20inchDT 3 361 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Pograłem teraz półtorej godziny no i jest dusza. Ciągle odblokowuje się nowe formy, skille, a teraz jeszcze można to łączyć. Trochę ciężko się gra koniem czy archerem, bo trzeba najpierw ustawić się w odpowiednią stronę, a potem zablokować spustem. Pewnie się przyzwyczaję, ale na razie nie jest to intuicyjne. Jakie te postacie są urocze, a myszka jest najcudowniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 U mnie 15 h a dopiero mam odkryte pół mapy. Pierwsze co to radziłbym rozwijać luczniczke że względu na dasha Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Pierwsza forma wbita na S rank. Myszka nie miała zbyt trudnych zadań i dosyć gladko wchodziło. Postaram sie najpierw odblokowac jak najszybciej wszystkie mozliwe klasy, a potem wezme sie za maksownie. Jajo jest zabawne, bo zeby wbijac lvl, to trzeba szukac gniazd i do nich wejsc, zeby wielki ptak mogl na nas usiasc xd Bardzo czekałem na dwa indyki i o ile glut zawiodł na maksa tak drinkbox dało radę i dostarczyli to co chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 U mnie końcówka. Zostały dwa ostatnie lochy. Wszystkie zadania poboczne zrobione. Oczywiście jak to w znajdzkach nie wiem gdzie jest ostatnia mana Podobaly mi się te chelllenge w Ligach, strzelnica itp. Szkoda ze nie ma więcej zadań tego typu dla każdej formy. Wiadomo coś jak gierka będzie rozwijana? Teraz głównie walcze Spoiler Smokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 https://techraptor.net/gaming/guides/nobody-saves-world-fairy-collectible-guide Na trueachievements kilka osob pisalo, ze 16 omineli. Ja to znalazłem sam przez przypadek xd. Jak ja nienawidze aczikow za ng+. Co za debil cos takiego wymysla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Trochę pograłem, odblokowałem konia... nie wiem czy skończę bo do Children of Morta czy Hadesa nie ma startu, ale dam jeszcze szansę. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Ja na pewno wolę tę grę bardziej od morta, a z hadesem nie wiem jeszcze. To jest trochę inny rodzaj rozgrywki, bo tu masz diablo, a nie rogala. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Uwielbiam te kolejne pokręcone postaci. Konia wybieram czasem tylko żeby się pośmiać z jego animacji Straszny kozak ta giereczka Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Ja pykłem calaczka. 2 przejścia w ~22h. Jak już się ma 3 ostatnie formy i odblokowane skille to tak na prawdę nie ma sensu brać nic z dołu drzewka. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Gra Jajkiem ma jakieś zastosowanie? Bo kompletnie nic mi nie wychodzi tą postacią Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 5 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Chyba nie. Levelowanie jaja jest i tak tylko poprzez wchodzenie do gniazda ptaka to nawet nigdy nie musisz korzystać z tej formy. Pewnie chcieli wymusić trochę eksploracji, żeby gracz mógł odblokowac smoka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 No właśnie nie załapałem o co chodzi z tym wyzwaniem z ptakiem Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Początek gry jest uderzająco wciągający. W ciągu pierwszego kwadransa zrobiłem masę questów, nabiłem masę leveli, rozwinąłem masę różnych menusów postępu. Gra idzie żwawo do przodu, jak spodziewamy się po tych twórcach. Fajne tempo historii i rozwój sytuacji z jajem. Po dłuższym czasie, nadal jednak nie wiem, jakie jest sedno tej gry, co tu jest mięskiem. Poza cyferkami. Gra w sumie leci do przodu, nie ma ani żadnych zagadek, ani wymagań w walce. Jedyne wymagające myślenia questy na razie to takie typu "uderz przeciwnika 7 razy" (bo żaden nie przeżywa tylu ciosów) albo "ulecz się skillem X" (bo żeby się leczyć, najpierw muszę stracić HP). Gdy w dungeonie wyłączyła się opcja postępu questów klasowych, pomyślałem: o, teraz będzie ten moment, że nie chodzi o nabijanie levela, tylko bardziej starannie zaprojektowaną treść. Wręcz przeciwnie... Cały dungeon polegał na tym, by pokonać masę tych samych przeciwników w takich samych ogólnie korytarzach. Klasę muszę zmienić, żeby... walnąć przeciwnika jako ona i tyle, no kompleksowa sprawa. Ot wygląda na razie jak taka kolorowa wersja trybu single w Diablo 3, lecisz i rozwalasz wszystko i nowy level się sam nabija co minuta. Nawet fajne, ale w porównaniu z tą grą to nawet Guacamelee wygląda jak mieszanka Bayonetty z Hollow Knightem. Paliwo na gamepassa. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Wciągająca gra, miałem zaczynać coś innego a cały czas pykam w Nobody. Fajny jest tu praktycznie ciągły progres, to zaliczasz questy, to wpadnie token, kaska itp cały czas się rozwijam. Aczkolwiek sterowanie rangerem czy koniem faktycznie jest dość problematyczne Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yoshu 117 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Fuck yeah, dopiero co przeszedłem, został mi new game + do calaka Biorę na premierę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 533 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Ależ tak. Ja spędziłem z grą ponad dwadzieścia godzin i bawiłem się kapitalnie. Z przyjemnością za jakiś czas do niej powrócę. Kto jeszcze nie ograł, a lubi tego typu gry - gorąco rekomenduję. Ładna, zabawna, zwariowana, systemowo też daje radę (jak najbardziej). Gdyby tak ukazała się kiedyś w pudełku, brałbym z miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca Kurde, @Kmiot narobił smaka na gierkę, a tu się okazuje, że gierka była w styczniowym plusie, i co? I oczywiście jest to jedyna pozycja której nie dodałem do biblioteki Szukam pudełka ale chyba wydali dwie sztuki bo nigdzie nie ma na nadkonsole. Na xkloca są w fajnych cenach ale co mnie to. Cyfra oczywiście wisi w kwocie 114zl chyba. No poyebalo kogoś. Trzeba czekać przynajmniej do kwietnia na wiosenne promo, ech... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 545 Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca Gra jest ryzykowna do polecania komuś, bo sam się trochę miotałem podczas gry - raz było przyjemnie i rozrywkowo, za chwilę potrafiłem się nieco znudzić i wypełniać kolejny pasek postępu od niechcenia. Powiedziałbym, że Nobody Saves the World to gra odpowiednia do leniwego chillu po dniu pracy, nie zmęczy, nie sfrustruje, ale rozluźni - ładne kolorki, przyjemna, wpadająca w ucho muzyczka, ciągły progres, nawet jeśli niewiele znaczący, bo realnie chuja czasem daje, poza satysfakcją. Poza tym gra jest chyba nieco za długa, ale to już zależy ile kto chce z niej wycisnąć. No, ale z pewnością potrafi wciągnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca Pooglądałem gameplaye, review i gierka chyba idealnie trafia w moje obecne potrzeby. Humor, prostota, ciągły progres no i wisienka na torcie: miksowanie umiejętnościami poszczególnych form. Obie części Guacamelee bardzo szanuję i w sumie nie wiem jak przegapiłem ten tytuł. Poza tym z tego całego czekania na nowy patch Pana Barone'a do Stardew Valley odstawiam już Pablo Escobara 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jukka Sarasti 347 Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca Dobra rzecz do szpilania po pół godziny dziennie, na dłuższe dystanse zbyt monotonna i mogłaby być o kilka godzin krótsza. Niemniej ogrywałem ją jako "perełkę z GP" i w tym układzie był to sympatyczny przerywnik od innych moich zadań w tamtym okresie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi