Mejm 15 363 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Chcieli byc firma przyjazna graczom a wyszlo, ze stali sie EA bo kadra zarzadzjaca stracilaby sowite bonusy za kolejne opznienia gry. Zgaduje, ze to ta sama kadra, ktora zarzadzala projektem od poczatku jego powstania. Akcje jednak nie chca zaurkowac nizej niz 150zl. W sumie sie nie dziwie, gdyby nie ten link wyzej to sam juz nie pamietalbym o tym wycieku danych. Wydaje sie, ze tam jest juz taki gnoj, ze kolejny woz z go.wnem na nikim juz nie robi wrazenia. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 LMAO, wyciekło to co się spodziewałem, że wycieknie, wew. filmik pracowników: dosłownie bug montage i rycie z promocji gry (ostrzegam, w drugim filmiku jest NSFW w pierwszych sekundach). Cyber ElBuggado 2020 (tytuł oryginalny): 1 Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Chciałbym się z tego śmiać, ale nie potrafię. Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Na jednym ujęciu jest data marzec 2020 a gra cała w rozsypce. Chciał bym zobaczyć z iloma otwartymi poważniejszymi błędami (blocker, critical i major) CP2077 poszedł do tłoczni. Pewnie w wersji 1.0 z płyty bez żadnych paczy było tego setki. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 11 minut temu, łom napisał: Na jednym ujęciu jest data marzec 2020 a gra cała w rozsypce. Chciał bym zobaczyć z iloma otwartymi poważniejszymi błędami (blocker, critical i major) CP2077 poszedł do tłoczni. Pewnie w wersji 1.0 z płyty bez żadnych paczy było tego setki. Ano, log z Jiry i wymiana zdań z QA, dev teamem, a upper managmentem, musiało być grubo. Co do filmiku generalnie: podobne rzeczy robi dużo teamów (jeśli nie każdy :v), czasem aby upamiętnić bugi, które zostały wyeliminowane, czasami aby pośmiać się w pracy na slacku; gry tak też generalnie wyglądają, dopóki nie wejdą w fazę content complete/asset complete/polishing phase. Najbardziej interesujące w leakniętym filmiku jest nastawienie devów do marketingu gry i obietnic "góry". Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Nie rozumiem dlaczego to jest taką sensacją. Jeżeli to wersja pre-alpha, to chyba ciężko od gry wymagać aby gra wyglądała jak finalny produkt. Wiem, że grze, która została wydana także brakowało trochę do finalnego produktu ale nie wyglądało jak to coś. Zrobiło się o tym głośno ze względu na hejt na CDP czy hackerzy w ten sposób chcą ich szantażować. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 7 godzin temu, Hendrix napisał: i rycie z promocji gry 7 godzin temu, Hendrix napisał: Najbardziej interesujące w leakniętym filmiku jest nastawienie devów do marketingu gry i obietnic "góry" Gdzie sa te fragmenty, o ktorych piszesz? Cytuj
Meanthord 335 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Jak testerom płaci się 18,30 zł/h, to czego ktokolwiek się spodziewał? Sorry, dobrej gry? Cytuj
Observer 10 528 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 7 godzin temu, łom napisał: Na jednym ujęciu jest data marzec 2020 a gra cała w rozsypce. Chciał bym zobaczyć z iloma otwartymi poważniejszymi błędami (blocker, critical i major) CP2077 poszedł do tłoczni. Pewnie w wersji 1.0 z płyty bez żadnych paczy było tego setki. Ile? Żadnego. Przecież uczciwi i nieprzekupni recenzenci sypali 9 i 10 na lewo i prawo właśnie po ograniu 1.0, więc gra był bezbłędna, praktycznie idealna, jak można im nie wierzyć. Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 No hajp, $$$ i wiara w CDP RED wszystkim się udzieliła. To napisałem 19 listopada "Jeśli gra będzie miała tyle problemów co Wiedźmin 3 na premierę (a patrząc na jedną z firm z którą znowu współpracują przy testowaniu i rozbudowanie którym się chwalą, może być nawet gorzej) to i RTX 3090 nie pomoże. Nie był bym zaskoczony jak by części questów nie dało się ukończyć na premierę.", w odpowiedzi dwa posty odnośnie W3 'ogrywałem na premierę i błędów praktycznie nie było' xd. Mam nadzieję że za 2 lata jak wyjdzie CP2077 Complete to jednak ludzie zapamiętają że na premierę nie było różowo. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 7 czerwca 2021 Opublikowano 7 czerwca 2021 8 godzin temu, Mejm napisał: Gdzie sa te fragmenty, o ktorych piszesz? W poście Hendrixa to cały trzeci filmik, zestawiający trailery z bugami w grze. 1 Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 7 czerwca 2021 Opublikowano 7 czerwca 2021 11 godzin temu, Observer napisał: Ile? Żadnego. Przecież uczciwi i nieprzekupni recenzenci sypali 9 i 10 na lewo i prawo właśnie po ograniu 1.0, więc gra był bezbłędna, praktycznie idealna, jak można im nie wierzyć. A to nie było tak, że oni wszyscy grali w wersję na PC? Cytuj
Observer 10 528 Opublikowano 7 czerwca 2021 Opublikowano 7 czerwca 2021 A pecetowa nie miała bugów? Bo po patch notes widać ze 95% naprawianych błędów jest wspólna dla wszystkich platform. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 7 czerwca 2021 Autor Opublikowano 7 czerwca 2021 Miała, ale tez dużo rzadziej występowały. Ja miałem to szczęście na PS5 że poza wywaleniami do dasha nie miałem nic co spierdoliło by mi rozgrywkę. Tak, jakieś śmieszne gliche się zdarzały ale nic poważnego. Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 7 czerwca 2021 Opublikowano 7 czerwca 2021 23 minuty temu, Elitesse napisał: A to nie było tak, że oni wszyscy grali w wersję na PC? Tak, recenzenci dostali tylko wersje PC, nie mogli używać własnych filmików z gry, tylko te które przekazał im CDP i byli zapewniani przez devów że większość błędów zostanie załatanych przez day 1 patch. YongYea na YT niedawno opublikował filmik jak to wyglądało i tłumaczył się dla czego tak pozytywnie ocenił CP2077. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 7 czerwca 2021 Opublikowano 7 czerwca 2021 1 godzinę temu, łom napisał: YongYea na YT niedawno opublikował filmik jak to wyglądało i tłumaczył się dla czego tak pozytywnie ocenił CP2077 Niby 22k kciukow w gore ale w komentarzach go nie nie oszczedzaja. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 8 czerwca 2021 Autor Opublikowano 8 czerwca 2021 https://polskigamedev.pl/list-otwarty-do-polskich-mediow-dla-graczy/ 6 Cytuj
Sebas 1 586 Opublikowano 8 czerwca 2021 Opublikowano 8 czerwca 2021 Śmieszy nieironiczne użycie terminu gatekeeperzy. Piękne odklejenie. No jak gó.wniane polskie portale nie napiszą mi o rewelacjach z przecieków to nie wiem co ja pocznę bez ich wkładu xD Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 8 czerwca 2021 Opublikowano 8 czerwca 2021 A cos wyplynelo wiecej niz te trzy bezbeczne filmiki, ktore gdyby mi ktos nie powiedzial, uznalbym za kolejny mix bugow z yt po premirze gry? Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 8 czerwca 2021 Opublikowano 8 czerwca 2021 6 godzin temu, Mejm napisał: A cos wyplynelo wiecej niz te trzy bezbeczne filmiki, ktore gdyby mi ktos nie powiedzial, uznalbym za kolejny mix bugow z yt po premirze gry? W sumie dużo -wewnętrzne filmiki z bugów, filmik z prototypu z 2013 roku, oznaczenie cenzury dla Chin, SKD dla PS5, Switch i XBOX... Cytuj
LukeSpidey 941 Opublikowano 9 czerwca 2021 Opublikowano 9 czerwca 2021 Cytat ... studio otarło się o zwodniczy marketing, ... Cytuj
Shago 3 606 Opublikowano 9 czerwca 2021 Opublikowano 9 czerwca 2021 (edytowane) W dniu 5.06.2021 o 10:11, niunias101 napisał: Wytłumaczycie tak jak laikowi co to jest to całe SDK i co w praktyce oznacza to dla CDP ? SDK - Software Development Kit, czyli zestaw narzędzi, z którego korzysta programista tworząc aplikację na dany system operacyjny. Taki zestaw funkcji, jakie dany system oferuje i programista może je wykorzystać. Ogólnie to ciekawa kwestia, bo raczej takie SDK jest ogólnodostępne i można w internecie sprawdzić, co one oferują (np. Android SDK, .Net SDK, Windows SDK itd.), więc zastanawiam się, dlaczego dla konsol to jest zamknięte i twórca konsoli na podstawie umowy daje dostęp do takiego SDK.. Edytowane 9 czerwca 2021 przez Shago Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 23 czerwca 2021 Opublikowano 23 czerwca 2021 (edytowane) Myślałem, że CDP osiągnął już dno i odbija po wydaniu kolejnych patchy i powrocie do PS Store ale wygląda na to, że upadku ciąg dalszy: Edytowane 23 czerwca 2021 przez Czoperrr 1 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 23 czerwca 2021 Opublikowano 23 czerwca 2021 Bylo po 150 wiec mozna powiedziec, ze odbilo xD Moim zdaniem tu nie ma powodow do wzrostu. Slabe wyniki, gra dalej zje.bana (ps4), powrot na psn za 2 stowy (xDDDD) i jeszcze plotka, ze inwestorzy chca wysadzic zarzad z siodla. Tutaj moze tylko pomoc konkretne info ze bedzie W4. Nasadzic drzew w kniei jest latwiej dla cdpr niz zrobic ruch samochodowy w miescie wiec moze sie nawet uda. 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 1 lipca 2021 Opublikowano 1 lipca 2021 To Iwiński jeszcze nie wyleciał na zbity ryj? To powinien być punkt pierwszy plan naprawczego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi