creatinfreak 3 828 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Dave zasiał ziarno niepewności grajcie chłopaki i dajcie znać o 17:30 czy iść do sklepu czy nie. Cytuj
dragonosi 25 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Powiem tak sprawdzę wieczorem to napiszę mam horizonam, re 8 oraz zakupie after the fall. Ograłem dużo gier na vr 1 więc mam się do czego odnieść. Ale powiem że re 7 wyglądało wtedy bardzo dobrze jak na swoje czasy. 1 Cytuj
oranje 0 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Ja pograłem z 30 minut w GT7 przed pracą. Sama gra jest mega immersyjna, ale występuje problem z zawrotami głowy. I mam dwa zarzuty, po pierwsze rozdzielczość, tła w GT są rozmazane, może nie w takim stopniu jak na VR poprzednim, ale nie jest to ostry obraz. Drugi problem mam z samymi goglami, bo spadają mi z głowy. Trzeba chyba mocniej dociskać. Cytuj
gnom 89 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 (edytowane) Myslalem ze obraz bedzie crispy clear ale... i tak jest zajebiscie. A zachowanie dloni w w kontrolerach w Horizon to zabawa sama w sobie. Ja wiem ze to pikus, ale po rozdzkach w VR1 to tutaj jest technologia kosmiczna. Zarzuty ze horizon to gra o wspinaniu, gdyby tylko ladnie wygladala to by byla tylko do ogladania itd... poprostu zrobione jest po to zeby sie bawic. Jesli ktos mial VR1 i sie cieszyl to tutaj bedzie zachwycony. Jest efekt lornetki po bokach ale nie wiem czy jest to do przeskoczenia, po chwili czasu przyzwyczaja sie czlowiek. Kayak - to hardcore dla blednika... ale grafika swietna No i przerwa bo kontrolery sa ledwo naladowane w pudelku Edytowane 22 lutego 2023 przez gnom 2 1 Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 2 godziny temu, Kmiot napisał: Piszesz tak, bo nie masz PSVR2 w ofercie sklepu! Niee, bo gierki tylko w cyfrze na premiere. Cytuj
yaczes 14 483 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Właśnie się kurwa naciąłem na te cyfrowa pułapkę, bo jutro opierdole komuś te gogle Ostatnio korpo mnie tak mocno wydymalo jako klienta koncowego przy okazji galaxy fold 3 Cytuj
Makar03 4 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Nie korpo, tylko sam się dałeś wydymać. Sony akurat bardzo spoko postąpiło wydając osobny dział w PS Store na dema gier VR. Kupując sprzęt online masz 14 dni na zwrot. Jak nie byłeś przekonany do gogli, to mogłeś ściągnąć demko Horizona, a nie używać kodu, to mógłbyś po prostu je zwrócić. Cytuj
yaczes 14 483 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 to jest prowo czy...? Niemniej, dziekuje ze przedstawiles mi moje prawa, chociaz akurat nie do konca tutaj pykly. 1 Cytuj
gnom 89 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 GT7 super uczucie zapierniczania... ogolnie to jest zla gra dla nerdow zeby pojezdzic sobie w goglach. Zanim co kolwiek tam naklikam, obejrze film to wole sprawdzic inna gre. Do tego zamiast skupic sie na jezdzie to podziwiam wnetrze samochodu. Mam wrazenie ze jednak w starym VR nie bylo takiego efektu lornetki, ale dawno tez gralem, a niedawno je sprzedalem wiec nie porownam. Natomiast graficznie, pamietam jak w Legion VR za uja nie dalo sie nic przeczytac, tak tutaj prowadzac Ferrari trzeba przygladac sie jak kokpit samochodu jest w cieniu, jak tylko oswietla sie od slonca to trzcionka jest super wyrazna. Ogolnie bardzo przemyslane rozwiazania w tym sprzecie jak chociazby podglad otoczenia. Jesli chodzi o wibracje w kasku, to nie czuje ich w grze, ale sam silniczek ma tam swoja moc i jesli by tak napierniczal jak przy wlaczeniu, to chyba moglby wieli osobom przeszkadzac Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Sam sprawdzę po południu, ale na razie to mały kubek zimnej wody Jestem ciekawy jeszcze czy jest tak jak w VR1, że one nie są aż tak mocno przylegające do twarzy i czy jest przerwa pomiędzy urządzeniem a twarzą i jak się spojrzy w dół to czy widać podłogę (bądź inne rzeczy pod spodem). A co do efektu lornetki, to jak wygląda sprawa z innymi producentami? Bo jak kiedyś byłem w jakimś VR Roomie to kojarzy mi się, że nie było czegoś takiego i byłem całkowicie w grze bez żadnych krawędzi. Potem kupilem PSVR1 i było trochę zdziwko, szczególnie z ta szczeliną, kórą opisałem wyżej. Ale nie pamiętam na czym grałem, pierwsze skojarzenie mam z Oculus Rift. Ktoś miał i może potwierdzić, że tam ten problem nie występuje? Cytuj
gnom 89 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Kwestia regulacji, nic nie widac, na dole tez nie. 1 Cytuj
bisoner 101 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Ta guma wokół oczu to trochę creepy i śmierdzi jakby była zrobiona z przetopionych opon. No ale u nas od rana niezle sie sprzedaja. Cytuj
Makar03 4 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 (edytowane) 11 minut temu, A_Bogush napisał: czy jest przerwa pomiędzy urządzeniem a twarzą i jak się spojrzy w dół to czy widać podłogę (bądź inne rzeczy pod spodem). Nic nie przebija, bardzo dobrze przylegają. Noszę jeszcze okulary i też nie ma żadnego problemu z dopasowaniem. Grałem ponad godzinę w Horizona i bardzo komfortowo się pykało. Edytowane 22 lutego 2023 przez Makar03 1 1 Cytuj
yaczes 14 483 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Dokladnie, to samo pomyślałem, czemu on tak śmierdzą? Masakra. Cytuj
gnom 89 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 4 minuty temu, bisoner napisał: Ta guma wokół oczu to trochę creepy i śmierdzi jakby była zrobiona z przetopionych opon. No ale u nas od rana niezle sie sprzedaja. Nic nie smierdzi. Cytuj
jimmy 1 285 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 (edytowane) -śmierdzi -nie śmierdzi -fajne -ch*jowe Ehh jak żyć Edytowane 22 lutego 2023 przez jimmyyy8 1 Cytuj
Makar03 4 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Dlatego najlepiej samemu przetestować sprzęt Cytuj
vip77 237 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Dzwoniłem do sklepu (neo) w którym mam odbiór osobisty, to gościu powiedział że dzisiaj już nie przyjadą. Cały dzień wczoraj status oczekuje na wysyłkę i nie ogarnęli na czas. Druga zmiana, plus ten rabacik to można dłużej poczekać. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jaszczoor 42 Opublikowano 22 lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 22 lutego 2023 to jeszcze ja dorzuce swoje 3 grosze bo właśnie pograłem godzinę w GT7 na kierownicy życie potoczyło się tak, że pracuje jako level designer w firmie która robi gry pod VR więc musicie wziać pod uwagę, że trochę już jestem obyty z VR jako takim natomiast sprzętowo ogranicza się to do questa 2 którego uzywam w pracy na codzień + pogranie w parę gier i przejście m.in. HL alyx na nim i miesiąca użytkowania PSVR1. Pierwsze wrażenie: sam headset wydaje się bardzo lekki i wygodny przez to, że jego ciężar rozłożony jest na głowie a nie na twarzy jak w oculus. Obraz rzeczywiście nie jest tak ostry jak na tv 4k ale lekkie zmiany hs na głowie dosłownie o milimetry robią dużą różnicę więc myślę, że można go ustawić jeszcze lepiej niż ja to zrobiłem. Nie miałem żadnych motion sickness po parudziesięciu minutach grania ale tak jak pisałem, trochę czasu w VR spędzam chcąc nie chcąc. Efekt lornetki jeśli się zwraca na niego uwagę jest zauważalny ale kiedy człowiek skupia się na grze w ogóle tego nie widzi. To są moje pierwsze wyścigi na VR z kierownicą w rękach i to połączenie rozp.pier.dala łeb, zwlaszcza jak się jest fanem GT, dla mnie to jest na ten moment system seller ale ja mam przegrane w tę grę masę godzin do tej pory i nie planuje przestawać. Koniec końców, uważam że jesli ktos ma na to wydać ostatnie swoje pieniądze to może lepiej poczekać zwłaszcza kiedy nie ma się swojej ukochanej gry jak GT7. Jak już kupujecie to zdawajcie sobie sprawę, że jest to zupełnie inny typ rozgrywki i ciężko to porównywać do grania na płaskim ekranie co ma swoje wady i zalety. Póki co jestem bardzo zadowolony, później sprawdzę horizona i RE 13 Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 Dziwne to neonet, mam gogle do odebrania ale typ mi mówi, że dopiero o 19 może je wydać, bo wtedy premiera Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 13 minut temu, Moldar napisał: Dziwne to neonet, mam gogle do odebrania ale typ mi mówi, że dopiero o 19 może je wydać, bo wtedy premiera Żeby się nie okazało że jednak nie dojechały, typ jakiś nieogar z tą premierą niby o 19 Cytuj
jimmy 1 285 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 W neonecie wszystko jest odwrotnie niż powinno, więc zero zdziwienia Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 (edytowane) A chuj wziąłem, najwyżej oddam. Pady się ładują, na dysku wszystkie demówki oraz pełne gt7, resident, Moss, moss2 i thumbler. Teraz czekać aż gowniaki pójdą spać i mnie nie ma Ciekawe czy jutro nie wrócą do media zdam relacje po północy. Edytowane 22 lutego 2023 przez creatinfreak 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 A no i miałem chwilę na głowie i jebią chiński laczkiem Cytuj
gnom 89 Opublikowano 22 lutego 2023 Opublikowano 22 lutego 2023 (edytowane) 8 minut temu, creatinfreak napisał: A no i miałem chwilę na głowie i jebią chiński laczkiem Kurde serio ? Jest zapach fabryki na poczatku, ale postal VR jak sie ladowaly kontrolery i nic nie czuc... no chyba ze to jakis fetysz wachanie gumy... ... albo na Wasze niestarczylo gumy i ze schodzonych klapek malych zoltych stopek zrobili. Edytowane 22 lutego 2023 przez gnom Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi