Skocz do zawartości

Path of Exile 2

20inchDT

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 519
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Ale ta walka na koniec 1 aktu jest zajebista:obama: Już jestem blisko żeby go zrobić, po około 8-10 próbach ale ta końcówka, jak już się odpala, mnie gubi. Ogólnie po 10h muszę przyznać,że gra bardzo mi podchodzi, nie spodziewałem się, że będzie aż tak dobrze.

Edit:

Poszedł za pierwszym razem po napisaniu a więc forumowa moc zdziałała.

Trochę brakuje tutaj kolorystycznego wyróżnienia sprzętu w ekwipunku, gdzie w D4 na pierwszy rzut oka od razu widac bardziej przejrzyście co mamy na sobie i gdzie potrzeba usprawnień. Takie przynajmniej moje zdanie.

Edytowane przez Gregorius
Opublikowano

mi jakoś tym monkiem ciężko grać, albo mam niewłaściwe skille i pasywy. W pasywy poszedłem w krytyki ( w sensie szansa +bonus). Oprócz tego quarterstaff co jest przypisany do monka domyśle to nie wiem z jakiego drzewka powinienem wybierać? Elemental czy iść w miniony? 

Opublikowano
7 godzin temu, Kaczi napisał(a):

mi jakoś tym monkiem ciężko grać, albo mam niewłaściwe skille i pasywy. W pasywy poszedłem w krytyki ( w sensie szansa +bonus). Oprócz tego quarterstaff co jest przypisany do monka domyśle to nie wiem z jakiego drzewka powinienem wybierać? Elemental czy iść w miniony? 

Ja takowym właśnie sobie kończę 2gi akt.

Daruj sobie krytyki na początku - idź w szybkość oraz czysty dmg wzmocniony żywiołem (u mnie akurat lód). Fajnie mi się sprawdza autorskie połączenie Falling Thunder okraszony ładunkami z Killing Palm, czyści wszystko na drodze.

Na bossów dzwon* w połączeniu z Frost Bomb. Jako buff Herald of Ice.

Koniecznie 2 sockety w lasce oraz komplet support gemów - niby oczywiste, ale znajomy latał z gołymi skillami, bo bał się inwestować, nie wiedząc, że można nimi żonglować wedle uznania.

Piękny jest ten system już od samego początku :banderas: 

* - dawno nie widziałem tak zajebistego skilla w H&S

Opublikowano

Wbiłem 50 lvl warriorem i odczucia mam takie,ta klasa potrzebuje konkretnego reworku.

Cała mechanika oparta na slamach jest wolna, ślamazarna i nie ma żadnych benefitow grania ta klasą.

Postać się blokuję o wszystko, triale są zrobione w taki sposób abyś miał najbardziej przejebane.

Nie mam pojęcia jak niby ktoś to testował ale granie range klasami to jakiś easy mode.

Do czasu jak nie zrobią jakiegoś balansu nie gram w to szkoda czasu.

Opublikowano

Jeśli na główną broń mam ustawionego Staffa a na poboczną broń legendarnego Wanda, który daje mi 97% większy spell damage i inne dodatki to używając Staffa też dostaje te wszystkie benefity? Czy dopiero benefity są jak używam Wanda a nie Staffa? Kurczę ciężko się połapać. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rotevil napisał(a):

Kurde czemu do tej pory nie naprawili tych hitboxów Blackjawa z 3 aktu, trochę to śmiesznie wygląda 

Te hitboxy pewnie specjalnie tak duże są zrobione żeby zmuszać gracza do chowania się za tymi pilarami

edit: skasowałem postać i gram od nowa na ssf, jedyny słuszny wybór

Edytowane przez GearsUp
Opublikowano
8 hours ago, stoodio said:

Daruj sobie krytyki na początku - idź w szybkość oraz czysty dmg wzmocniony żywiołem (u mnie akurat lód). Fajnie mi się sprawdza autorskie połączenie Falling Thunder okraszony ładunkami z Killing Palm, czyści wszystko na drodze.

Koniecznie 2 sockety w lasce oraz komplet support gemów - niby oczywiste, ale znajomy latał z gołymi skillami, bo bał się inwestować, nie wiedząc, że można nimi żonglować wedle uznania.

No trochę pozmieniałem pasywy i jest trochę lepiej. Zaczne może sobie czarodziejką zobaczę jak tam bedzie szło :)

Opublikowano

Dalej prawie 500k ludzi w peaku na steamie. Niezle jak na platny early access do darmowej gry. Memik oczywiscie z przymruzeniem oka bo diablo to zbyt duza marka zeby ja usmiercac ale wyglada na to ze poe zaskarbilo sobie nowe grono fanow

469692387_971723164981273_4854986957893701588_n.jpg

Opublikowano
15 godzin temu, stoodio napisał(a):

na bosow zmieniasz? bo ja gram wylacznie herald of storm - z czym jest Ice lepszy?

Tez na początku poszedłem w krytyki, teraz skręciłem na DMG.

Frost bomb nawet nie kupilem, bo poszedlem orb of storms.

Co rozwinąłeś w dzwonie - obszarowe, czy większe dmg co 3 uderzenie?

Opublikowano
11 godzin temu, easye napisał(a):

na bosow zmieniasz? bo ja gram wylacznie herald of storm - z czym jest Ice lepszy?

Tez na początku poszedłem w krytyki, teraz skręciłem na DMG.

Frost bomb nawet nie kupilem, bo poszedlem orb of storms.

Co rozwinąłeś w dzwonie - obszarowe, czy większe dmg co 3 uderzenie?

Nic nie zmieniam - taki mam set skilli, po prostu dzwon jest za wolny na mapce, za to z szefuncia robi miazgę. Padło na lód, bo mam stosowną broń, buff oraz wspomnianą bombę - wszystko się ładnie zazębia. Dzwon dopakowalem obrażeniami oraz boostem do stuna, działa jak złoto.

Niefajne to znikanie portalu :[

• Dzięki 1
Opublikowano
5 minut temu, Assassins_78 napisał(a):

Chopy bo mi już ręce opadają, 10 minut gry i jeb 

VcSV9df.jpeg

Nie wiem czym spowodowane, all stery najnowsze. Ręce opadają :( 

To z Legiona Go?

Opublikowano
4 minuty temu, Assassins_78 napisał(a):

Nie na lapsie gram (Legion 5 Pro) ale tak mam dopiero od wczoraj, wcześniej jak wywalało to od razu do pulpitu. Teraz dziwny dźwięk freez i ten błąd.

Zjedź ze wszystkim oprócz tekstur na low, DLSS Balanced na natywnej rozdziałce, ostrość 0% i najważniejsze bo mało kto o tym wie a ja się dopiero niedawno dowiedziałem w zakładce Sound - Channel Count zjedź niżej z domyślnych High, dziwne ale zwiększa to fps, podobno w pierwszym PoE też tak było bo silnik ten sam.

• Lubię! 1
Opublikowano

Ktoś w ogóle skończył te próby w 3 akcie? Bo tu chyba dostali wylewu wszyscy projektujący te poziomy, chyba to jest strata czasu i nie warto się tak męczyć dla kilku punktów umiejętności? 

Opublikowano
10 minut temu, Rotevil napisał(a):

Ktoś w ogóle skończył te próby w 3 akcie? Bo tu chyba dostali wylewu wszyscy projektujący te poziomy, chyba to jest strata czasu i nie warto się tak męczyć dla kilku punktów umiejętności? 

Chodzi ci o te trials of chaos? Są dość losowe, jeden run będziesz miał latwy a nastepny nie do przejscia swoim buildem. Możesz pójść dalej i wrócić do tego jak będziesz mocniejszy.

Następne ascendancy polecam robić na tym trial of sekhemas czyli dawnym sanctum. Mi został ostatni punkt, zrobiłem całe 4 piętra ale ostatni boss mnie zweryfikował :lapka:

86 level mam i w lepszego arpga nie grałem. Jednocześnie jednak musze zwrócić uwagę, że jest masa frustrujących mechanik które są upierdliwe i mi czasem aż ręce opadają. No ale miało być trudno to jest tylko właśnie tu upatruje szanse D4. Endgame w PoE2 jest tak trudny na ten moment, że spodziewam się tysięcy grqczy uciekających na D4 żeby pograć jedną ręką.

poe-2-changes-people-before-and-after-poe2-v0-7qub3jfbqn6e1.jpeg