Schranz1985 673 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Chyba trochę przesadzasz.Zawszę w serii było takie podsumowanie i jakieś bzdurne % kto co wybrał.Często też (pipi)ety typu wypiłeś piwo/nie wypiłeś.Raczej to nie jest problemem a to że ogólnie da się wyczuć że gra ci nie siadła.Trochę mnie to martwi bo sam mam grę na liście.Póki co i tak 1 poleci house of ashes.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 no ale przynajmniej cześć tych decyzji miało jakikolwiek wpływ na dalszą fabule, a i sens tego typu gier był taki, że decyzje często były trudne. Tutaj nie ma kompletnie nic - dograłem 15 minut ostatniego chapteru i idę odpocząć. Co by sie w finale nie zadziało mogę spokojnie ocenić na omijać/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Ja i tak kocham 1, płakałem na endingu i sprawdzę te gunwo.Nie może być gorsze od Horizona :ohboi:Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 no to możliwe, 1 oceniałem na podobnym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Ohui to już cię skreślam.Nie umiesz w gierki i nie masz serca.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Easy xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Lecę z pierwszym epizodem i jestem pozytywnie zaskoczony. Pierwsza część, to oczywiście mocne 9/10 ale po średnim Before of Storm i tragicznym Tell Me Why, jakoś nie miałem ochoty na najnowsze LiS. Na szczęście zainstalowałem i jest dobrze. Alex to spoko dziewczyna, jest klimat, fajne widoki i przede wszystkim ciekawa historia. Steph <3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Easye tak nisko ocenił bo nie ma już oleda i wiele stracił grając na LED ze średniej półki!Ja na oledzie z tą czernią to 9/10 letko giereczka xD.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Skończyłem dzisiaj i nie raz, nie dwa oczy mi się zeszkliły. Po próbach z BtS i LiS2 myślałem, że kompletnie mi takie blantmany przeszły, ale tutaj zaiskrzyło od początku - sympatyczna bohaterka której udało się uniknąć syndromu heroiny i "ok zajmę się tym tylko ja mogę to zrobić", postaci ze swoimi sekretami i problemami które faktycznie mogą ciążyć i połamać na całe życie, no i sielankowy, małomiastrczkowy klimat. Duża w tym zasługa mocy Alex - nie jest nudna jak w Before the Storm, ani przesadzona jak w LiS1. Wyciąga kilka smaczków z rozmów i sprawia, że możemy lepiej zrozumieć motywacje bohaterów. Graficznie na XSX kawał dobrej roboty, zwłaszcza w zakresie mimiki postaci i szczegółowości otoczenia. W dodatku kolorystyka i audio. Kurcze, zaryzykowałbym stwierdzeniem, że to najlepszy LiS w jakiego grałem i coś co mnie pochłonęło bez reszty od czasu jedynki. Jeśli Decknine zająć ma się teraz tym tytułem to jestem absolutnie spokojny o przyszłość serii i od czasu do czasu sprawdzę sobie jakąś chodzonkę. ocena: chce mieć w pudełku/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Oj coś mi się wydaje że zamiast pudełka to lepsza by była lalka Alex dla kolegi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 A mi właśnie brakuje mocy z jedynki. Cieszyłbym się, gdyby podróże w czasie były motywem przewodnim serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 134 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 W dniu 19.08.2022 o 13:48, Paolo de Vesir napisał: nie dwa oczy mi się zeszkliły nie miałem tak, mocno na siłę te wszystkie próby wywołania imołszyns były imo ogólnie gierka w miarę spoko takie 6+/10 dwa msc mi zajęło przejście Spoiler Brachol zginął w sumie zanim zdążyłem z tą postacią jakąś więź nawiązać imo najlepszy moment gry to Spoiler larping po którym podniosłem ocenkę z 5+ na 6+/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 W dniu 19.08.2022 o 17:31, messer88 napisał: Oj coś mi się wydaje że zamiast pudełka to lepsza by była lalka Alex dla kolegi Alex, zmiazdż mnie proszę tą słodką pierdziawą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Giereczka wleciała do extra.Pierwszy rozdział bez szału.Nie ma raczej szans podskoczyć do 1.Teraz przeczytalem Paolo i mam nadzieję że następne ep będą lepsze.Pierwszy to 7/10 .Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Serio nikt nie gra w tą świetna część zasłużonej serii?2ep bardzo fajny, miasteczko na plus, można trochę polazic pogadać i załapać klimat Lis.Końcówka też ciekawa, a po zdarzeniach z 1 ep całość fajnie się zazębia i ogólnie gierka daję radę.Póki co gierka zapowiada się że przebiję Lis 2 i bts.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Przeszedłem.Generalnie gra faktycznie ma dosyć ślamazarne tempo ale to już są takie gry.Mimo wszystko byłem mocno zaskoczony od końcówki 4 chaptera.Całościowo gra wypada bardzo fajnie, ending też dobry.Oczywiście to zupełnie inna gra niż 1 LiS.Zupełnie inna niż BTS, zupełnie inna niż LiS2.Ale ma pomysł na siebie i jest spójna.Moim zdaniem po 1 która była dla mnie absolutnym sztosem( przeszedlem 3 razy i chcę teraz ograć remastera)jest to najlepsza część Lis.8-/10 .Oczywiście platyna wbita, bardzo miło spędzone 11h.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Adolfo 21 Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca Do tej części podszedłem z nadzieją, że po jedynce można jeszcze coś zrobić z serią. I niestety, nie można. Gra na siłę stara się skopiować najlepsze rozwiązania z jedynki - małomiasteczkowość, indie muza, jakieś supermoce. Niestety, wszystko robi gorzej. Miasto to... jedna ulica, zakończona niewielkim parkiem. Do tego jeszcze możemy wylądować w kopalni i to w zasadzie cała mieścina. Mieszkańcy to te kilka osób na krzyż co cały czas z nimi rozmawiamy. I nawet nie byłoby to złe, ale fabuła opowiada przecież o wielkiej korpo, która terroryzuje do miasto. To korpo to cała jedna ich przedstawicielka, a miasto to te kilka osób (choć pewnie ktoś tam jeszcze mieszka). Bez sensu. Jest parę dobrych emocjonalnych momentów, ale wciąż za mało żeby dać jakiś ciągły efekt wow. Muzyka nie zawsze wywołuje emocje, jakoś tak na siłę chciano zapełnić playlistę, choć kilka kawałków nawet podejdzie. Ciężko powtórzyć soundtrack z jedynki. Wychodzi z tego takie ubogie Life is Strange. Powiedzmy sobie szczerze, moce manipulowania czasem robiły robotę, a małomiasteczkowość i niezła muza dobrze z nią współgrały. Teraz tutaj nic za mocno nie współgra. Najlepsze jest to, że w pewnym momencie mamy wybór, gdzie chciałaby wyjechać jedna z bohaterek. Wśród opcji są tam m.in. Berlin i Salem. I nie można było zrobić gry w jednym z tych miejsc, tylko za siłę trza było kopiować Arcadia Bay? Gra nie ma swojej tożsamości, bo stara się dorównać ideałowi, a robi to po łebkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi