mitra 1 787 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 Niezła odklejka wydawcy. Dobrze, że Pegasus Extreme już na ukończeniu i dziś wysyłka. A wcale, że nie, bo zmienili na 17 lutego 3 Cytuj
michal 558 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 o wesolutko widze u pana wydawcy. Cytuj
Ukukuki 7 008 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Ciężko to nawet skomentować ja do dzisiaj nie dostałem brakujących elementów ze zbiórki na amigę. Nauczka żeby gościa nie wspierać. Taki koso wydaje książki bez żebrania. 4 Cytuj
Mauser 11 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 11 godzin temu, mitra napisał: Niezła odklejka wydawcy. Dobrze, że Pegasus Extreme już na ukończeniu i dziś wysyłka. A wcale, że nie, bo zmienili na 17 lutego Dlatego ja takie preordery biorę zawsze przez allegro, coś kręci albo przesuwa to zgłaszam spór, allegro oddaje mi kasę i mam gościa w pompie zamiast się pytać, prosić, dowiadywać Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Gość robi wały od lat, każda zbiórka kończy się tak samo, ale forumowicze zaskoczeni XD bo przecież Roger i spółka się starają, to trzeba wydawcy płacić na patronajta, reedycje, numery specjalne itd. Gra na was jak na skrzypcach, bo dobrze wie, że nikt indywidualnie nie będzie sie szarpał po sądach o jakieś grosze, a grupowo żeby coś zdziałać, to każdy ma wyjebane. Gość ewidentnie ma taki pomysł na biznes, zna specyfike branży i mentalność graczy. Krzykaczom najlepiej zamknąć ryj nową zbiórką na książkę albo specjalnym numerem psxe, który kiedyś tam wyjdzie i wszyscy zadowoleni. 2 4 Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 16 minutes ago, number_nine said: Gość robi wały od lat, każda zbiórka kończy się tak samo, ale forumowicze zaskoczeni XD bo przecież Roger i spółka się starają, to trzeba wydawcy płacić na patronajta, reedycje, numery specjalne itd. Gra na was jak na skrzypcach, bo dobrze wie, że nikt indywidualnie nie będzie sie szarpał po sądach o jakieś grosze, a grupowo żeby coś zdziałać, to każdy ma wyjebane. Gość ewidentnie ma taki pomysł na biznes, zna specyfike branży i mentalność graczy. Krzykaczom najlepiej zamknąć ryj nową zbiórką na książkę albo specjalnym numerem psxe, który kiedyś tam wyjdzie i wszyscy zadowoleni. Przecież już się drukuje Pegasus Extreme w nowej drukarni - potwierdzone info, ja byłem tą drukarnią. 1 2 Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 2 godziny temu, Mauser napisał: Dlatego ja takie preordery biorę zawsze przez allegro, coś kręci albo przesuwa to zgłaszam spór, allegro oddaje mi kasę i mam gościa w pompie zamiast się pytać, prosić, dowiadywać Tu raczej większość zamawia na allegro. Najbardziej mnie bawi jak lapusz pisze posta raz na rok z przeprosinami i tłumaczeniami dostaje plusiki pucharki a i tak wiadomo jak jest i będzie. Będzie c.ujowo ale stabilnie. 1 Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 A potem się ludzie dziwią, że takie Amber Goldy powstają. Obiecujo obiecujo a ludzie wierzo a potem płaczo. 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Przy zamawianiu retro gazetki za 25 zł na Allegro nie widzę jakiegoś wielkiego problemu w opóźnieniu (niusy się raczej nie zestarzeją :D), ale te grubsze zbiórki na jakieś książki to już przesada nawet jak się ma wyrozumiałe podejście... Cytuj
Damian14 226 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 O ekstrimowe zbiórki to się jakoś nie obawiam, bo Roger z ekipą dowiozą to co obiecane. Gorzej z tymi innymi książeczkami od lapusza, na te się nabrać nie dam. Już i tak się dałem nabrać na patronajt i foto album z opisu zniknął 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Roger 2 082 Opublikowano 1 lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 lutego 2023 (edytowane) Zostałem wyżej przywołany więc krótki komentarz ode mnie. To co się dzieje ze zbiórką Commodore jest bardzo słabe, ale to jest prywatna inicjatywa Roberta. My jako PSX Extreme nigdy nie byliśmy nawet specjalnie zależni od Pixela - Micz nie wtrącał się do nas i vice versa. Moją rolą jest dbanie o magazyn, który stworzył przed laty Aju z ekipą i staram się to czynić jak najlepiej. Numery specjalne PE, w przeciwieństwie do zbiórek Amigi, C64, czy co tam jeszcze było, to nie jest pomysł Łapusza tylko redakcyjna inicjatywa, a zaczęło się od numeru Zerowego na 25-lecie. Od początku jasne było, że robimy to na Allegro, na żadną inną opcję bym się nie zgodził. Tak jak pieniądze na druk zerowego były dzięki temu zabezpieczone, tak samo jest w przypadku Pegasus Extreme, które również nie było pomysłem Roberta na zarabianie kasy, a naszym redakcyjnym, bo takiej publikacji nigdy nie było na naszym rynku i bardzo chcieliśmy to zrobić. Dużo jest takich pomysłów na numery specjalne, ale one wychodzą od redakcji. Np. w zeszłym tygodniu padł pomysł stworzenia swoistego kompendium wiedzy o PS2, gdzie na nowo napisane byłyby niektóre recenzje z komentarzem ich autorów (vide MGS2) i anegdotkami z stworzenia ówczesnych numerów. Konsolka chciałby bardzo ogarnąć Saturn Extreme, bo to jego miłość życia. Takich pomysłów jest więcej, bo się trochę redakcja świetnym przyjęciem zerowego nakręciła. Ale w żadnym wypadku nie jest to jakaś dyktatura Roberta - to tak nie działa. Edytowane 1 lutego 2023 przez Roger 14 2 1 Cytuj
Damian14 226 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 No i bajer, wydawajcie, róbcie swoje, a za kilka miesięcy przejmij całkiem wydawanie od lapusza Czy taki zastrzyk hajsu z kilku numerów specjalnych pokryłby wydanie 2-3 numerów ekstrima? Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Prawie jak Sasin, czego się dotknie to zamienia w gówno 1 1 1 Cytuj
Ukukuki 7 008 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Ok taki numer o Saturnie to bym chętnie przygarnął, ale wystarczy jak będzie ogólnie o Sega 3 Cytuj
Konsolite 552 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 4 godziny temu, Ukukuki napisał: Ok taki numer o Saturnie to bym chętnie przygarnął, ale wystarczy jak będzie ogólnie o Sega Jeśli się uda, to będziesz zadowolony 2 3 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 11 lutego 2023 Opublikowano 11 lutego 2023 Dane z ankiety, było 410 głosów, na pon-wt. będzie coś więcej, a póki co wrzucam coś na początek: 2 Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 11 lutego 2023 Opublikowano 11 lutego 2023 Nie żebym jakoś mocno potrzebował takich przecieków, no ale w sumie to prenumeratorzy też często są opisywani jako główny filar wsparcia wydawnictwa i samego szmatławca i fajnie by było, gdyby jednak byli jakoś tam podobnie traktowani Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 11 lutego 2023 Opublikowano 11 lutego 2023 12 minut temu, Szwed napisał: ajnie by było, gdyby jednak byli jakoś tam podobnie traktowani Są traktowani specjalnie dostając prenumeratę z opóźnieniem. 1 Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 11 lutego 2023 Opublikowano 11 lutego 2023 Prenumerata jest na miarę naszych czasów. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 12 lutego 2023 Opublikowano 12 lutego 2023 Szkoda ze zbanowani nie mogą brać udziału 3 Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 12 lutego 2023 Opublikowano 12 lutego 2023 Przypomnij za co tego bana dostałeś. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 12 lutego 2023 Opublikowano 12 lutego 2023 Za to co Michał zauważył, czyli zadanie pytania czemu dalej zrzutka jest robiona, jak już pixela nie ma. 1 Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 12 lutego 2023 Opublikowano 12 lutego 2023 https://patronite.pl/pixel pamiętamy Cytuj
Eskimos 88 Opublikowano 12 lutego 2023 Opublikowano 12 lutego 2023 Ta zrzutka Pixela wygląda na wygaszoną, czy źle widzę? A co do prenumerat, super by było żeby jak w CDA każdy numer miał specjalną okładkę i bez kodów kreskowych etc. To by było super docenienie moim zdaniem. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 12 lutego 2023 Opublikowano 12 lutego 2023 2 minuty temu, Eskimos napisał: Ta zrzutka Pixela wygląda na wygaszoną, czy źle widzę? Cytat Wpływy z trwających subskrypcji Pixela zostaną wykorzystane do tworzenia i rozwoju PSX Extreme. Ze strony co wrzcuil Michaelis. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi