mogłoby być dobrym pomysłem. Gdzie mam wpłacić kasę? I w sumie, jakaś kozacką koszulką lub bluzą z kapturem też bym nie pogardził. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 59 minut temu, Mejm napisał: Jakie comiesieczne? xD Tak czy inaczej nawet ten jeden egzemplarz trzeba wydrukowac Poprzednie posty brzmią tak jakby ludzie chcieli kilka starszych numerów Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Bo pojawily sie zyczenia o dodruk poradnikow extreme. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Może póki co skupmy się na tym, by wychodziły nowe numery. A jak to opanujemy, to się wróci do starszych. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 Czyli nigdy. Mam nadzieję, że pomogłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 5 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2021 A ty tak trollujesz z jakiegoś konkretnego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi