Jakim 1 797 Opublikowano sobota o 13:49 Opublikowano sobota o 13:49 No niestety niektórzy nie są do tego stworzeni. Przykro mi. Próbuj dalej małymi kroczkami. Może w końcu przyzwyczaisz błędnik. Ale jeśli u ciebie dochodzi aż do efektu realnego wymioty to będzie ciężko. Ja lekkie mdłości miałem dopiero po jakiejś godzinie gry fpp gdzie chodzi się na gałce. I to jakimś stateczkiem gdzie się latało we wszystkich kierunkach, do góry nogami itp. Probowaleś Astrobota? Cytuj
Homelander 2 125 Opublikowano sobota o 14:20 Opublikowano sobota o 14:20 29 minutes ago, Jakim said: No niestety niektórzy nie są do tego stworzeni. Przykro mi. Próbuj dalej małymi kroczkami. Może w końcu przyzwyczaisz błędnik. Ale jeśli u ciebie dochodzi aż do efektu realnego wymioty to będzie ciężko. Ja lekkie mdłości miałem dopiero po jakiejś godzinie gry fpp gdzie chodzi się na gałce. I to jakimś stateczkiem gdzie się latało we wszystkich kierunkach, do góry nogami itp. Probowaleś Astrobota? Na VR2 nie ma. Próbowałem Gran Turismo i Residenty Village i 4, bo to tylko mam. Ja nieswojo czuję się właściwie od początku, no ale pożygałem się pierwszy raz Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano sobota o 14:33 Opublikowano sobota o 14:33 (edytowane) Aaaa zapomniałem że vr2 nie ma wstecznej z vr1. Co za bzdura. Edytowane sobota o 14:46 przez Jakim Cytuj
Homelander 2 125 Opublikowano sobota o 14:38 Opublikowano sobota o 14:38 4 minutes ago, Jakim said: Aaaa zapomniałem że vr2 nie ma wstecznej z vr2. Co za bzdura. No co najmniej jest to idiotyzm Cytuj
benito82pl 198 Opublikowano sobota o 14:44 Opublikowano sobota o 14:44 Odpal beat sabre. Gwarantuje że nie będziesz miał żadnych problemów gastrycznych Cytuj
Homelander 2 125 Opublikowano sobota o 15:21 Opublikowano sobota o 15:21 36 minutes ago, benito82pl said: Odpal beat sabre. Gwarantuje że nie będziesz miał żadnych problemów gastrycznych Ja nie chcę po prostu grać w VR. Ja chcę grać w VR w gierki mnie interesujące, nie cokolwiek Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano sobota o 15:37 Opublikowano sobota o 15:37 Myślę że na głęboką wodę się rzucasz ja zaczynałem od po(pipi)ek stopniowo zwiekszajac czas w vr i zaawansowanosc gier na początek kiedy przyszedł quest do mnie odpaliłem Batmana to myślałem ze zarobię glebę teraz mogę śmigać kierując gałką obracać się gram w contractors (fps online) itp nic mi nie jest . Owszem odpaliłem jakiś symulator samolotów to 2 min i myślałem że padnę i to samo masz w wyścigach to za bardzo zaaawansowana gra na Twoje vr legs zacznij od po(pipi)ek Cytuj
Luqat 970 Opublikowano sobota o 16:23 Opublikowano sobota o 16:23 Niestety mam podobnie. Tzn. nie tak ekstremalnie, ale też właśnie w GT. U mnie wygląda to tak, że daję radę 10-15 minut i zaczyna mnie trochę nudzić, pocą mi się plecy i ogólnie głową zaczyna mówić stop. Nie próbowałem co prawda jeszcze z gumą do żucia, ale też kupiłem tabletki na chorobę lokomocyjną, także będę jeszcze próbował, bo też jestem strasznie zły, że mam wszystko co potrzeba, żeby mieć super doznania, a tu ciało mówi check. Tym bardziej, że akurat w grze, w którą chciałbym pograć najbardziej. Chociaż, żeby dawać radę te 40-50 minut, to byłbym kontent. Myślę, że może trzeba częściej włączać i powoli stopniowo zwiększać czas gry, no ale zobaczymy. Oczywiście dobrze jest chyba nie grać od razu po jedzeniu jakiegoś dużego posiłku i pobawić się ustawieniami w grach, jeśli chodzi sposób czy prędkość przesuwania kamery (płynne lub skokowe), wyłączenie wibracji w goglach i kontrolerach itp. Co ciekawe jeśli chodzi o gry "muzyczne" jak Ragnarock czy Synth riders, to jest ok i mogę właśnie te 40 minut na luzie się pogibać. Także tak, niektórzy mogą od pierwszego strzała grać i siedzieć kilka godzin, a inni jak Ty czy ja muszą się dostosować. No, ale ja zawsze od zawsze miałem dość słabą głowę i wszelkie karuzele czy rollercoastery omijam dość daleko Cytuj
oFi 2 470 Opublikowano niedziela o 18:41 Opublikowano niedziela o 18:41 Ja wczoraj podpiąłem i byłem oczarowany. Zero żygania i jakiś dziwnych majaków. Ale niestety sprzęt wraca do nadawcy, bo prawy kontroller jest trafiony. Nie reagują totalnie przyciski w grach i jedynie lewy działa. Zrobiłem absolutnie wszystko z troubleshootingu i nic nie pomaga. Reddit topic Z tego co wyczytałem to częsty problem w tym sprzęcie Cytuj
Ariel 4 Opublikowano poniedziałek o 19:34 Opublikowano poniedziałek o 19:34 Ja szczęśliwie też od samego początku PSVR1 i teraz PSVR2 nie miałem totalnie żadnych problemów. Może czasem lekka utrata równowagi gdy zadziało się coś czego się nie spodziewałem, lub przy latających statkach lekkie ale nawet miłe mrowienie w żołądku jak przy kolejce górskiej, albo miałem po dłuższej przerwie w VR przy grze Farpoint sytuacje że musiałem przez chwile dreptać w miejscu żeby dać ciału złudzenie że jednak idę ale po 5 minutach już było spoko. Ale też porada dla Homelandera. Niestety wiem że chciałbyś od razu grać w to co Cię interesuję. Ale nie uda się tak hop siup. Albo musisz najpierw gry jak najmocniej statyczne pograć jakiś czas. Albo np jeżeli w GT w wolnej jeździe jest ok to niestety ale musisz się przemóc i pojeździć tylko tak wolno przez tydzień dwa. Bez jazdy szybkiej. Wiem nudy ale to może pomóc. I serio mówię bo próbując tak ostro od razu na głęboką wodę to organizm zacznie się bronić i zyskasz efekt odwrotny. Czyli już podczas samego tylko zakładania gogli zacznie być Ci niedobrze bo organizm będzie kojarzył fakt zakładania gogli z wymiotami. Natomiast jedna rzecz pocieszająca dla osób które mają spore problemy z nudnościami w VR. Cieszcie się że macie zdrowe ciało i mocny instynkt samozachowawczy i temu gdy wasze ciało się nie rusza a oczy widzą ruch to organizm uważa że macie halucynacje a głównym powodem halucynacji jest zatrucie pokarmowe i temu wymuszenie wymiotów To zdrowy odruch U mnie wychodzi że instynktu brak i po zeżarciu grzybków halucynogennych bym umarł bo organizm by się cieszył że ma śmieszne obrazki przed oczami i trzeba zjeść ich więcej bo to fajne 1 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi