Skocz do zawartości

Path of Exile 2

20inchDT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam sporo pomysłów czym zagrać ale najpierw zrobie merca, zagram na padzie i zrobie z tego twin stick shootera tak na próbę żeby zobaczyć czy się da i czy będzie tak fun jak mi się wydaje :gigachad:

• This 1
Opublikowano
12 godzin temu, Rotevil napisał(a):

Ja też się podjarałem, bo dali soulsowe mechaniki, czym będziecie grać? :pepegasm:

Jeszcze niezdecydowane, pewnie wleci spontan 6 grudnia ale narazie na celowniku 3 klasy.

1. Witch bo od czasu D2 uwielbiam summonerow w ARPG i w PoE1 to byla moja glowna klasa

2. Mercenary, ten gameplay z shotgunem i granatnikiem z kuszy wygladal swietnie i chetnie bym obczail jak poe sprawdza sie jako twin stick shooter

3. Warrior bo 2x dwureczna bulawa i slamy wyglada na swietna zabawe. Albo zrobienie giga tanka z tarcza i dwurecznym toporem w drugiej lapie

Opublikowano

Obecnie na prezentacji tak pokazali postacie że każda wydaje się OP, fajnie że masa zawartości będzie w EA i przez rok stopniowo będą dorzucać nowości więc będzie do czego wracać. Od kilku tygodni gram w Project Diablo 2 i ten typ rozgrywki to jednak straszna kokaina, jestem najbardziej ciekaw tego sterowania WASD bo jest to jakiś powiew świeżości i może okazać się strzałem w dziesiątkę. 

Opublikowano

W jedynke nie grałem, ale po tych ostatnich materiałach mam ochotę wsiąknąć i dać te 30 dolków. Wytłumaczcie jedynie - multiklasowość to była zabawa warta świeczki w pierwszej części i czy tu ma być podobnie bądź lepiej rozwiązane? Myślę o jakimś woju z dostępem do ficzerow wiedźmy czy czarodziejki, ale nie wiem czy warto w to brnąć od 1 levela.

Opublikowano
2 minuty temu, Bartolinsky napisał(a):

W jedynke nie grałem, ale po tych ostatnich materiałach mam ochotę wsiąknąć i dać te 30 dolków. Wytłumaczcie jedynie - multiklasowość to była zabawa warta świeczki w pierwszej części i czy tu ma być podobnie bądź lepiej rozwiązane? Myślę o jakimś woju z dostępem do ficzerow wiedźmy czy czarodziejki, ale nie wiem czy warto w to brnąć od 1 levela.

W PoE wybor klasy to tak naprawde tylko punkt startowy na drzewku pasywow + ascendancy ktore juz duzo bardziej wplywa na build. Nikt nie broni wybrac warriora i biegac z lukiem. Zwykle nie oplaca sie tak jednak robic od pierwszego levela bo poczatkowe punkty na drzewku moga nie wzmacniac umiejetnosci ktorych chcesz uzywac (np dodaja physical damage a ty chcesz korzystac z czarow). Przyklad woja z czarami pewnie nie wypali wlasnie przez to ze ascendancy moze nie dopakowywac magicznego damage a wtedy to sie kompletnie mija z celem.

Ogolnie to po prostu polecam poszukac buildow i trzymac sie ich w 100% uczac sie gierki. Tu pewnie nie bedzie to tak dopracowane jak w poe 1 na start bo ludzie beda sie uczyc co dziala ale dla kogos bez doswiadczenia i tak bedzie to na pewno duzo mniej frustrujace. Polecam sciagnac sobie poe 1 i odpalic gre w trybie ruthless zeby zobaczyc z czym mozemy miec do czynienia w dwojce

• Plusik 1
Opublikowano
56 minutes ago, Szermac said:

Ale na polskie napisy w grze to raczej nie ma co liczyć, nie ?

Na razie nie ale niby tworcy zdaja sobie sprawy ze POE ma licznych odbiorcow (nawet gdzies chyba bylo te pytanie zadane i Tworcy wiedza ze te pytanie pojawia sie od polskiej spolecznosci)

Opublikowano

Path of Exile 2 will launch in Early Access at 11am December 6th PST in your local time on all supported platforms, including a standalone PC client, Steam and Epic Games Store clients as well as Xbox Series and PlayStation 5.

Unfortunately Path of Exile 2 will not be available on MacOS at the start of Early Access, but we’re keen to add support for this platform as soon as possible.

How to join Early Access?
Purchasing one of new Early Access Supporter Packs with a key grants you access.

Can I purchase new Supporter Packs on Consoles?
You can buy Early Access Supporter Packs on Xbox now. You can claim all microtransactions in Path of Exile 1 and you will also get access to downloading Path of Exile 2. Please note that you will not be able to launch and play that client until the game releases in Early Access on December 6th.

The Twilight Order Foil Reliquary Submission is only available for purchase in the in-game store after you have purchased the Liberator of Wraeclast Supporter Pack.

Supporter Packs for Sony realms (PlayStation 4 and PlayStation 5) will become available on December 6th PST when Path of Exile 2 launches in Early Access.

• Plusik 2