Figuś 21 141 Opublikowano 29 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 26 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2022 https://blog.playstation.com/2022/07/26/early-look-at-the-user-experience-for-playstation-vr2/#sf259127715 w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 26 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2022 Kurczę, naprawdę czekam na ten kawałek plastiku. Sprzęt będzie dużo bardziej zaawansowany od poprzednich gogli Sony, nawet będą nowe kontrolery, a nie te różdżki z PS3. Jak wyjdą jakieś killery, potwierdzą Half-Life Alyx i cena będzie przystępna to leci preorder. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 26 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2022 Wszystko zalezy od wsparcia, kilka tytułów interesujacych jest, ale jak ma skonczyc jak pierwsze gogle, no to słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 441 Opublikowano 26 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2022 Ja również czekam. Sonka musi jakieś killery powymyślać do nowej odsłony, bo sam horizon tego plastiku nie sprzeda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2022 Rozumiem, że ani data wypuszczenia urządzenia na rynek ani cena nie zostały jeszcze ujawnione? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2022 nie Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2022 A potwierdzili wsteczną z grami PSVR ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2022 też nie na razie są tylko szczątkowe informacje, obstawiam że w niedługim czasie będzie jakiś SoP w całości poświęcony PSVR2 i tam wszystkiego się dowiemy, wraz z zapowiedzią preorderów Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryuk 1 455 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2022 Premiera wczesny 2023 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 876 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2022 Fajnie jakby jeszcze potwierdzili czy gry z pierwszego VR będą obsługiwane przez nowe gogle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2022 Skąd ten pomysł, że nie beda skoro ps5 ma wsteczna z ps4? O ile pierwsze gogle zrobiły na mnie średnie wrazenie po testach, tak tutaj juz mysle nad zakupem. W ciemno nie wezme, mam nadzieje, ze znowu beda robic testy w galeriach handlowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 964 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2022 7 minut temu, Shen napisał: Skąd ten pomysł, że nie beda skoro ps5 ma wsteczna z ps4? Bo gry które trackują światełko na kontrolerze potrzebują jego do poprawnego działania, dla tego do dużej części gier VR odpalanych na PS5 zalecany jest DualShock 4 albo Move'y a nie DualSense. Z nowymi kontrolerami będą musieli 'przełożyć' położenie światełka z pada na położenie któregoś kontrolera. Moim zdaniem wsteczna kompatybilność z grami z PSVR1 + podbicie rozdzielczości w takim trybie to wymóg ale czy Sony będzie się chciało to zrobić to już inna sprawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 607 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2022 Jedyny problem jaki ewentualnie widzę, to konwersja sterowania. Mam na myśli pamiętające PS3 Move. Nie wiem, na ile prosto da się przenieść, bo to chyba jednak zupełnie inna technologia i wiele może zależeć od samych twórców, czy zamierzają je zaktualizować pod nowe sterowanie, bo obecnie wszystkie te gry są zaprojektowane pod Move. A to z kolei może wymagać czasu i nakładów finansowych. A może nie. Ale coś podejrzana ta cisza i brak potwierdzenia "wstecznej". edit: łom wyżej trochę mnie uprzedził. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2022 (edytowane) Cisza w tym temacie nie pomaga, ale jeżeli chodzi o światełka, to poprzednie gogle to tylko urządzenie do wysłania sygnału do gry. Gra samego światełka nie szuka, więc raczej z pewnością to można zrobić. Dla mnie zresztą to jest logiczne, że drugie gogle muszą wspierac poprzednie gry, bo jak mają startować znowu z pięcioma grami, to lepiej nie wydawać wcale. Edytowane 23 sierpnia 2022 przez Moldar Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 441 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2022 Wsteczna to raczej ich obowiązek jeśli chcą kroić kasę na tym sprzęcie. A patrząc na trendy to raczej pewnik jak wydawanie exów u Gabena Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 964 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2022 20 minut temu, Moldar napisał: Cisza w tym temacie nie pomaga, ale jeżeli chodzi o światełka, to poprzednie gogle to tylko urządzenie do wysłania sygnału do gry. Gra samego światełka nie szuka, więc raczej z pewnością to można zrobić. Dla mnie zresztą to jest logiczne, że drugie gogle muszą wspierac poprzednie gry, bo jak mają startować znowu z pięcioma grami, to lepiej nie wydawać wcale. No gra samego światełka nie szuka bo to robi kamerka żeby umiejscowić kontroler/hełm w przestrzeni (a nie polegać tylko na rotacji) i dać sygnał konsoli jak to przełożyć w grze. To na 100% jest do zrobienia tylko zająć tym musi się Sony. Jak tego nie ogarną to będzie mega lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 6 września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 września 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
janol 433 Opublikowano 7 września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 września 2022 Oj, Firewall na pierwotne PSVR, z Aim Controllerem, to był mega kosior. Byłem w to beznadziejny i mnie zabijali od razu, ale funu było z tym mega dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 7 września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 września 2022 Zbytnio nie śledziłem to nie jestem w temacie. Będzie wsteczna kompatybilność z grami psvr? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 534 Opublikowano 7 września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 września 2022 Nie potwierdzili tego jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 441 Opublikowano 7 września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 września 2022 34 minuty temu, creatinfreak napisał: Zbytnio nie śledziłem to nie jestem w temacie. Będzie wsteczna kompatybilność z grami psvr? Na to info w sumie wszyscy czekają Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 7 września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 września 2022 Z jednej strony technologicznie różnią się i psvr śledził światełka poprzez kamerę z przodu, ,a psvr 2 ma wbudowane kamerki i śledzi co się dzieje. Może zrobią jakiś emulator/kompilator czy jak to nazwać, że by zmieniał odczytywanie ruchów gracza. Bez kompatybilności ten sprzęt przynajmniej na początku totalnie nie będzie mieć sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 441 Opublikowano 7 września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 września 2022 37 minut temu, creatinfreak napisał: Z jednej strony technologicznie różnią się i psvr śledził światełka poprzez kamerę z przodu, ,a psvr 2 ma wbudowane kamerki i śledzi co się dzieje. Może zrobią jakiś emulator/kompilator czy jak to nazwać, że by zmieniał odczytywanie ruchów gracza. Bez kompatybilności ten sprzęt przynajmniej na początku totalnie nie będzie mieć sensu. Myślę, że sonka sie nauczyła po akcji z PS4, że nie wypuszcza się konsoli bez gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 970 Opublikowano 14 września 2022 Udostępnij Opublikowano 14 września 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi