Skocz do zawartości

Death's Door

Bigby

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Zajebista gra na razie dwie godziny na liczniku ale to taka Zelda w soulsowym sosie. Bardziej Zelda niż soulsy ale jednak wymaga skupienia i są bossowie. Poziom trudności spoko nie za hardcorowo ale trudno. Zagadki przyjemne - nikt na nich nie postoi za długo ale też nie obrażają inteligencji jak zagadki w spidermanie ;). Graficzka klimatyczna, muzyka piękna i sam świat intryguje. Dla mnie po 2h polecajka a co będzie dalej dam znać. 

• Plusik 1
  • Lubię! 1

Bardzo fajna gierka. Niektóre pojedynki z bossami dosyć trudne co na plus. Muzyka świetna. Taki zeldowy klimat. Chodzimy, odkrywamy nowe przejścia, rozwiązujemy zagadki, trochę metroidvani. 

Dla jednych plus dla innych będzie minusem a mianowicie brak mapy. Jak dla mnie coś jednak powinno byc do podglądania. 

Bardzo solidna produkcja. Mocna polecajka :) 

Edytowane przez Szymek
  • Lubię! 1

Zdążyłem wczoraj pograć godzinę i nie zawiodłem się, Oniryczny klimat, prosty, ale nie prostacki system walki, ciekawe lokacje, ciekawi bossowie, kruktagonista jest mega. Interakcje z NPCami są świetne, a wszystko ładnie podlane bardoz ładną grafiką i wspaniałą muzyką. Oj, będzie granko.

• Plusik 1
  • Minusik 1

Moja mini recenzja

10h  wspaniałości. Zero nudy. Ciekawy świat, interesująca chociaż szczątkowa fabuła, dobrze przemyślany gameplay i wspaniale zaprojektowane levele. To tak w skrócie.

Gra to zelda izometryczna na sterydach wg mnie o wiele lepsza od ZELD (tych w jakie grałem izometrycznych) ale pomysł na konstrukcje gierka zerżnęła z zeldy tyle że dopracowali twórcy ją do perfekcji. Mamy tutaj zagadki, eksploracje, walkę i odblokowywanie przedmiotami nowych dróg i nowych sekretów. Nadal nie zrobiłem 100% a zamierzam bo tak świetnie się tutaj bawię szukając sekretów. Projekty poziomów są naprawdę interesujące i każdy z 4 światów jest inny. Gierka ma też bardzo dużą ilość przeciwników z innymi atakami i movesetem którego trzeba się nauczyć. 
Sama walka to wg MNIE najlepsze co gra oferuje obok odkrywania sekretów. Bossowie są wymagający ale nie do przesady a i eksplorując lokacje czasami trafiamy na fajnie przemyślane kill roomy gdzie nie wyjdziemy dopóki nie pokonamy kilku fal. Ostatni boss to zajebiście pomyślany test naszych umiejętności które zbieraliśmy całą grę. A propo umiejętności mamy kilka bardzo fajnych skilli odblokowywanych stopniowo a potem możemy je jeszcze wzmocnić co osobiście doradzam każdemu. Przykładowo jedną z umiejętności jest możliwość puszczenia fireballa w przeciwnika. Po upgradzie ten fireball podpala przeciwnika i zadaje mu ciągłe obrażenia przez kilka sekund. Oczywiście znalezienie upgrade i zdobycie go nie jest łatwe mamy to ukryte w sekretnych lokacjach z trudnymi przeciwnikami. 
Klimat, grafika i muzyka – wszystko zasługuje na pochwałę. Grafika jest ładna jak na indyka i design mi się bardzo podoba. Muzyka jest naprawdę piękna i nastrojowa pasująca do każdej lokacji.

Gra zawiera True Ending troszkę trzeba się nalatać i mamy jedną ekstra walkę z wymagającym przeciwnikiem. Polecam zrobić go każdemu dużo rozjaśnia odnośnie fabuły. 

Mała wybitna gra. Dla mnie 9/10 i moja gra roku na razie. Nic tylko grać!

• Plusik 3
  • Lubię! 1
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...