balon 5 342 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 7 godzin temu, Pupcio napisał: Ale bym pograł w takiego rezidencika ale pewnie za straszny na vrze Niestety ale tak, te horrory w VR są mocne, za mocne Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 Project wingman wyjdzie na ps vr2 1 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 Godzinę temu, balon napisał: Niestety ale tak, te horrory w VR są mocne, za mocne Sorry ale re8 przy 7 to jest żart nie horror. Bliżej mu do re4 wg mnie. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 Horror w VR to w ogóle moze być niezły bodziec do zawału, gdy z ciemnego pokoju leci na ciebie dziad z łopatą w RE7 czy inne gówno. Nie wiem czy bym przeszedł 1 Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 6 minut temu, _Red_ napisał: Horror w VR to w ogóle moze być niezły bodziec do zawału, gdy z ciemnego pokoju leci na ciebie dziad z łopatą w RE7 czy inne gówno. Nie wiem czy bym przeszedł Co dla niektorych na tym forum to raczej flashbeki z dzieciństwa Cytuj
Pupcio 18 429 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 39 minut temu, mozi napisał: Sorry ale re8 przy 7 to jest żart nie horror. Bliżej mu do re4 wg mnie. Wiem że są tam Spoiler opętane lalki więc to zdecydowanie nie na moje vrowe nerwy chociaż mommy wampirzyca z blisko to musi robić wrażenie Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 42 minuty temu, mozi napisał: Sorry ale re8 przy 7 to jest żart nie horror. Bliżej mu do re4 wg mnie. No ja akurat mówiłem o 7, którą ogrywałem na VR brrrrrrr Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 1 godzinę temu, Pupcio napisał: chociaż mommy wampirzyca z blisko to musi robić wrażenie Jeszcze będę za bardzo próbował wcisnąć głowę w wampirze tzytzunje i przywalę kaskiem w kozak gurwa OLED Tam chyba widać jakieś pole bezpieczeństwa, żeby nie przypieprzyc w domowe przedmioty? Ocullusa raz u kumpla założyłem to kamerki nagrywały otoczenie i pokazywały realny obraz z obszarem, po ktorym można się poruszać. Tu mam nadzieję też tak będzie. Cytuj
Pupcio 18 429 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 Niby widać ale i tak raz zayebałem kontrolerem w ściane xD 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 11 minut temu, _Red_ napisał: przywalę kaskiem w kozak gurwa OLED Nie musisz grać przed tv przecież. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 No to był przykład, a niech będę nawet bokiem stał do TV a cycwampir wyskoczy z prawej, to to samo ryzyko. Cytuj
Pupcio 18 429 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 Red pamiętaj włączyć nagrywanie! 1 Cytuj
dragonosi 25 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 Odliczanie czas zacząć jeszcze 6 dni Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 18 godzin temu, _Red_ napisał: Jeszcze będę za bardzo próbował wcisnąć głowę w wampirze tzytzunje i przywalę kaskiem w kozak gurwa OLED Tam chyba widać jakieś pole bezpieczeństwa, żeby nie przypieprzyc w domowe przedmioty? Ocullusa raz u kumpla założyłem to kamerki nagrywały otoczenie i pokazywały realny obraz z obszarem, po ktorym można się poruszać. Tu mam nadzieję też tak będzie. Na bank będzie. W quescie jest tak ze możesz sobie zdefiniować koło jak siedzisz albo odrysować kontrolerem obszar który jest bezpieczny. 1 Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 Kontrolery mają trzymać ok 3-4 godziny na baterii. Dramat. Bez stacji ładowania się nie obejdzie. Ale z samych recenzji płynie pozytywny przekaz odnośnie kontrolerów (poza tą baterią), jakości obrazu, pole widzenia. Jest wyznaczenie bezpiecznej strefy, żeby nie zrobić sobie krzywdy, podgląd z kamer, aby zerknąć na otoczenie. Biorę na premierę, pomimo, że z grami na razie nie jest tak kolorowo, więc kupuję bardziej nadzieję na przyszłość, że dowiozą. Na razie planuję ograć Horizona i pykać w Pistol Whip, do tego jeszcze ewentualnie Star Wars. A jak wyjdzie w końcu Beat Saber to na razie wystarczy i będę mógł czekać na nowe gry. Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 Ja muszę na pewno ograć MADiSON na VR2, ale to za kilka lat jak zejdzie z ceny xd Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 6 minut temu, A_Bogush napisał: Kontrolery mają trzymać ok 3-4 godziny na baterii. Dramat. Bez stacji ładowania się nie obejdzie. Spokojnie na vr dłużej niż 2 h to i tak nie ma szans pograć Cytuj
addhoc 63 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 Niby fajny gadżet ale nie za 3 koła i nie na moje zdrowie. Przy poprzedniku Gran Turismo było fajne na pierwszej prostej, jak się zaczynał zakręt to błędnik wariował i koniec przyjemności. Niby następca miał to wyeliminować ale okazuje się, że nie. Przemilczę te kosmiczne osiągi baterii w kontrolerach bo chyba Sony ma problem z akumulatorami. No i na koniec potężny plaskacz w postaci wersji wyłącznie cyfrowych na premierę. Brak efektu świeżości więc wątpię w sukces. Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 (edytowane) 13 minut temu, mozi napisał: Spokojnie na vr dłużej niż 2 h to i tak nie ma szans pograć No a jak mnie najdzie ochota, żeby grać codziennie po 2 h? To przynajmniej 3 razy w tygodniu będzie ładowanie, więc będzie to już trochę upierdliwe. Szczególnie, że podczas kolejnej sesji już będzie zdziwko czemu tak szybko padł. Edytowane 16 lutego 2023 przez A_Bogush Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 14 minut temu, addhoc napisał: Przy poprzedniku Gran Turismo było fajne na pierwszej prostej, jak się zaczynał zakręt to błędnik wariował i koniec przyjemności. Niby następca miał to wyeliminować ale okazuje się, że nie. Nie da się w 100% wyeliminować czegoś co jest powodowane dysonansem między tym co widzisz a tym co spodziewasz się odczuć, bo w takich wyścigach to musiał byś siadać za czymś takim Spoiler A w grach gdzie biegasz to to by się przydało przynajmniej to Spoiler A jedynym sprawdzonym wyjściem jest zaczynanie od gier bardziej stacjonarnych, łatwiejszych w odbiorze (np. jakieś celowniczki) żeby przyzwyczaić mózg. No i zależnie od tego jaką kto ma tolerancję takie przyzwyczajenie się może potrwać krócej albo dłużej. Ja na PSVR1 nie miałem żadnych problemów ale Scavenger Odyssey z PSVR Worlds nawet mnie poskładał po 20 minutach (to skakanie po ścianach z jednoczesną rotacją kamery...). Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 Ja w żadnej gierce nie miałem problemów. Zawsze jak tylko mogłem wybierałem normalne sterowanie, a nie te skokowe. Irytuje mnie to strasznie, imersja mega spada, takie Myst VR. 20 godzin temu, _Red_ napisał: No to był przykład, a niech będę nawet bokiem stał do TV a cycwampir wyskoczy z prawej, to to samo ryzyko. ziom kabel ma 4,5m więc jak masz np mały salon to możesz wyjść na balkon XD Cytuj
Pupcio 18 429 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 3 godziny baterii xD niech mnie chuy. W oczulusie to ziomek chyba po pół roku wymieniał baterie które przyszły z googlami no ale sony i ta ich obsesja na punkcie akumulatorów o pojemności czaszki yetiego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi