dragonosi 25 Opublikowano 13 marca 2023 Opublikowano 13 marca 2023 1 godzinę temu, kakus napisał: Ja gram w Pavlov nick : PolskiMurzyn77, dla mnie wypas Ja też zakupiłem trochę gier na vr a ciągle jadę w pavlova jakby co mój Nick dragonosi Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 13 marca 2023 Opublikowano 13 marca 2023 W dniu 12.03.2023 o 09:58, Moldar napisał: Zero info i raczej nie będzie. Gra też jakoś turbo świetna to nie jest, więc dużo się nie traci. No to się skusiłem na sam goły sprzęt na ten moment zamiast bundla z kodem na Horizona - po rabatach 2850 zł (czyli chyba spoko z tego co widzę w Ceneo) a na początek obadam demka z PSN czy w ogóle na rzyganie mnie nie bierze xD W Euro RTV można oddać do 30 dni jakby co, w sam raz na pobawienie się trialem Horizona i dodatkowo zachęca mnie mocno Gran Turismo 7 skoro dodali free tryb VR. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 13 marca 2023 Opublikowano 13 marca 2023 Liczę, że ogarną trochę ten ghosting, w horizon bardzo widoczny, w GT ze względu na grę jest ok, ale w replay vr to nie da się patrzeć na te samochody, bo ciągle widać dwa. Cytuj
Wilku93 0 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 Ja kupiłem cały sprzęt i odpaliłem Horizon to mnie wciągnęło Od niedawna odpaliłem Zenith: The last City na serwerze Dragonfruit i jak na takie MMO na VR2 jestem zadowolony ilością funkcji, dungeonami, expieniem, misjami itd. Wiadomo, CS 1.6 też był świetny na skalę globalną, a aktualnie nie umywa się do tego co mamy na rynku. Wszystko od czegoś się zaczęło Teraz tylko szukam Polaków na serwerze do gildii aby było jak najwięcej osób do gry Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 Właśnie zrobiłem wstępny config. Pierwsze obserwacje: - system kazał podpiąć mi kabelkiem kontrolery L i R. Prawy się zaktualizował i sparował. Potem lewy. Wyskoczył komunikat, że nie udało się zaktualizować, no to odpiąłem od kabelka USB by sprawdzić, czy dobrze wcisnąłem, a w tym czasie na ekranie poleciał pasek postępu 0 do 100% i niby proces ukończony (jednocześnie z komunikatem "nie wyciągać kabla USB") xD To teraz cholera wie jaką wersję firmware mam w kontrolerach i czy poszła aktualizacja w obu równo :F - mam jakiś problem z ładowaniem USB, strasznie to kruche. Lewy kontroler nie chce mi się ładować po podpięciu do kabla USB podłączonego z tyłu konsoli (dualsense się na nim bez problemu ładują). Poprzekładałem pare razy, zresetowałem konsole - w końcu oba się ładują prawidłowo (tj. białe światło lekko pulsuje, menu PS5 "akcesoria" pokazuje oba kontrolery z zieloną błyskawicą). Ciekawe czy temat będzie wracał. - chyba musze uporządkować trochę pokój, bo konsola uważa, że nie wyciągnąłem wymaganego 2x2 m (pora wywalić wózek, zabawki, stół z salonu xD) - pierwsze wrażenie wizualne jakoś mnie nie zabiło (odpaliłem demo Horizon). Trochę zaleciało mi tym blurrem z PSVR1, a spodziewałem się, że zobaczę w goglach prawdziwe życie ostre jak żyleta Pokręciłem trochę gałką od obiektywu, dopasowałem najlepiej jak mogłem do oczu. No ogólnie bawiłem się PSVR1 kiedyś i trochę Oculusem u kumpla, więc pewnie ciężko tu o drastycznie inny poziom. Za to fajnie trackowane są oczy - jest potencjał w grach (jesteśmy przywiązani do krzesła, przesłuchuje nas jakiś typ i "NA MNIE SIĘ PATRZ KURWIU!!! ) Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 No to jest efekt sponsorowanych materiałów przed premierą. Wszyscy nagadali się o krystalicznym obrazie Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 A da się jakoś sprawdzić firmware w kontrolerach vr tak jak w przypadku Dualsense? Bo ten lewy jakoś kijowo się aktualizował - wpierw fail, a potem dokończył do 100% po wyjęciu kabla wiec sam nie wiem, czy odkryłem jakiś przypadek brzegowy, że sprzęt myśli, że się zaktualizował, a to nieprawda. edit wszystko chyba działa poprawnie. Popykałem z 30 min w demo Horizona, potem strzelnica w trialu RE8 i teraz błędnik odpoczywa xd Fajnie, że trzeba działać jak w życiu - wyciągać broń, trzymać zaciśniętą w dłoni, wymieniać magazynki, odbezpieczyć spluwę etc. Ale bez wprawy to pewnie żadnego przeciwnika nie pokonam, przyzwyczajony do press shoot to win na joypadzie xd Cytuj
kaktusr 32 Opublikowano 16 marca 2023 Opublikowano 16 marca 2023 Wracając do tematu Pavlowa, w USA już mają "gunstocki" do questa i innych vr teraz zrobili do psvr2, gość chodzi i wali na tym takie heady jak na aimbocie dosłownie. Szkoda że cena z d00py 100$ + shiping nie wiem nawet czy do PL by wysłali. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 16 marca 2023 Opublikowano 16 marca 2023 Pocisnalem dziś w demko RE8, ale w tej ciemnej skrzypiacej drewnianej chałupie odpuściłem, bo jak cos na mnie wyskoczy to chyba zejdę na zawał xd Nawet w tutorialu, gdzie wchodziliśmy do ciemnego garażu z latarką, by wymienić bezpiecznik, to już lekko mi się uginały nogi xd Jebane realistyczne wrażenie. 2 Cytuj
Chabera 3 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 10 godzin temu, _Red_ napisał: Pocisnalem dziś w demko RE8, ale w tej ciemnej skrzypiacej drewnianej chałupie odpuściłem, bo jak cos na mnie wyskoczy to chyba zejdę na zawał xd Nawet w tutorialu, gdzie wchodziliśmy do ciemnego garażu z latarką, by wymienić bezpiecznik, to już lekko mi się uginały nogi xd Jebane realistyczne wrażenie. Robię kolejne podejście, za każdym razem się oswajam z tym, że coś w końcu mi skoczy na ryj Pomaga też oglądanie Grysława na YouTube, chłop nigdy w horrory nie grał, bo zawsze miał pełne galoty, ale RE8 działa na niego terapeutycznie chyba. Cytuj
kakus 13 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Też gram w RE8, można momentami obesrać zbroje. Wilkołaki mają paskudne mordy, szczególnie pierwsze spotkanie jest megaaaaaaaa. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Odpalilem dziś pierwszy raz w życiu GT7. Nie widzę zadnego trybu quick race poza tymi wyscigami muzycznymi, no to musiało wystarczyc na próbę gogli. Karierę dopiero będę rozgrywał, auto muszę kupić itp. Na początku myślę w ogóle jak tu się odpala ten VR. Założyłem gogle i nagle jestem w kokpicie, miazga. Macham jednak kontrolerami i nic - doczytałem, że gra się dualsensem, no trudno, myślałem że może rękoma będę kręcił kierownica w powietrzu. Efekt prowadzenia to kosmos, jak prawdziwe życie. I jak w prawdziwym życiu szybko zbiera mi się na rzyganie xD Chociaż w realu to tylko jako pasażer, nigdy gdy prowadzę. BTW ta kariera online bez możliwości restartu progresu zalatuje mi The Crew 2 i nie lubię takiego motywu:/ Czyli co, kupie nieciekawe auto i nie ma opcji na cofnięcie decyzji, jak np. w antycznym oryginalnym GT1? Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 19 marca 2023 Opublikowano 19 marca 2023 Pierwsza część dostała aktualizację do VR2, a 21.03 wychodzi chapter 2. Grał ktoś w jedynkę? Bo dla mnie wygląda to na kolejny tytuł warty ogrania. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 19 marca 2023 Opublikowano 19 marca 2023 Ta jedynka co była za darmo w plusie to chyba wymaga wpierw updejtu za 10 dolców do wyższej wersji, cos czytałem. edit: ano, trzeba kupić Tourist Edition za 45 zł Cytuj
gnom 89 Opublikowano 19 marca 2023 Opublikowano 19 marca 2023 Ja nie widze mozliwosci pobrania Chapter1 na VR2 Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 19 marca 2023 Opublikowano 19 marca 2023 2 godziny temu, gnom napisał: Ja nie widze mozliwosci pobrania Chapter1 na VR2 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 19 marca 2023 Opublikowano 19 marca 2023 Wygląda jakby bardziej się opłacało wziąć za 45 zł ten Tourist upgrade a potem za free wersję VR2, niż bezpośrednio VR2 za 10 dolców. Tracimy potencjalnie content z edycji turysty (dostępny oczywiście tylko dla VR1, ale i tak daje to więcej). edit co ciekawe edycja Tourist dopiero co była w przecenie, u nas 18 zł, zagranico 3 dolary. Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 19 marca 2023 Opublikowano 19 marca 2023 A tym TWD na VR jest jakaś fabułka? Czy lecimy przez hordy zombie w cel shadingu? 1 Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 19 marca 2023 Opublikowano 19 marca 2023 (edytowane) 9 godzin temu, YETI napisał: Pierwsza część dostała aktualizację do VR2, a 21.03 wychodzi chapter 2. Grał ktoś w jedynkę? Bo dla mnie wygląda to na kolejny tytuł warty ogrania. Właśnie. Zapowiada się kolejna niezła gierka. Nie jestem fanem zombie czy tego uniwersum, ale obejrzałem kawałek gameplayu i wygląda to dobrze. Zapewne poczekam na wersję pudełkową (niby ma być) i przekonam się czy warto było czekać. Zapowiada się na kolejne udane multi strzelanie: Edytowane 19 marca 2023 przez marcinwks Cytuj
kaktusr 32 Opublikowano 20 marca 2023 Opublikowano 20 marca 2023 15 godzin temu, _Red_ napisał: Wygląda jakby bardziej się opłacało wziąć za 45 zł ten Tourist upgrade a potem za free wersję VR2, niż bezpośrednio VR2 za 10 dolców. Tracimy potencjalnie content z edycji turysty (dostępny oczywiście tylko dla VR1, ale i tak daje to więcej). edit co ciekawe edycja Tourist dopiero co była w przecenie, u nas 18 zł, zagranico 3 dolary. Kurcze fajnie że chapter 1 można wyrwać za 45zł Szkoda że Chapter 2 179zł Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Nowy trailer. Wygląda fantastycznie. Cytuj
rah 153 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Na tą chwilę chyba najfajniejszy stojak z ładowarką do PS VR2. https://www.amazon.com/SHOWCASE-Premium-charge-station-display-PlayStation/dp/B0BSJG83NT#video-immersive-view_1679750178449 1 Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 (edytowane) 3 godziny temu, rah napisał: Na tą chwilę chyba najfajniejszy stojak z ładowarką do PS VR2. https://www.amazon.com/SHOWCASE-Premium-charge-station-display-PlayStation/dp/B0BSJG83NT#video-immersive-view_1679750178449 Ja mam taki jak na fotce. Dokupilem jeszcze te grube naklejki na spusty i zabezpieczenie soczewek. Calosc z Ali za 110zl.2 tyg czekania. Stojak zajebisty ale najwieksza zmiana to te naklejki. Sense lepiej lezy w dłoni i lepiej sie wciska przyciski. Jestem zadowolony w uj. Edytowane 25 marca 2023 przez sajmon34 1 Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Straszny odpust ale ciekawa opcja z tymi naklejkami. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 (edytowane) 36 minut temu, Moldar napisał: Straszny odpust ale ciekawa opcja z tymi naklejkami. Do zdjecia tylko wlaczylem ten pałąk świecący Mam go na off. Kolorki mozna zmieniac i jakies tam mryganie. Plusem tego swiecacego palaku jest ze mozna grac po ciemku w pokoju i gogle wykrywaja ten jeden jasny punkt i na jego podstawie okreslaja twoje polozenie. Latarke połóż na ziemi i spróbuj. Dodatkowo ten stojak ma dwa wejscia usb c gdzie mozna cos podlaczyc do ladowania i jedno usb. Arctisy 7p pasuja na styk jak zaloze google. Sluchawki lacze bezprzewodowo. To jakby ktos pytal. Kabel usb c mam katowy z konsoli 1m.Potem dopiero polaczony jest z goglami. Do podlogi przykleilem klips ktory trzyma ten kabel i w momencie gdybym pociagnal to dalej nie pójdzie bo zaraz mam dywan i pod dywanem kolejny klips. Ale tak jak pisalem gamecharger to naklejki na spusty. Edytowane 25 marca 2023 przez sajmon34 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi