Rtooj 1 620 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 Pytanie wyżej mnie napawa optymizmem, widocznie gier jest tak dużo że samemu nie idzie sprawdzić Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 3 grudnia 2023 Opublikowano 3 grudnia 2023 Nie mam VR2, a nie będę przecież sprawdzał na yt każdej gierki pod VR. Jakby mnie ktoś w trakcie trwania „generacji” VR1 z miejsca wymieniłbym takie gierki. Z tego co widzę w tym temacie, to wydaje mi się, że jest niezła bieda w takich gierkach stąd te pytanie. Cytuj
janol 433 Opublikowano 4 grudnia 2023 Opublikowano 4 grudnia 2023 Oczywiście, że są! Na przykład Moss i Moss 2 oraz... a nie, to chyba wszystko. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 4 grudnia 2023 Opublikowano 4 grudnia 2023 RezHD, Tetris Effect? (Technicznie nie ma tam nikogo poza klockami ) Cytuj
janol 433 Opublikowano 4 grudnia 2023 Opublikowano 4 grudnia 2023 Racja. Teraz odpowiedzmy sobie, która z tych gier nie występował na PSVR1? : ) Cytuj
benito82pl 197 Opublikowano 7 grudnia 2023 Opublikowano 7 grudnia 2023 Pany da się grac w Cinema Mode czy to aż tak źle wygląda? Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 W dniu 4.12.2023 o 09:03, janol napisał: Oczywiście, że są! Na przykład Moss i Moss 2 oraz... a nie, to chyba wszystko. No Moss jeden oczywiście zrobiony na VR1. Lepiej wyglàda na VR2? No i jak Moss2 słyszałem, że ponoć jedynka lepsza? Cytuj
janol 433 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 Lepiej. Rozdziałka robi robotę. Do dwójki jeszcze nie podszedłem, więc się nie wypowiem. 1 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia Potestowałem trochę ten VR2. Odpaliłem Gran Turismo, RE4 i RE8. Gran Turismo robi absolutnie fantastyczne wrażenie, stopień immersji jest niesamowity. Zdecydowanie warto to zobaczyć, bo to coś zupełnie innego niż granie na TV. Residenty również wyglądają super. I ogólnie byłoby to fantastyczne, gdyby nie to, że po parunastu minutach mam potworne mdłości. Nawet teraz, godzinę po wyłączeniu niedobrze się czuję. Niestety, nie dla mnie VR Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia 4 minuty temu, Homelander napisał: Nawet teraz, godzinę po wyłączeniu niedobrze się czuję. Niestety, nie dla mnie VR Ja też miałem z początku problemy (szczególnie stojąc). Dopiero po pół roku jestem w stanie wysiedzieć dłuższe sesje. Najważniejsze to robić regularne przerwy i zaczynać od mniej wymagających dla oczu gier np Rez, Tetris Effect albo C-Smash VRS. Poza mdłościami jeszcze jakieś dolegliwości? Bóle głowy? Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia 1 hour ago, Dr.Czekolada said: Ja też miałem z początku problemy (szczególnie stojąc). Dopiero po pół roku jestem w stanie wysiedzieć dłuższe sesje. Najważniejsze to robić regularne przerwy i zaczynać od mniej wymagających dla oczu gier np Rez, Tetris Effect albo C-Smash VRS. Poza mdłościami jeszcze jakieś dolegliwości? Bóle głowy? Głowa mnie nie bolała i przez pierwsze 15-20 min było ok. Ale potem dostałem takich mdłości, że myślałem, że zwymiotuję. I potem przez jakąś godzinę było mi niedobrze. Na szczęście Zeratul mi to pożyczył do przetestowania, inaczej byłbym zdrowo na siebie zły. Tak czy siak chyba nie jest warte to przyzwyczajanie organizmu i tak dalej. Znaczy efekt jest WOW, ale koszt (zdrowotny) chyba za wysoki Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia No u mnie na początku przerwy były tak co kilka-kilkanaścje minut. Nie ma sensu się zmuszać bo im dłużej zwlekamy to potem tylko dłużej dochodzimy do siebie. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia Ja miałem tak raz na początku przygody z vrem, też przesadziłem z czasem i myślałem że mi łeb wybuchnie ale później już na luzaku siedziałem kilka godzin i 0 negatywnych efektów 1 Cytuj
benito82pl 197 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia Ja po dłuższej sesji w residenta i pavlowa też się źle czułem (błędnik mi wariuje jak chodzę jedna gałka ia druga przesuwam obraz. Dlatego może warto pograć w gry typu beat sabre i pistol whip. Po nich tylko odczuwam zmęczenie fizyczne Cytuj
benito82pl 197 Opublikowano 7 stycznia Opublikowano 7 stycznia 4 godziny temu, Homelander napisał: Potestowałem trochę ten VR2. Odpaliłem Gran Turismo, RE4 i RE8. Gran Turismo robi absolutnie fantastyczne wrażenie, stopień immersji jest niesamowity. Zdecydowanie warto to zobaczyć, bo to coś zupełnie innego niż granie na TV. Residenty również wyglądają super. I ogólnie byłoby to fantastyczne, gdyby nie to, że po parunastu minutach mam potworne mdłości. Nawet teraz, godzinę po wyłączeniu niedobrze się czuję. Niestety, nie dla mnie VR A po gt dobrze się czułeś? Zero mdłości? bo ja jeszcze nie grałem Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 7 stycznia Opublikowano 7 stycznia W GT7 po kilku zakrętach zbieralo mi się, więc VR nadal leży jako ciekawostka A szkoda bo chciałbym się wkręcić w Walking Dead. 1 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 7 stycznia Opublikowano 7 stycznia 9 hours ago, benito82pl said: A po gt dobrze się czułeś? Zero mdłości? bo ja jeszcze nie grałem W GT pograłem z 10 min i było ok 1 Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 7 stycznia Opublikowano 7 stycznia Ja gram w takie tytuły jak Demeo i podobne. Przy kamerach fpp pomaga tzw. tunelowanie ograniczające promień widzenia przy poruszaniu postacią. Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 30 stycznia Opublikowano 30 stycznia Grał ktoś? Podobno jedna z lepszych gier pod VR. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 30 stycznia Opublikowano 30 stycznia Wielki zwieracz w który można wejść zawsze na plus, choć tu raczej za dużo ruchu dla mnie. Cytuj
lakier666 0 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego Da się, wygląda imponująco, ponieważ jest efekt 3D + ogromny ekran i to robi robote. Nawet po dłuższym graniu i dynamicznych gierkach występują mdłości. Testuję ten sprzęt od kilku dni. I mnie z kolei zaczęło zastanawiać dlaczego nie można podczas grania w tych goglach, ustawić źródła dźwięku na kino domowe/amplituner tylko jesteśmy zawsze zmuszeni odtwarzać dźwięk jedynie na słuchawkach. Myślę, że przydałby się taki update oprogramowania z możliwością wyboru źródła dźwięku, szczególnie jak ktoś ma zbudowany fajny soundsystem 7.1 z DolbyAtmos i nie ma potrzeby za każdym razem zakładać słuchawek. Cytuj
Logan 79 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego Mam problem. Uruchamiam google a one wyświetlają tylko logo ps i nic więcej się nie dzieje. Wczoraj wszystko grało, dziś już error. Jakieś sugestię co mogło się stać albo jak to naprawić? Cytuj
Jożin z Bażin 9 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego 2 godziny temu, Logan napisał: Mam problem. Uruchamiam google a one wyświetlają tylko logo ps i nic więcej się nie dzieje. Wczoraj wszystko grało, dziś już error. Jakieś sugestię co mogło się stać albo jak to naprawić? W górnej części , przy pokrętle do rozstawu soczewek jest wtyczka kabla. Sprawdź czy się nie poluzował,też tak miałem,logo i czarny ekran. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi