Skocz do zawartości

CD PROJEKT RED - temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogę powiedzieć żebym miał jakieś duże bugi. Nie liczę czasem lewitujących npców i tym podobnych pierdół. Fabułę i większość questów skończyłem bez żadnych problemów.

Podobnie było z Wieśkiem. Tam moim problemem była tylko wydajność na starym PC i walka o stabilne 30 klatek w rozsądnych detalach.

Opublikowano

Tak po prawdzie to Cyberek na PC na premierę był mniej popsuty od Valhalli, którą wielu się jarało nawet na tym forumku, a przynajmniej takie miałem odczucie grając w obie gierki. Nie zapominam Redom ich kłamstw, ale od początku byłem Cyberpunkiem jako grą oczarowany, toteż i skreślać ich nie będę.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Bzduras napisał:

Tak po prawdzie to Cyberek na PC na premierę był mniej popsuty od Valhalli, którą wielu się jarało nawet na tym forumku, a przynajmniej takie miałem odczucie grając w obie gierki. Nie zapominam Redom ich kłamstw, ale od początku byłem Cyberpunkiem jako grą oczarowany, toteż i skreślać ich nie będę.

Zawsze będę się trzymał zdania, że to genialna gra przygnieciona przez ciężar marketingu, nierealistyczne oczekiwania (na Reddicie przed premierą ludzie sobie wyobrażali rzeczy o których studio nawet nigdy nie mówiło) i zjebany zarząd/kierownictwo Cedepu. 

Edytowane przez Bigby
Opublikowano
Cytat

„Mogę zdecydowanie powiedzieć, że Project Sirius nie jest grą mobilną. Kiedy o niej mówiliśmy, myślę, że faktycznie chodziło nam o szerszą bazę, czyli chcemy dotrzeć do osób, do których niekoniecznie skutecznie docieraliśmy poprzez gry o Wiedźminie, jakie robiliśmy do tej pory. Wyobraźmy sobie więc ludzi, którzy być może oglądali serial, ale niekoniecznie lubią grać w bardzo mroczne, hardcorowe gry RPG. To stoi za naszymi rozważaniami”.

Cytat

„Project Sirius jest tym, co dotrze do szerszej grupy - do ludzi, którzy są zainteresowani marką i IP, ale niekoniecznie lubią grać w hardcorowe gry fabularne, takie jak seria Wiedźmin, którą prezentowaliśmy do tej pory”.

:kekw: branża Gierkova

Opublikowano
Cytat

Wyobraźmy sobie więc ludzi, którzy być może oglądali serial, ale niekoniecznie lubią grać w bardzo mroczne, hardcorowe gry RPG. 

Ja ich już nie jestem w stanie zrozumieć. Oni nie wiedzą, że gra odniosła sukces właśnie przez cięższy klimat i "dorosłe" motywy? Niech zrobią Fable w świecie Wiedźmina, zobaczymy ile tego sprzedadzą...

Opublikowano
Cytat

Wyobraźmy sobie więc ludzi, którzy być może oglądali serial, ale niekoniecznie lubią grać w bardzo mroczne, hardcorowe gry RPG. 

nie napawa mnie optymizmem ten cytat.

Opublikowano
21 minut temu, Krzysztof93 napisał:

:kekw: branża Gierkova

Czyli jakieś guwno byle zarabiało hajsy. Kiciński odchodzi bo pewnie nie chce na to patrzeć jak wszystkie jego zasady życiowe runą w gruzach (darmowe dlc itp). 

Opublikowano

tak pewnie właśnie dlatego odchodzi. Bo wcześniej za Kicińskiego Redzi byli wzorem życiowych zasad i uczciwości, np. wtedy gdy próbowali opchnąć posiadaczom pastgenów ledwie działajacy produkt.

• Haha 1
Opublikowano

Robią sequel Cyberpunka i 3 kolejne Wiedźminy, a wy tutaj jakąś dramę kręcicie o jeden projekt, który widać z opisu ma trafić do zupełnie innej grupy odbiorców.

A niech dywersyfikują swoje portfolio.

• Plusik 1
Opublikowano

Oczywiście że wszystkie nie wyjdą, to cała strategia tego ogłoszonego jakiś czas temu RED2.0 

Na ta generacje wyjdzie pewnie tylko ta gra od molasses flood i pewnie ten niedawno ogłoszony Wiesiek jako crossgen. Otwarcie nowego studia w bostonie to bardzo dobry ruch bo otworzą sie na duży rynek pracowników którzy niekoniecznie chcieliby przyjeżdżać do PL pracować. 

• Minusik 1
Opublikowano
20 minut temu, Figuś napisał:

otworzą sie na duży rynek pracowników którzy niekoniecznie chcieliby przyjeżdżać do PL pracować

No jesli oni juz w warszawie mieli sojowych odklejencow chodzacych po firmie w szlafroku i z yorkiem na rekach, to niekoniecznie moze sa gotowi na to co ich czeka w potezym USA xD

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
4 godziny temu, Czoperrr napisał:

Spermiarze pracują w tym CP Red. Najpierw Sasha Grey w CP2077 a teraz jakieś polskie kurwisko w wiedźminie

wrzuciłbyś jakieś źródło

większych spermiarzy niż twórcy Yakuz nie ma jak coś ;)

3 godziny temu, pawelgr5 napisał:

A kto tym razem?

dobra sam sobie znalazłem o co chodzi

Spoiler

z tym że stoi przy plakacie wieśka nie oznacza że wzięli ja do wieśka.

obstawiam że mocap do scen cimcirymci przy DLC do CP2077 jej użyją

• 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...