Skocz do zawartości

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spoko gierka, prosta rozgrywka ot mocne 6/10. kto wpadł na pomysł ładowania paska specjal tauntem - tak spłaszczyło rozgrywkę, że wystarczy chargeowac przed każdym starciem. Na minus tez grafika - nie mogę patrzeć już na te piksele, mocno schematyczne designersko lokacje i ogólnie gra jest prostacka, ale w złym sensie. Pograc parę razy z kumplami i wróci się do SoR4.

• Plusik 2
  • Lubię! 1
Opublikowano

Akurat grafika to kwestia gustu totalnie, jeden powie że sor 4 piękny a ja powiem, że wygląda jak gierka we flashu, a żółwie ninja mają piękny nostalgiczny pixelart.

SoR 4 pozwala na więcej zabawy systemem i każda postać jest inna i ma unikatowe juggle czy ataki specjalne. W żółwiach każdym gra się tak samo. Żółwie bardziej party game, a sor 4 skillowanko dla XMów.

Obie zajebiste i na bank do obu będę wracał.

• Plusik 4
Opublikowano
Godzinę temu, XM. napisał:

Spoko gierka, prosta rozgrywka ot nocne 6/10

Heh, dokładnie to samo wczoraj pomyślałem. Nawet nie bardzo mi sie chce grac innymi postaciami, zeby wbic 10 lvl na każdej, bo gameplay jest mega monotonny, ot klepiesz "x" caly czas, a w multi jeszcze latwiej, bo masz czas tauntowac i ciagle speciale odpalac xd. Jeszcze online jest zjebany, 300ms+ i rozłącza ludzi. Czulem w kosciach, ze to hajpowanie przed premiera ze wzgledu na ip wyjdzie bokiem xd

casey i donek najlepsi, bo przyciagaja mobki do siebie po odpaleniu pierwszego speciala

Opublikowano

Ja wczoraj że znajomymi w trzy osoby przeszedłem, bez wiedzy o tym jak działa taunt. Było fajnie, 2h poszły, scenek nie trzeba pomijać bo krótkie. Klimat i muza też robią. 

Tylko z mojej perspektywy to gierka na raz.

Sof4>żółwie 

Opublikowano

Nie da się ukryć - SoR4 nawet bez dodatku jest bardziej rozbudowane i zróżnicowane od żółwi. Z tym, że TMNT ma jak dla mnie znacznie lepszy movement, bardziej dynamiczny i można fajnie pobawić się w offensive defence. To bardziej lajtowa party game do posiedzenia przy piwku z ziomkami, gdzie każdy się odnajdzie na czele z ludźmi klepiącymi tylko X. Fajnie, że wychodzi tyle quality klepanek ostatnimi czasy, ale jak ktoś szuka czegoś bardziej żywotnego to niech zerka w stronę SoR4 (DLC wskazane), River City Girls, Fight'n'Rage albo The Takeover.

• Plusik 1
Opublikowano

No wychodzi dużo nawet  dzień po premierze żółwi wyszła Final Vendetta. Bardzo fajna gierka nawiązująca do Final Fighta. Niestety gorszej daty premiery nie dało się wybrać:

• Plusik 2
  • Dzięki 1
Opublikowano
7 minut temu, devilbot napisał:

No wychodzi dużo nawet  dzień po premierze żółwi wyszła Final Vendetta. Bardzo fajna gierka nawiązująca do Final Fighta. Niestety gorszej daty premiery nie dało się wybrać:

Panie Vendetta to był niesamowity klasyk. Dla mnie lepszy niż FF. Co hajsu straciłem na tym automacie :obama:

• Lubię! 2
Opublikowano
1 minutę temu, devilbot napisał:

To Final Vendetta to na bank nie kontynuacja

Hmmm mówisz? Tak na pierwszy look myślałem, że to powiązane z sobą. 

Opublikowano

Przydalby sie jakis sposob na szybkie lvlowanie, bo tylko ten jeden aczik mi został. Na shredderze na hard czterech zaliczylo game over i tylko z jednym gosciem dotrwalismy. Ciekawe czy im zaliczyło, bo ja mialbym bol dupy, ze po dwoch godzinach zostaje z niczym XD

Opublikowano
5 godzin temu, devilbot napisał:

Żółwie bardziej party game, a sor 4 skillowanko dla XMów.

Z takim nastawieniem wziąłem żółwie, więc mnie to cieszy, że pogram z kumplami każulami. To sor4 musze dodac do listy i poczekac na jakies promo.

Opublikowano
3 godziny temu, balon napisał:

Panie Vendetta to był niesamowity klasyk. Dla mnie lepszy niż FF. Co hajsu straciłem na tym automacie :obama:

Piękne czasy.Stało się wokół automatu gdzie kilku osiedlowych wymiataczy kończyło na jednym żetonie.Cudowna gierka ta Vendetta i wróciły wspomnienia.U nas grane jeszcze do upadłego było Violent Storm.

• Lubię! 2
Opublikowano
9 minut temu, Gregorius napisał:

Piękne czasy.Stało się wokół automatu gdzie kilku osiedlowych wymiataczy kończyło na jednym żetonie.Cudowna gierka ta Vendetta i wróciły wspomnienia.U nas grane jeszcze do upadłego było Violent Storm.

U nas w Gryfinie też był Violent Storm :banderas:Była jeszcze jedna gierka, którą za cholerę po dziś dzień nie jestem w stanie odnaleść ale była w klimatach fantasy z bodajże elfami.

Opublikowano
4 minuty temu, Dr.Czekolada napisał:

U nas w Gryfinie też był Violent Storm :banderas:Była jeszcze jedna gierka, którą za cholerę po dziś dzień nie jestem w stanie odnaleść ale była w klimatach fantasy z bodajże elfami.

W takich klimatach to chyba tylko Golden Axe mi się kojarzy  z czasów amigi/arcade.

Opublikowano
9 godzin temu, Gregorius napisał:

U nas grane jeszcze do upadłego było Violent Storm.

Liczenie na to, że Konami wyciągnie głowę z duoy i wyda tę gierkę w jakiejś kolekcji klasyki to chyba za dużo, co nie? :nosacz2: W lokalnym salonie był automat z tym i obok jeszcze Cadillacs & Dinosaurs, oba wiecznie oblegane. Piękne gierki.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, devilbot napisał:

To Final Vendetta to na bank nie kontynuacja ale też trudna na razie nie mogę gry przejść na easy.

Poza wysokim poziomem trudności, dobre i długie to? 

Na mecie widzę, że średnia oscyluje wokół 70, gdzie żółwie i sor4 to dobre 12-15 więcej. Ubiegłoroczny crapowaty Asterix ma niewiele mniejszą średnią niż FV i to mnie dość mocno wstrzymuje przed zakupem.

Edycja.

Znalazłem filmik na yt, gdzie gość przechodzi FV w 27 czy tam 28 minut. "Trochę" krótka, nawet jak na standardy beat'em up.

Edytowane przez marcinwks
Opublikowano

Ciężko przejść te fv w ogóle jak się nie zna gry i systemu. Jak coś to polecam jak będzie na wyprzedaży. A jak ktoś chce taniego brawlera z fajnym systemem i masą zawartości do odblokowania to polecam Fight n rage.

Ustalmy jeszcze długość 2h tmnt za długo na jedną sesje arcade, 30 min fv za krótko więc idealnie będzie 1h.