Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Jontek80 napisał:

Pisalem kiedys do nich ze dalbym cos wiecej niz 13 zl ale 50 dych to juz troche za duzo. Cos 20-30 mogloby byc. Nigdy takiego progu nie zrobili.

Teraz jest Perez, on odpisuje, zobaczymy :niki:

Opublikowano
2 godziny temu, Shen napisał:

@Perez bedziecie zmieniac progi, czy tylko bonusy za progi? Brakuje mi tu czegos pomiedzy 13 a 50zł

Przechwytywanie.thumb.JPG.84cdc9aeaa0a390da58ccc53c0e5f740.JPG

Powiem Ci szczerze, ze musze sie w to wgryzc, porozmawiamy tez redakcyjnie, ale ogolnie to co Ty sugerujesz i @Jontek80 ma sens, czyli cis pomiedzy 13 a 50. Plus tez przewija sie ten temat z ranga dla forumowiczow. Tak ze na pewno do sprawdzenia i przebudowania, te wygasajace progi tez juz do zamkniecia. Na pewno to odswiezymy, aczkolwiek oczywiscie to co jest i da rade zrealizowac to ogarniemy na biezaco! 

Opublikowano
13 minut temu, Perez napisał:

Powiem Ci szczerze, ze musze sie w to wgryzc, porozmawiamy tez redakcyjnie, ale ogolnie to co Ty sugerujesz i @Jontek80 ma sens, czyli cis pomiedzy 13 a 50. Plus tez przewija sie ten temat z ranga dla forumowiczow. Tak ze na pewno do sprawdzenia i przebudowania, te wygasajace progi tez juz do zamkniecia. Na pewno to odswiezymy, aczkolwiek oczywiscie to co jest i da rade zrealizowac to ogarniemy na biezaco! 

To czekam ze wsparciem na jakieś konkrety i ewentualne nowe progi.

Opublikowano
19 minut temu, Perez napisał:

Powiem Ci szczerze, ze musze sie w to wgryzc, porozmawiamy tez redakcyjnie, ale ogolnie to co Ty sugerujesz i @Jontek80 ma sens, czyli cis pomiedzy 13 a 50

25zł (taki sam jak cena szmatławca) bez jakichś większych fajerwerków i gitara gra.

Opublikowano

Ktoś pamięta ile tam było w szczycie? Ostatnio nawet nie zwróciłem uwagi, że jeszcze tyle osób wspiera patronite na którym niespecjalnie coś się dzieje.

Przechwytywanie.JPG.783c8da44fab0eabb3433f92c003e66d.JPG

Opublikowano

Kilkanaście koła chyba.

Jakby to zsumować ze wszystkich tych lat to już całkiem ładna sumka wychodzi. Siła społeczności. :)

Teraz się zorientowałem że właśnie minęły 3 lata od startu. Ale ten czas zapieprza.

• Plusik 1
Opublikowano

Średnie wsparcie prawie 4 dyszki, czytelnicy nie żałują.

8 minut temu, LeifErikson napisał:

Teraz się zorientowałem że właśnie minęły 3 lata od startu. Ale ten czas zapieprza.

Ja prawie dwa lata wspierałem, ale już miałem dość ściem alkoholika:wujaszek:  no i ani razu nie wygrałem w losowaniu:sapek:

Opublikowano

Ja kilka miesięcy temu dopiero zawiesiłem, a wspierałem od początku. Też mnie nigdy nie wylosowali. Zobaczymy co tam nowego Perez wymyśli i trzeba będzie rozważyć powrót :)

Opublikowano

Akurat dobrze sie sklada, ze ruch w temacie, bo powoli odkurzamy nasz profil na Patronite. Ja sobie weryfikuje co tam zostalo z tych rzeczy opisanych, co mozemy robic, ale tez pytanie, na czym Wam najbardziej zalezy? Mamy chocby:

- Extreme Plus - dodatek ten 8-stronicowy - dostepny od progu 100 zl

- przecieki przed numerem 

- Extreme Box i Extreme Crap - to drugie raczej wytniemy/zastapimy

- wpis do Hall of Fame

- numery w PDF-ach - te pierwszy do weryfikacji co i jak, a te sprzed powiedzmy 10 lat i nowsze to na luzie

- numer zerowy tu jest szansa podzialac

- plakaty czy karty do gry - to raczej odpadnie lub w przypadku plakatow moze inne

- prenumeraty to oczywiscie wiadomo, ze dostepne czy to papier, czy pdf

- opcje wspoltworzenia pisma - tu na pewno sa opcje chocby z felietonem

- forum - pojawil sie pomysl czegos extra dla forumowiczow: osobna grupa, brak reklam (ale ze mnie biznesmen! - zapowiedzialem reklamy, zeby zaraz je moc wylaczyc Patronite’em! ;))

Redakcyjnie ten temat rowniez wjedzie do dyskusji, tak ze sugestie mile widziane. Czy moze ksiazki, czy wiecej gadzetow, promo na gry? 

Opublikowano

Przedłużenie prenumeraty od jakiegoś progu, gadżety związane z grami i brak reklam na forum byłyby spoko. No i oczywiście nie zapominajmy o comiesięcznych spotkaniach online z redakcją.

Opublikowano

Te spotkania to już dobry mem się zrobił, ale tak na serio to jakoś nie widzę żeby to mogło wypalić w regularnej formie. Jestem prawie pewien że ustalenie terminu byłoby nie lada wyzwaniem, bo w takiej grupie ludzi zawsze jest ktoś, komu nie pasuje, a uczestników też pewnie byłoby kilku na krzyż. A jeszcze takich którzy na serio by chcieli takk publicznie wejść w dyskusje to pewnie prawie nikogo. Więc moim zdaniem o tym to spokojnie można zapomnieć. :)

Opublikowano

- Paczka z fantami dalbym od troche wyzszego progu, jesli ma zostac tylko ta jedna.

- przecieki były spoko

- numer zerowy chyba kto chciał to ma juz? Dla mnie bez sensu, ewentualnie jakiś jeden przyszły numer specjalny w gratisie? Ale to pewnie ból głowy przy organizacji.

-ranga premium, brak reklam, wiekszy limit reakcji na forum

-100zł za extreme plusa kurde troche drogo moim zdaniem

Miał być też ten album ze zdjęciami z historii pisma, umarł ten pomysł.

• Lubię! 1
Opublikowano
Godzinę temu, Perez napisał:

plakaty czy karty do gry - to raczej odpadnie lub w przypadku plakatow moze inne

Czy obecny wydawca zrealizuje obiecane projekty jak karty? :ragus:

Opublikowano
11 minut temu, Perez napisał:

- Extreme Plus - dodatek ten 8-stronicowy - dostepny od progu 100 zl

Te 8 stron w druku to powinien być bonus dla prenumeratorów jako dodatkowy powód (oprócz niższej ceny) do prenumeraty. A jak nie to wrzucić w jakiś próg 50zł bo nie mam pojęcia jaki w tym momencie jest sens drukowania specjalnie tych parunastu/dziesięciu specjalnych egzemplarzy

29 minut temu, Perez napisał:

- prenumeraty to oczywiscie wiadomo, ze dostepne czy to papier, czy pdf

to też jakoś musi zostać ogarnięte bo w tym momencie lepiej jest raz wpłacić Patronite za 200zł niż brać prenumeratę a chyba nie chodzi o to żeby jeszcze dokładać

34 minuty temu, Perez napisał:

- opcje wspoltworzenia pisma - tu na pewno sa opcje chocby z felietonem

- forum - pojawil sie pomysl czegos extra dla forumowiczow

Nie wiem jakim cudem nie ma czegoś w stylu 'Q&A/pytanie do zgreda' w jakimś progu, tylko wtedy albo musiał by być jakiś temat na forum, albo podcast (bo stron w magazynie na randomowe pytania to raczej szkoda). Nawet mógł byś raz na miesiąc po prostu wrzucać całą listę pytań i odpowiedzi od redakcji

No i jeszcze jedna sugestia ale nie wiem czy jest ona wykonalna te wszelkie wstępniaki, felietony, przedłużanie prenumerat, nie dawać w wysokich progach które trzeba nieprzerwanie opłacać tylko w sumarycznych (nawet wyższych). Przykładowo jak ktoś w sumie wpłacił 1000zł może napisać '3 grosze' lub 'reckę od czytelnika' (np. przeznaczyć na coś takiego pół strony z listów) i bez względu czy zrobił to w ciągu dwóch miesięcy (2x500) czy 20.

I ja bym widział coś takiego:
10zł - przecieki + hall of fame + Q & A

20zł - to co wyżej + losowanie Extreme Boxa

50zł - dodatkowo najnowszy numer PE z drukowanym Extreme Plusem
100zł - coś ekstra, nie wiem jakieś złote literki w hall of fame + najnowszy dostępny numer specjalny

500zł - prenumerata na 6 miesięcy + coś mniejszego do magazynu (3 grosze, mini recka, wstępniak)

A dodatkowo progi sumaryczne i tak:
co 500zł - prenumerata na 6 miesięcy

co 1000zł - coś mniejszego do magazynu (3 grosze, mini recka, wstępniak)

co 2000zł - felieton do magazynu

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano
12 minut temu, Square napisał:

Czy obecny wydawca zrealizuje obiecane projekty jak karty? :ragus:

Nie da rady - umowmy sie, redakcja to same asy, co najwyzej @KOMODO jako praktykant to gdzies bardziej walet. To bylaby dziwna talia ;). 

• Haha 3
Opublikowano
28 minut temu, łom napisał:

500zł - prenumerata na 6 miesięcy + coś mniejszego do magazynu (3 grosze, mini recka, wstępniak)

Darmowe prenumerata za dodatkowe wsparcie dla pisma? To już wez ta prenumerate i mniej wpłacaj na patronite. Mam prenumerate plus patronite i nie widze w tym sensu. To już chętniej bym przyjął numery specjalne, skoro Perez ma w planach wydawać jeden na kwartał. No ale to moje zdanie.

Opublikowano
13 godzin temu, Shen napisał:

Miał być też ten album ze zdjęciami z historii pisma, umarł ten pomysł.

O, to to.

12 godzin temu, Perez napisał:

Nie da rady - umowmy sie, redakcja to same asy, co najwyzej @KOMODO jako praktykant to gdzies bardziej walet. To bylaby dziwna talia ;). 

To może zamiast kart do gry to takie kolekcjonerskie jak Pokemony, tylko że wszystkie z hologramem :kekw:

Opublikowano
13 godzin temu, łom napisał:

co 1000zł - coś mniejszego do magazynu (3 grosze, mini recka, wstępniak)

co 2000zł - felieton do magazynu

Jak Sciera zobaczy, ze teraz czytelnik za napisanie czegos dla pisma ma jeszcze zaplacic to ich tam wszystkich pogoni.

Opublikowano (edytowane)

Mnie najbardziej by zależało na:

-zielona ranga premium na forum, plus jakieś jeszcze profity (np. więcej plusikowania)

-przecieki

-HP dla Patronów 

-Felieton, 3 grosze i ZgrentGen albo zrobić osobny PatronGen :)

Piękny album o PE i karty do gry można odłożyć na kolejny jubileusz. Teraz wiadomo są ważniejsze sprawy.

Aha, i koniecznie zróbcie jakieś gadżety do sklepiku - koszulki, kubki, tego typu stuff. CDA od dawna ma takie gadżety.

Edytowane przez aux
Opublikowano
3 minuty temu, aux napisał:

Aha, i koniecznie zróbcie jakieś gadżety do sklepiku - koszulki, kubki, tego typu stuff. CDA od dawna ma takie gadżety.

I stare dziady to kupują i w tym chodzą?:notsure:

Opublikowano

Ja bym chodził w koszulce zrobionej z jako takim smakiem. Byleby to nie był jakiś badziewny materiał z nadrukiem w stylu na pierwszym planie Lara Croft celująca z pistoletów, obok niej tarza się po ziemi Nathan Drake, a zza ich pleców wyłania się ogromny Kirby albo Pikachu i gdzieś po środku oczojebny napis PSX EXTREME.

Opublikowano
5 minut temu, MichAelis napisał:

Dobrze rozumiem, że teraz w żadnym progu nie dostaje się drukowanego numeru?

W progu 100 jest numer drukowany z dodatkowymi stronami extreme plusa a w 200 roczna prenumerata

Opublikowano
1 godzinę temu, Damian14 napisał:

Ja bym chodził w koszulce zrobionej z jako takim smakiem. Byleby to nie był jakiś badziewny materiał z nadrukiem w stylu na pierwszym planie Lara Croft celująca z pistoletów, obok niej tarza się po ziemi Nathan Drake, a zza ich pleców wyłania się ogromny Kirby albo Pikachu i gdzieś po środku oczojebny napis PSX EXTREME.

Ja bym kupil taka gdzie jest tylko male logo samego PE.