Skocz do zawartości

Death's Door

Bigby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeden z najciekawszych tytułów z najnowszego ID@Xbox. Premiera w tym roku. PC + XBOX. 

ss_dd9b5a2e40d3d512d1c978a5dfda5999c458a

ss_46cbadf5477da2909c9ef5c4539a977314da0

ss_bf0108947fe505dc28e4cf0cad288c57b4efe

ss_83e57d823ecb8559cd3c70cef500b33d4b841

ss_5052e94b4c36c5cdd39de4aa11bbc60af55cb

ss_65e1e8a0dbc3a8c6f8c46efb82db532b5baf1

Edytowane przez Bigby
  • Plusik 1
  • Dzięki 2
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zajebista gra na razie dwie godziny na liczniku ale to taka Zelda w soulsowym sosie. Bardziej Zelda niż soulsy ale jednak wymaga skupienia i są bossowie. Poziom trudności spoko nie za hardcorowo ale trudno. Zagadki przyjemne - nikt na nich nie postoi za długo ale też nie obrażają inteligencji jak zagadki w spidermanie ;). Graficzka klimatyczna, muzyka piękna i sam świat intryguje. Dla mnie po 2h polecajka a co będzie dalej dam znać. 

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

Kurde mam problem

Spoiler

Jestem przed wejściem do siedziby wiedzmy i drzwi się otworzyły, przyszedł pań garnek. Spoko. Ale robiłem backtracking. Wróciłem i drzwi są zamknięte.

Restart gry nie pomaga wtf? 

Opublikowano

Recenzja znanego i lubianego quaza

Kusi mnie ten tytuł, co prawda game pass rozleniwił mnie już na tyle że nie zwykłem kupować gier, ale chyba dla Deaths Door zrobię wyjątek

Opublikowano

Ja wziąłem, nie chce mi się czekać, aż gra wpadnie do Game Passa, a wygląda naprawdę intrygująco i zewsząd płyną pod jej adresem same pozytywy. Skończę Ascenta i jadę z krukowróblem.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Bardzo fajna gierka. Niektóre pojedynki z bossami dosyć trudne co na plus. Muzyka świetna. Taki zeldowy klimat. Chodzimy, odkrywamy nowe przejścia, rozwiązujemy zagadki, trochę metroidvani. 

Dla jednych plus dla innych będzie minusem a mianowicie brak mapy. Jak dla mnie coś jednak powinno byc do podglądania. 

Bardzo solidna produkcja. Mocna polecajka :) 

Edytowane przez Szymek
  • Lubię! 1
Opublikowano

Zdążyłem wczoraj pograć godzinę i nie zawiodłem się, Oniryczny klimat, prosty, ale nie prostacki system walki, ciekawe lokacje, ciekawi bossowie, kruktagonista jest mega. Interakcje z NPCami są świetne, a wszystko ładnie podlane bardoz ładną grafiką i wspaniałą muzyką. Oj, będzie granko.

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Moja mini recenzja

10h  wspaniałości. Zero nudy. Ciekawy świat, interesująca chociaż szczątkowa fabuła, dobrze przemyślany gameplay i wspaniale zaprojektowane levele. To tak w skrócie.

Gra to zelda izometryczna na sterydach wg mnie o wiele lepsza od ZELD (tych w jakie grałem izometrycznych) ale pomysł na konstrukcje gierka zerżnęła z zeldy tyle że dopracowali twórcy ją do perfekcji. Mamy tutaj zagadki, eksploracje, walkę i odblokowywanie przedmiotami nowych dróg i nowych sekretów. Nadal nie zrobiłem 100% a zamierzam bo tak świetnie się tutaj bawię szukając sekretów. Projekty poziomów są naprawdę interesujące i każdy z 4 światów jest inny. Gierka ma też bardzo dużą ilość przeciwników z innymi atakami i movesetem którego trzeba się nauczyć. 
Sama walka to wg MNIE najlepsze co gra oferuje obok odkrywania sekretów. Bossowie są wymagający ale nie do przesady a i eksplorując lokacje czasami trafiamy na fajnie przemyślane kill roomy gdzie nie wyjdziemy dopóki nie pokonamy kilku fal. Ostatni boss to zajebiście pomyślany test naszych umiejętności które zbieraliśmy całą grę. A propo umiejętności mamy kilka bardzo fajnych skilli odblokowywanych stopniowo a potem możemy je jeszcze wzmocnić co osobiście doradzam każdemu. Przykładowo jedną z umiejętności jest możliwość puszczenia fireballa w przeciwnika. Po upgradzie ten fireball podpala przeciwnika i zadaje mu ciągłe obrażenia przez kilka sekund. Oczywiście znalezienie upgrade i zdobycie go nie jest łatwe mamy to ukryte w sekretnych lokacjach z trudnymi przeciwnikami. 
Klimat, grafika i muzyka – wszystko zasługuje na pochwałę. Grafika jest ładna jak na indyka i design mi się bardzo podoba. Muzyka jest naprawdę piękna i nastrojowa pasująca do każdej lokacji.

Gra zawiera True Ending troszkę trzeba się nalatać i mamy jedną ekstra walkę z wymagającym przeciwnikiem. Polecam zrobić go każdemu dużo rozjaśnia odnośnie fabuły. 

Mała wybitna gra. Dla mnie 9/10 i moja gra roku na razie. Nic tylko grać!

• Plusik 3
  • Lubię! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwsze przejście skończone, czas na odhaczanie czeklisty do true endingu. Jaka ta gra jest dobra w swojej prostocie :banderas: Kto ma Xboxa/PC, trawi indyczyny i nie zagra ten trąba.

• 2 miesiące temu...