Szermac 2 699 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 (edytowane) Nie wiem co się tak wszyscy podpalają, jak : Ale no ten temat na neogafie ciekawe rzeczy odkrywa xD Edytowane 17 czerwca 2021 przez cotek
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Też nie wiem, a samo studio robi sobie zły PR, celowo nawiązując w marketingu do SH (I mean, ich twitterowy baner, low hanging fruit), to studio istnieje od 2015 roku, założyciel studia działał w holenderskiej inicjatywie wspomagającej indie devów. Rozumiem, że osoby, które w to wierzą, muszą wierzyć, że Kojima w 2014 zaczął działać na holenderskiej scenie indie, zarejestrował działalność w Holandii, w międzyczasie pracując nad DS, a to wszystko po to, aby zapowiedzieć Silent Hill, IP, które nie należy do niego, w 2021, 7 lat infiltracji holenderskiej sceny gamedevowej. 1 6
Czoperrr 5 070 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Zastanawia mnie natomiast dlaczego tytuł ma być ekskluzywny dla PS5, przecież to się nie kalkuluje. Jeśli Sony dokłada to sprawa jasna, ale chyba tak nie jest.
Szermac 2 699 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Też prawda, do tego trailer z dupy z rwącą animacją, something is not yes.
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Jeśli budżet Cię ogranicza i masz do wyboru tylko jedną platformę to czemu nie wybrać tej o najpewniejszej stopie zwrotu?
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Większość indie devów nie ma siły przerobowej na multiplatformową produkcję, chyba tylko najbardziej uznane teamy mogą liczyć na $$, a to i tak objawia się głównie... marketingiem (chyba, że podpisujesz umowę wydawniczą, no ale wtedy gierka już nie jest indie :v) To plus dostępność dev-kitów, kontakty z regionalnymi działami i masa innych mniejszych spraw. Ja to czasami mam wrażenie, że niektórzy myślą, że większość takich umów wygląda tak: przychodzi sam Ryan albo Spencer, z cygarem w japie, walizką dolarów i mówi: wojna, wojna nigdy się nie zmienia. Następnie przekazuje walizkę i dopisuje w Wordzie kolejny tytuł w List Wars.
Szermac 2 699 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Nie no dobra, nie chciałem tego robić, ale założyłem czapke foliarza, ogarnąłem komentarze pod tweetami BlueBoxa, czekam na 20 czerwca i Silent Hill xDDD
YETI 10 980 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 https://www.reddit.com/r/TheBlueBoxConspiracy/ https://www.playstationlifestyle.net/2021/06/16/blue-box-game-studios-abandoned-kojima-silent-hill/ Ciekawe co gracze jeszcze wymyślą w ciągu 24h, ale developer robi to chyba specjalnie. Akcja marketingowa im się udała, gorzej będzie jak już grę ujawnią i będzie rozczarowanko.
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Jeśli to faktycznie jakaś grubsza akcja marketingowa SH to chylę czoła, ale ku,rwa przecież o tym remake'u (oczywiście obok remake'u MGSa na PS) słyszę od lat, a to że zajmuje się nim Bluepoint, a to Team Japan (aha ), a teraz Kojima. Finał tej akcji będzie jedynie taki, że sobie holendrzy narobią szumu wokół swojej gry.
Czoperrr 5 070 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 58 minutes ago, Hendrix said: Większość indie devów nie ma siły przerobowej na multiplatformową produkcję, chyba tylko najbardziej uznane teamy mogą liczyć na $$, a to i tak objawia się głównie... marketingiem (chyba, że podpisujesz umowę wydawniczą, no ale wtedy gierka już nie jest indie :v) To plus dostępność dev-kitów, kontakty z regionalnymi działami i masa innych mniejszych spraw. Ja to czasami mam wrażenie, że niektórzy myślą, że większość takich umów wygląda tak: przychodzi sam Ryan albo Spencer, z cygarem w japie, walizką dolarów i mówi: wojna, wojna nigdy się nie zmienia. Następnie przekazuje walizkę i dopisuje w Wordzie kolejny tytuł w List Wars. Okej, ale większość indie gierek to multiplatformy.
Szermac 2 699 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 No, ale bez kitu. Albo to coś dużego, albo umieją w PR, albo to jakiś cudowny zbieg okoliczności. No ale te rzeczy z reddita rozpalają wyobraźnie xD
YETI 10 980 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Największy włazo doop Kojimy śledzi studio, więc to musi być prawda. ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Czoperrr 5 070 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Jeśli to faktycznie gra Kojimy to w końcu będę miał pierwszy powód by kupić PS5
YETI 10 980 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Ładne podsumowanko. Cytat I think i (might be) a believer. There are several points that hint towards Abandoned being Silent hill and Blue Box Studios being actually a studio opend by Kojima. I've tried to compile all the ones i could find for the moment: First, the tweet that started it all. Hideo Kojima used a fake studio when teasing both Metal Gear Solid V: The Phantom Pain and PT. The one for P.T was named 7780s Studio and the one for MGS:V was from Sweden Abandoned, received a short teaser-trailer on PlayStation Youtube Channel, alongside a blogpost hiting for a release later this year. Silent Hill Composer also teased a new game reveal for summer 2021 (which was shot down by Konami) The animated PS Studios logo that plays ahead of first-party games glows blue for a moment, creating a… blue box Blue Box Picture? (Six days ago) Kojima recent tweet with words Silent and Hill There are no saved trademarks for Blue Box Game Studios. But their trailer claim they do. Blue Box Game Studios Youtube Banner is a bunch of Hills The Blue BOX Game Studios logo is basically PlayStation Studios logo colors inverted. "Blue Box" is a term used for phone scams Employees at Company Likedin profile use Stock Photos. Geoff Keighley follows Studio in Twitter. At the Abandoned Trailer, at the 0:49 seconds mark, the letters P and T are covered by the trees. A couple months later, BLUE BOX Game Studios revealed that Abandoned would get its own PS5 app which would let players run the game’s trailers in real time on the PS5. This is a curiously specific thing that not even first-party PlayStation Studios games have done, so it raised some eyebrows that this unknown game studio would be the first to pioneer the feature. Another game that got a console application as a teaser for an upcoming release (but was later “abandoned”…) was P.T. The Twitter handle for Blue Box game Studios is @BBGameStudios, a possible Death Stranding Reference Blue Bog tweeted in one of their tweets that the their game would feature "Snowflakes of Blood". This was used in P.T teasers BLUE BOX Game Studios appears to have been founded in 2015, exactly one year after the release of P.T., and right around the time Kojima was going through his breakup with Konami. Blue Box Game Studios only other game named 'The Whisperer' was completed by another studio, and it's icon is a black handprint just like in Death Stranding. One of their cancelled games named; Lost Tapes is a soundtrack in Metal Gear Solid V Sam in the new Death Stranding Director`s Cut Trailer uses a backpack with the Netherlands logo. Blue Box Studios is supposedly based in Netherlands. Hasan Kahraman initials are the same as Hideo Kojima. Most of the tweets made by Blue Box are at strange local time hours of around 3:00 am. The studio is claimed to be located in Netherlands.Kojima is located in Japan which is 7 hours ahead in time. Hasan Kahraman has an account on PSN(SneakyWarrior) with a total number of trophies 1238, the same for the japanese silent hill commercial. Hasan had Youtube Channel Called 'Twentyseven27' (Silent Hills was cancelled on April 27th) SneakyWarrior (Kahraman) played a game that isn't available on the PS Store that is using Siren Head as an image. Junji Ito reacted to Siren Head a few months ago and implied about working with Kojima. Hideo translated from Japanese to Turkish means "Kahraman", which is the last name of Hasan Kahraman, the head of blue box games. Both of their names mean Hero in their respective languages. Hasan Kahraman does have an Apple App Store profile with a bunch of low-quality asset flip games under his belt. The only app that’s not a game is called “Go Fit XL,” which sits under the Health and Fitness category. The description of this app says at one point “Personal Training ( PT ) Programs.” https://www.neogaf.com/threads/s______l-for-ps5-to-be-revealed-soon.1610519/post-263934645 Powtarzam się, ale ten wątek na gafie to istne złoto Ależ to pięknie jebnie, jak pokażą już tą grę, ale hajp na forach jest kosmiczny i porzy okazji fajna zabawa. Marketingowcy już liczą ile dostaną podwyżki. 1
Czoperrr 5 070 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Typ zdradzający takie informacje byłby już ex-employee.
Patricko 1 397 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Jeśli robił tak wcześniej + profil LinkedIn śmierdzi fakem na kilometr to ewidentnie coś jest na rzeczy. Jednak bardziej mnie interesuje czy Sony się rzeczywiście udało kupić MGSa, Silent Hilla i Castlevanie. Jeśli okazało by się to prawdo to mój boże, złoto w czystej postaci.
Szermac 2 699 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Dużo śmierdzi fakem w tej sprawie @Patricko nie zapominajmy o tym
Szermac 2 699 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Na PSSTORE na PS5 można znaleźć już stronę gry
PanKamil 1 108 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 (edytowane) Jeśli to skonczy się na indie walking sim od jakiś nonameow to kuwa ludzie ich zniszczą Edytowane 17 czerwca 2021 przez PanKamil
Jakim 1 791 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Taki bieda re7/8 sie szykuje, na 3-4 godzinki a rozdmuchane to to jakby to jakieś AAA było. Srogo się każdy niestety przejedzie
Ma_niek 860 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Przecież to jest Indie walking SIM tylko ludzie sobie coś ujebali i powiązali to z kodzimbo
Square 8 555 Opublikowano 17 czerwca 2021 Autor Opublikowano 17 czerwca 2021 Od czego się zaczęło to powiązanie z SH i Kojimą?
Szermac 2 699 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 (edytowane) Od tego tweeta, potem już poszła lawina z powiązywaniem różnych rzeczy do twittów Kojimy itp itd etc no i w kilkanaście godzin już mamy calą teorię spiskową, w którą wierzy masa. Mnie najbardziej przekonuje, że coś jest nie tak, jest to, że ta gra dostaje dedykowaną apke do oglądania trailerów. Trochę to dziwne biorąc pod uwagę, że to jakiś BlueBox Game Studio, które prawie nie istnieje nigdzie xDD Nie mają zarejestrowanego trademarku żadnego mimo tego, że trailer twierdzi inaczej. Już sam gadam jak pojep xD no ale dopadło mnie trochę, że może to jakaś niespodzianka Już dochodzi do tego : xD Edytowane 17 czerwca 2021 przez cotek 1
PanKamil 1 108 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 To studio ma na koncie jakieś gry? Coś tam w necie czytałem o gowno gierkach na tel xd ten trailer też wygląda dziwacznie Może to ta gówno gierka od kojimy dla stadii co niby powstawała?
Szermac 2 699 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Ma na androida, jakiegoś dreszczowca z pierwszej osoby albo dwa.
Rekomendowane odpowiedzi