Skocz do zawartości

Path of Exile 2

20inchDT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak u was z częstotliwością wypadania map/wey na teiry wyższe niżeli gracie obecnie?

Np. gram na tier10 i wypadają mi 9 i niższe, praktycznie o wyższych to mogę zapoznać, rzadko równoważne z 10tką.

To dziwne, bo w atlasie mam wszystko to waystonów :( Szukam rozwiązania i za uja nie mogę sobie z tym poradzić.

Obecnie Lodowy MONK LVL 81

• Odpowiedzi 701
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Trochę dziwne.

Po pierwsze to najważniejsze są same mapy, więc warto je regalowac żeby były złote.

2 kwestia że mapy wyższe niż obecnie grasz dropia głównie z bossów i to często po 2 czy 3szt.

Ze zwykłych mapek to jak gram T15 czy nawet 16 to nieraz lecą jakieś T5 itd.

Więc jeśli chcesz progreowac z mapami to celuj w pola z bossami.

W nowym paczu będzie ich więcej na mapie, i pojawią się też tablety z bossami .

Wszystko właśnie po to żeby wpadało więcej map o levelu wyższym niż obecnie robisz.

Sam miałem momenty że padłem 2 czy 3 razy pod rząd i niestety mapek nie miałem.

Warto wtedy pomyśleć o trade.

Za 1 exa kupisz mapki T13 może nawet 14.

Ja poddawałem koledze wszystko poniżej 15 .

Opublikowano (edytowane)

Czemu?

Ja cały czas tłukę i mam cały czas co robić.

Rozwijanie postaci, gearu, map w atlasie.

Teraz idę na tego bossa z breach bo uzbierałem 300szt .

Znów wpadną 2pkt do atlasu.

Iron cytadela 2 pola idę mnie.

Fakt potrzebowałem teraz 2 dni przerwy bo miałem dość tej gry.

Ale dziś odpaliłem i dalej chcę się grać.

Ja też uwielbiam craftowac, i liczę że w końcu zrobię jakiś itemek wart kilkadziesiąt div.

No i za chwilę wejdzie pacz który doda i naprawi sporo rzeczy.

Edytowane przez Schranz1985
Opublikowano

Samo klepanie mobków na mapach nie daje mi satysfkacji po prostu, wyskoczą ci 4 jeże, wszystkie zaatakują w tym samym czasie do tego krytną i masz bonusy z mapki w plecy. Odkrywanie tych pokręconych labiryntowych map nie jest jakoś szczególnie fajne przez ostry backtracking. A jeszcze te głupie Rituale gdzie mapa się zwęża i jak nie masz wysokiego armora na postaci to liczysz tylko na farta przy turlaniu się.

• Haha 1
  • beka z typa 2
Opublikowano

Rozumiem.

Przede wszystkim armor jest na ten moment najsłabsza formą obrony.

Ja mam teraz już koksa z wymaxowanymi resami ( poza chaos, tu 65%) i 2200hp to już nie ma takich problemów.

Ale faktycznie pamiętam jak mnie denerwowały rytuały, mało miejsca żeby uciec i do tego te tornado czy inne pierdoły potrafiły mnie zmieść momentalnie.

Do tego ta gra w ruchu często ledwo zipie i nie widać często tych on death effect.

Też często mam wqrw, z 10 mapek T15 vaalujesz i wchodzi całą jedna na T16.

Używasz jest na bossie z corrupted żeby wydropic księgę z punktami do atlasu, i nawet do bossa nieraz nie doszedłem bo jakiś pierd z poza ekranu albo burning ground niewidoczne xD.

No jest dużo do poprawy.

Plotki mówią że patch w czwartek.

Opublikowano (edytowane)

u mnie starczy tego testowania niedorobionego produktu, jak nie crashe przy loadingach takie że muszę korki na chacie wyłączać żeby kompa zresetować to jakieś lag festy przez ktore ginę

jakbym jeszcze mógł zrobić refunda to bym się nie wahał

Edytowane przez bartiz
Opublikowano
2 minuty temu, bartiz napisał(a):

u mnie starczy tego testowania niedorobionego produktu, jak nie crashe przy loadingach takie że muszę korki na chacie wyłączać żeby kompa zresetować to jakieś lag festy przez ktore ginę

jakbym jeszcze mógł zrobić refunda to bym się nie wachał

Nadal gra freezuje po tym dużym patchu? Mi jak freezowało to w końcu po kilku sekundach gra sama się zamykała na laptopie ale czytałem właśnie, że wiele osób musi resetować całego kompa, masakra.

Opublikowano

Jest i nazywa się Grim Dawn.

Przykład?

Mapa - w Grim Dawnie masz wielopoziomowe mapy, jak wchodzisz do jaskini to wiesz, że będzie to rozległy teren z różnymi ukrytymi skarbami i masą przeciwników. W PoE2 masz zwykłą, płaską mapę a jeżeli jest w niej dodatkowy pokój to rozmiarem ogranicza się do 1 ekranu. Nie ma żadnych ukrytych przejść.

• beka z typa 1
Opublikowano
Teraz, GearsUp napisał(a):

Jest i nazywa się Grim Dawn.

Przykład?

Mapa - w Grim Dawnie masz wielopoziomowe mapy, jak wchodzisz do jaskini to wiesz, że będzie to rozległy teren z różnymi ukrytymi skarbami i masą przeciwników. W PoE2 masz zwykłą, płaską mapę a jeżeli jest w niej dodatkowy pokój to rozmiarem ogranicza się do 1 ekranu. Nie ma żadnych ukrytych przejść.

Ten z tym Grim Dawn dalej.

Ja polecam GD, to był dobry h&s te kilka lat temu i ma super soundtrack, idzcie ograjcie. Ale koniecznie później dajcie znać tutaj co myślicie o użytkowniku GearsUp który was wkręcił w 40h kampanii która już na nikim nie zrobi wrażenia, walki z bossami i gameplay są drętwe, design przeciwników miejscami śmieszny a sound design skilli i potworków jest co najwyżej poprawny.

2 godziny temu, Homelander napisał(a):

Czyli jak z tym PoE2? Bo na początku mesjasz, a teraz cały czas coś nie tak. Pytam bez sarkazmu

Nie pamiętam gry w EA która była tak oczywistym pewniakiem. Jeśli ciężko ci przymknąć oko na bugi i jakieś bolączki early accessu to poczekaj, pamiętaj, że ta gra będzie darmowa więc nie ma się co spieszyć. Z drugiej strony, jak masz ochotę pograć w h&s'a to warto te 30$ zapłacić.

Opublikowano

@UberAdi Myślę że dla wielu osób BG3 to był taki oczywisty pewniak ;) Ja poczekam na pełniaka PoE2. Jakkolwiek mam tolerancję na techniczne niedoróbki tak po prostu wkurzałbym się, że dostałem tylko połowę aktów.

Opublikowano
8 minut temu, UberAdi napisał(a):

który was wkręcił w 40h kampanii która już na nikim nie zrobi wrażenia

50 godzin Grim Dawn kampania + 15 godzin Ashes of Malmouth + 10 godzin Forgotten Gods + zabawa w trybie Crucible czyli to około 80h zabawy a w tym roku kolejny dodatek :)

Opublikowano

Co do Grim Dawn. Gra byłaby dobra, ba nawet bardzo dobra, jeden z lepszych h&s na rynku, ale ma jeden ogromny minus, który dyskwalifikuje ją. W ogóle nie czuć mocy ataków, uderzeń. Wciskasz guzik i przeciwnicy leżą. Zero fellingu. Diablo 2 o niebo lepiej to robiło