Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. maciucha 11 638 Opublikowano 12 marca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 12 marca 2021 jakby teraz dolaczal do redakcji to pewnie by sie COVID nazywal 11 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 4 godziny temu, 20inchDT napisał: Poproszę o zaproszenie na xboxowego discorda zanim zamkną forum Nie dostaniesz 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 Na forumek bym dał ciężko zarobione hajsy ale na gazetę? Od lat nie czytam ale z tymi progami wspierania na poziomie 300 zikos za miesiąc to dobrze już macie naj.e.bane w głowach. xd 1 1 Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 Wychodzi ci za nimer 312 zl. Mysle ze za psx bylbym w stanie zaplacic z 25zl na miesiac. No do 30 zeta. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 Godzinę temu, LeifErikson napisał: Od momentu zadeklarowania wsparcia ile trzeba będzie czekać na numer 0 czy album? Te materiały już są gotowe, robią się, czy to w ogóle dopiero pieśń przyszłości? 12 miesięcy. Myślisz, że ci powiedzą ile masz czekać żeby móc przestać płacić abonament? Xddd teraz to już tylko syndyka spłacacie Cytuj
SebaSan1981 3 584 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 (edytowane) Chetnie rzucę grosiwem pod warunkiem że PE zorganizuje jakieś FameMMA z Gamerą jako urkiem walczącym z pretendentami ze swojej listy albo zapasy gaming girls w kisielu z np Kingą vs SnajperWolf Edytowane 12 marca 2021 przez SebaSan1981 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Emtebe 2 544 Opublikowano 12 marca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 12 marca 2021 Ja pitolę, Roger co to za jaja? Mam sentyment do Szmatławca, mam wszystkie numery od pierwszego aż po ostatni. Ale te progi to jakieś plucie nam w twarz. Długopis z logo Extreme? Dla kogo to? Dla pierwszoklasistów? Długopis wart 50 groszy w hurcie dodawany jako nagroda za wydanie dla Was kasy. Idąc dalej, nagroda w postaci wcześniejszej publikacji zawartości numeru? Ale bezsens. W ogóle ta kasa, która chcecie zebrać to sugeruje, że Szmatławca drukujecie i rozdajecie za darmo. Ten Wasz śmieszny wydawca to chyba jakiś kolejny kosmita. Z nim szybko pójdziecie na dno. I jeszcze te wymagania, by płacić przez kilka miesięcy by cokolwiek otrzymać Olejcie ten patronite i zróbcie to inaczej. Wypuście numer 0 za 50 zł i każdy kto chce, to kupi. Pakiet 10 numerów w pdf za 100 zł i też będą chętni. Fotoalbum za kilkadziesiąt złotych, sam zakupię. A co Wam da ten śmieszny patronite? Że będziecie dostawać 5000 zł miesięcznie bo ludzie to oleją? No ale nawet przy takiej kasie będziecie już zobowiązani do zrobienia numeru 0 czy foto albumu... Bo może ze 2 osoby wykupią taki próg. W ten sposób to jeszcze dopłacie do interesu. Jedynym słusznym progiem to by była zmiana wydawcy. 12 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 I jeśli tak jak było napisane wcześniej, jest błogosławieństwo Fenixa na ogarnięcie starych numerów to na serio jakiś dodruk czy wydania zbiorcze były by mega pomysłem. Chyba nie zdajecie sobie sprawy jak ciężko teraz dostać numery 1-50 w dobrym stanie i za rozsądną cenę. No bo jeśli w progu za 200 zeta są jakieś specjalne wydania PSXa (z dodatkowymi 8 stronami, które trzeba specjalnie wydrukować i 'dokleić' do bieżącego numeru) to za próg 300 zeta bym się skusił na 12 nowych numerów + 12 starych (już o tym pisałem wcześniej). 1 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 No ja wiem, ze tutaj jest kilku mlodych milosnikow cyfryzacji ale jednak pdfy to dla wiekszosci dodatek do papieru a nie na odwrot. Zatem oferowanie pierwszych numerow w pdf to troche slabo bo nie ma tej magii a cala zbiorka jest wlasnie po to zeby ratowac papier. Ale na to chyba nie ma szans bo jak numer 0 ma kosztowac 300 stowy to wydruk 10u numerow chyba by pochlanial co poniektorych pensje. xD 1 Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 (edytowane) Dokładnie, ciężko dostać w dobrym stanie stare numery. Dlatego błogosławię dzień, w którym udało mi się zamówić pierwsze numery Szmatławca (sam zacząłem kupować od 17) w stanie NOWYM. Serio, na allegro dorwałem nówki sztuki pierwszych numerów (w tym legendarny pierwszy numer). Dosłownie jakby kupione dopiero co w kiosku. Sprzedawcą okazał się brat/kuzyn/wujek jednego ze Zgredów, cholera wie, albo zbieżność nazwisk... Ale pewnie stąd miał nowe egzemplarze początkowych numerów Szmatławca. A dodając, że w wyniku pomyłki i zamieszania podczas kupna... posiadam teraz po dwie sztuki NOWYCH numerów z początku istnienia pisma. Niesłychane miałem szczęście. Muszę zobaczyć jakie numery mam zdublowane i sprzedać za sztabkę złota ;-) Edytowane 12 marca 2021 przez Emtebe Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 (edytowane) 7 minut temu, Mejm napisał: Ale na to chyba nie ma szans bo jak numer 0 ma kosztowac 300 stowy to wydruk 10u numerow chyba by pochlanial co poniektorych pensje. xD No właśnie chodzi o to że numer '0' (dostajesz 2 egzemplarze) jest w progu 100zł w którym też dostaniesz 6 bieżących numerów i jakieś bonusy. Czyli sam wydruk nie powinien być jakiś drogi (wiadomo że zależne to jest od ilości egzemplarzy). I tak jak Perez napisał ominęło by się kolportery, więc czystego zysku powinno być więcej. @Emtebe Jak by Rogerowi się nie chciało schylić po łatwy piniądz to daj znać. Brakuje mi dosłownie 20 numerów. Edytowane 12 marca 2021 przez łom Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 To jest za 100 zl na miesiac. A nie za 100zl. Czy w takim razie jak zaplacisz na drugi miesiac znowu 100 to ci prenumerate przedluza o kolejne 6 miesiecy. Czyli po roku sponsorowania powinienes miec prenumerate na 72 miesiace. Czy jak dasz raz te 70 czy 100 i anulujesz to dalej masz prenumerate czy ci ja anuluja? Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 Cholera wie, dlatego patronite to gunwo. Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 (edytowane) Niech wrzuca te ekstrsy na wspieram to i raz sie szarpne na te dobra. Wydawajcie je powoli z czasem a nie wszystkie naraz to i kasa bedzie. Np najpierw numer 0. Potem stare numery papierowe. Nawet po sztuce. Potem albumy o zgredach. Edytowane 12 marca 2021 przez Jontek80 Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 No, ale tak Was czytam i ogólnie płacić przez 3 m-ce 100 zł, żeby dostać numer 0, to jest imo niepojęte, żeby tyle płacić, praktycznie musisz w dużym rozrachunku zapłacić trzy stówy za gazetkę 0. Normalne książki napisane przez autorów, co mają tam po 200-300 stron i idą po 40-60 zł za egzemplarz, więc tutaj jednak autor miał więcej roboty i poniekąd rozumiem jego robotę. To tak jakby teraz porównać tę akcję patronite do akcji biedronkowej jak jakieś gangi świeżaków, czy tam fajniaków, gdzie taki jeden pluszak to wywalenie ze 300 czy tam 400 zł, żeby go dostać XD. Gdzie na takim aliexpress taki pluszak kosztował 20 zł XD. No podobna teraz taka akcja jest ze szmatławcem. 1 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 Prog 50zl to jest pierwszych 10 numerow w pdf ale jesli bedzie streak 6 miechow. Prog 100 to sa NIBY 2 numery zero ALE sam opis jest tak skonstruowany, ze nie wiadomo czy to jednorazowo 100zl czy 3x100 bo info odnosnie 3 miesiecy jest tylko przy wejsciowce na impreze. Czyli zeby zgarnac 10 pdf + 2 numery zero zakladajac wariat z 3 miesiacami to: 1m: 100zl 2m: 100zl 3m: 100zl 4m: 50zl 5m: 50zl 6m: 50zl Razem: 450zl Ale jesli za 100zl sa 2 numery zero a streak 3 miesiecy dotyczy tylko wejsciowki (watpie) to: 1m: 100zl 2m: 50zl 3m: 50zl 4m: 50zl 5m: 50zl 6m: 50zl Razem: 350zl Tak czy inaczej: Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 widze ze wiekszosc tutaj nie ma pojecia jak dziala patronite Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 18 minut temu, łom napisał: @EmtebeJak by Rogerowi się nie chciało schylić po łatwy piniądz to daj znać. Brakuje mi dosłownie 20 numerów. Nr 4, 6 i 8 na pewno mam duble. W środku jeszcze plakaty nie wyrwane A w jednym ze starych numerów jest jeszcze plakat gigant i kalendarz na rok 1998. Mega szczęście wtedy miałem, że to dorwałem. W dodatku za grosze, po cenie kioskowej 1 4 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 4 minuty temu, Faka napisał: No, ale tak Was czytam i ogólnie płacić przez 3 m-ce 100 zł, żeby dostać numer 0, to jest imo niepojęte, żeby tyle płacić. Normalne książki napisane przez autorów, co mają tam po 200-300 stron i idą po 40-60 zł za egzemplarz, więc tutaj jednak autor miał więcej roboty i poniekąd rozumiem jego robotę. To tak jakby teraz porównać tę akcję patronite do akcji biedronkowej jak jakieś gangi świeżaków, czy tam fajniaków, gdzie taki jeden pluszak to wywalenie ze 300 czy tam 400 zł, żeby go dostać XD. Gdzie na takim aliexpress taki pluszak kosztował 20 zł XD. No podobna teraz taka akcja jest ze szmatławcem. Spoko, tylko ze to jest zbiórka funduszy, a nie sklepik z gadżetami. Decydujesz się wspierać pismo jakąś kwotą, a nie kupujesz dodatki. Dodatki są... dodatkami. Upominkami w zamian za wsparcie. Patrząc przez pryzmat opłacalności, to na pewno opłacać się nie będzie, bo nie o to chodzi. 2 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 10 minut temu, Faka napisał: Normalne książki napisane przez autorów, co mają tam po 200-300 stron i idą po 40-60 zł za egzemplarz, więc tutaj jednak autor miał więcej roboty i poniekąd rozumiem jego robotę. Stanowski w jednym ze swoich filmikow wyjasnil ile z tej ceny bierze autor ksiazki. 8-12%. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 9 minut temu, LeifErikson napisał: Spoko, tylko ze to jest zbiórka funduszy, a nie sklepik z gadżetami. Decydujesz się wspierać pismo jakąś kwotą, a nie kupujesz dodatki. Dodatki są... dodatkami. Upominkami w zamian za wsparcie. Patrząc przez pryzmat opłacalności, to na pewno opłacać się nie będzie, bo nie o to chodzi. Tylko, że różnica jest taka, że ratujesz tego szmatławca i dokładasz do ich interesu, który albo wypali, albo nie wypali i płacisz jednak sporo tych pieniędzy, gdzie wcześniej sobie w kiosku kupowałeś za dyszkę, teraz 12 zł i sobie pismo dobrze prosperowało bez stresu (no, wiem, teraz pandemia, wszystko utrudnione i mniejszy zarobek). O ile to dziwnie wygląda, że jednak sporo ludzie musi dać trochę tej kasy, żeby utrzymać pismo, bo nie oszukujmy się, te 60k to nie byle kwota dla takiego Kowalskiego. Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 2 minuty temu, Mejm napisał: Stanowski w jednym ze swoich filmikow wyjasnil ile z tej ceny bierze autor ksiazki. 8-12%. Oj, 8-12% to coś na bogato chyba. Na tyle co te różne tematy śledziłem, to topowi autorzy to się może o te 7-8% ocierają. Ktoś nowy z ulicy to niech się cieszy na 4%. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 9 minut temu, Emtebe napisał: Nr 4, 6 i 8 na pewno mam duble. W środku jeszcze plakaty nie wyrwane A w jednym ze starych numerów jest jeszcze plakat gigant i kalendarz na rok 1998. Mega szczęście wtedy miałem, że to dorwałem. W dodatku za grosze, po cenie kioskowej Słuchaj, zalało mi p-i-w-n-i-c-e z pierwszymi 16. numerami. Po ile by pan miał te gazetki? 1 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 12 marca 2021 Opublikowano 12 marca 2021 2 minuty temu, grzybiarz napisał: Słuchaj, zalało mi p-i-w-n-i-c-e z pierwszymi 16. numerami. Po ile by pan miał te gazetki? Panie tu kolejka jest. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi