Alastor84 327 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Opublikowano 6 kwietnia 2021 (edytowane) Po tylu latach Jeśli chodzi o grafikę to pomimo tylu lat znośnie się prezentuje. No i design lokacji dużo lepszy od Castlevanii "robionych" przez Igarashiego. Szkoda że ta część nie wyszła na DC lub PS2. Widać że to wczesne demo. Niech tylko ktoś to ogarnie i wrzuci ISO Edytowane 6 kwietnia 2021 przez Alastor84 2 Cytuj
Czoperrr 5 243 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Pamiętam screeny w starych magazynach, zastanawiałem się czy to wyszło czy nie. Castlevanie w 3D to porażka, zarówno te na N64 i PS2 to drewno, dopiero Lords of Shadow było bardzo dobre. Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Autor Opublikowano 6 kwietnia 2021 (edytowane) Co kto lubi. Dla mnie Castlevanie na N64 były najlepszymi Castevaniami w 3D jeśli chodzi o atmosferę/muzykę/lokacje. Jasne były problemy z kamerą/itp. Gra "brzydko się zestarzała". Natomiast Castlevanie na PS2 miały zły/fatalny design lokacji. Lords of Shadow to była/jest fajna gra "akcji", bardzo dobry design lokacji, ale słaba Castlevania jeśli chodzi o atmosferę/muzykę/lokacje/przeciwników). LOS niestety bardziej przypomina "typowe fantasy", nie posiada "klimatu Castlevanii". Jakieś gobliny/trole. muzyka "totalnie filmowa" pasująca do praktycznie każdej "filmowej" gry fantasy. No i lokacje też takie "średnio Castlevaniowe" (z małymi wyjątkami). Castlevania na DC miała być nastawiona na "akcję" przy zachowaniu "szacunku" do serii. LOS to zupełnie inna "bajka". Jako osobna seria ok (a nawet bardzo ok), jako Castlevania niestety nie. Kiedyś dałem się trochę nabrać na te "marketingowe pierd00lenie" o nawiązaniu do Super Castlevanii IV. Edytowane 6 kwietnia 2021 przez Alastor84 1 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Aż mi się przypomniała Castlevania lament of innocence Ale to był sztos swego czasu. Gierka mnie wciągnęła chyba bardziej niż DMC. Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Autor Opublikowano 6 kwietnia 2021 (edytowane) Trochę "kolorystyka" podobna. No i utwór z tego filmiku (demo) bardzo fajny/klimatyczny, trochę podobny do utworu z "kościelnej lokacji" w Lament of Innocence. Jeśli chodzi o lokacje to jest to wg mnie mix Castlevanii Lament of Innocence z serią Dark Souls. Jest mrocznie/klimatycznie itp Graficznie jak na 1999, bardzo dobry poziom. Teraz mam nadzieję że ktoś wrzuci te demko do sieci. Edytowane 6 kwietnia 2021 przez Alastor84 Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano 27 kwietnia 2021 Autor Opublikowano 27 kwietnia 2021 JEST!!! https://mega.nz/file/NGIlzKIY#SvctMbr_g_ofeCwdZeV-G5BqLrIVa3328pq2XTCK6b8 Pograłem chwilkę na emulatorze. Widać że to wczesna alpha, bardzo krótkie poziomy. Które służą jako "demonstracja silnika graficznego". Nie oczekujcie jakiejś wielkiej grywalności. Widać że gra potrzebowała "czasu i większej ilości kompetentnych ludzi". Z tego co w jakimś wywiadzie wyczytałem to większości ekipy miała doświadczenie w grach sportowych Trzeba będzie odkurzyć DC i CRT 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi