Skocz do zawartości

Path of Exile 2

20inchDT

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 701
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
8 minut temu, Sedrak napisał(a):

A na SSF jest np. % większa szansa na drop?

A nie wiem czy to jest zależne od trybu. Po tym patchu i tak drop wydaje się już ok, mi wczoraj zdecydowanie więcej lepszych itemów poleciało niż wcześniej.

Opublikowano (edytowane)

W sumie to ten patch już jest live czy to tylko moje odczucia co do lootu? Nie przypominam sobie żeby klient updatował coś

Cytat

Some of these changes have already been deployed without a realm restart, others will be deployed in an upcoming patch

Aha czyli pewnie % dropa podnieśli a reszta zmian w patchu

Edytowane przez GearsUp
Opublikowano
3 godziny temu, Rotevil napisał(a):

Też gram mercem, masz jakieś tipy dla nooba, warto iść na całość w te granaty?

Tak, granaty chyba najlepiej wychodzą i czyści się mapki przyjemnie. Strzelasz na zmiane gaz i eksplodujące, ewentualnie oil żeby fire exposure nałożyć na przeciwnika. Na bossów też flashe są dobre, szybko stun bara nimi nabijesz.

Na drzewku wszystkie nody pod granaty, area of effect, armor i cooldown recovery tak w skrócie.

Kuszy szukaj z jak najwyższym physicalem i +x to projectile skills.

12 godzin temu, GearsUp napisał(a):

Jest taka experymentalna opcja na wyłączenie niepotrzebnych particles, pewnie właśnie do endgame

image.thumb.jpeg.bfce0c2a0d691765edf82b4f7a622b3e.jpeg

Niestety dużej róznicy nie ma

• Dzięki 1
Opublikowano
15 godzin temu, UberAdi napisał(a):

Odnośnie klatek i performancu to endgame wygląda podobnie do PoE1 czyli często lecimy w 20 klatkach niezależnie od sprzętu :dog:

Każdy mój strzał teraz to 5 granatów z aoe na cały ekran, każdy generuje particle których w opcjach sie nie da wyłączyć. Jak do tego dorzucimy otwartego breacha i chmary mobów to jest slideshow za każdym razem i juz kilka razy przez to zmarnowałem mapkę (jak zginiesz musisz użyc nowej, nie ma 6 portali jak w poe1)

az tak źle? a w 1 kiedyś to naprawili? 

Opublikowano

image.thumb.jpeg.d996cc5a7b3cc3b1ef61faaefc013086.jpeg

Te skille na magu to jest gamechanger tylko trzeba 60 spirita mieć na aktywację. Sporo ludzi (patrząc na fora) w tym ja na początku nie wiedziały jak to działa i po aktywacji wyskakuje wykrzyknik, że się nie spełnia wymagań mimo, że mam w tej chwili aż 115 spirita wolnego a tu chodzi o to, że dopiero po wsadzeniu dodatkowych skilli gemowych w tego skilla to aktywuje się on. Działa bardzo fajnie bo teraz zamiast samemu castowania np frost bomby i spirit orba to wystarczy wsadzić te dwa gemy w tego skilla i same się triggerują na mobkach, ja tylko atakuję głównym skillem na dmg nadając im efekt shocku

image.jpeg.7efa44ef3c928501f81710eac0a2bc3f.jpeg

Opublikowano
Godzinę temu, easye napisał(a):

az tak źle? a w 1 kiedyś to naprawili? 

Nie, to kwestia silnika gry i samej gry którą można przegiąć. W Diablo 4 np nałożyli limity na attack speed, movement speed, wielkosc skilli itp jako powód podając właśnie performance issues. Później były memy, że nałożyli limit na fun i dużo w tym prawdy xd

W PoE takich limitów nie było nigdy i zdarzały się buildy które lagowały serwer. Tutaj silnik jest ten sam chyba tylko w nowszej wersji i jest to samo ale chyba jeszcze gorzej bo w poprzedniej grze nie było tylu efektów cząsteczkowych.

A czy jest źle? Stojąc w hideoucie jak strzele 3 razy ze 170 fpsów robi mi się 50 na chwile. Jak zrobie to w momencie gdy na ekranie jest dużo mobów np. robiąc Breach i jeszcze podpalam tym granaty gazowe to jest cos między 20 fpsami a slideshowem. Na szczęście przez większość czasu biegne i większość trashu wybucha i umiera poza ekranem więc jest płynnie, problemem są tylko te endgamowe mechaniki.

Opublikowano
3 godziny temu, UberAdi napisał(a):

Tak, granaty chyba najlepiej wychodzą i czyści się mapki przyjemnie. Strzelasz na zmiane gaz i eksplodujące, ewentualnie oil żeby fire exposure nałożyć na przeciwnika. Na bossów też flashe są dobre, szybko stun bara nimi nabijesz.

Na drzewku wszystkie nody pod granaty, area of effect, armor i cooldown recovery tak w skrócie.

Kuszy szukaj z jak najwyższym physicalem i +x to projectile skills.

Niestety dużej róznicy nie ma

Dzięki wielkie za porady, największy problem mam tylko z tymi support gemami, ich jest dużo i często nie wiem jaki będzie najoptymalniejszy pod dany skill, one mają duże znaczenie czy tak średnio? 

Opublikowano
Godzinę temu, UberAdi napisał(a):

Nie, to kwestia silnika gry i samej gry którą można przegiąć. W Diablo 4 np nałożyli limity na attack speed, movement speed, wielkosc skilli itp jako powód podając właśnie performance issues. Później były memy, że nałożyli limit na fun i dużo w tym prawdy xd

W PoE takich limitów nie było nigdy i zdarzały się buildy które lagowały serwer. Tutaj silnik jest ten sam chyba tylko w nowszej wersji i jest to samo ale chyba jeszcze gorzej bo w poprzedniej grze nie było tylu efektów cząsteczkowych.

A czy jest źle? Stojąc w hideoucie jak strzele 3 razy ze 170 fpsów robi mi się 50 na chwile. Jak zrobie to w momencie gdy na ekranie jest dużo mobów np. robiąc Breach i jeszcze podpalam tym granaty gazowe to jest cos między 20 fpsami a slideshowem. Na szczęście przez większość czasu biegne i większość trashu wybucha i umiera poza ekranem więc jest płynnie, problemem są tylko te endgamowe mechaniki.

No po tym co napisałeś to raczej jest to zależne od sprzętu, a konkretnie od GPU, skoro dropy są przy dużej ilości efektów.

Opublikowano
1 minutę temu, Rotevil napisał(a):

Dzięki wielkie za porady, największy problem mam tylko z tymi support gemami, ich jest dużo i często nie wiem jaki będzie najoptymalniejszy pod dany skill, one mają duże znaczenie czy tak średnio? 

Bardzo duże znaczenie mają. I nie ma ich aż tak wiele jak się wydaje. Ja używam takich na głównym skillu ale to nie jest jakiś "najlepszy zestaw" czy coś. Widziałem np, że ludzie nie używają Fast Forward tylko Primal Armament np. żeby zwiększyć damage ale jak dla mnie zbyt wolno się wtedy detonują.

image.png.9512a449beaf7ec7e50d8e460167442e.png

2 minuty temu, tjery napisał(a):

No po tym co napisałeś to raczej jest to zależne od sprzętu, a konkretnie od GPU, skoro dropy są przy dużej ilości efektów.

Na pewno lepszy sprzęt sobie lepiej poradzi ale wystarczy streamy pooglądać żeby zobaczyć jak to wygląda. Tu np gość gra buildem o którym mówie na 3080, przy zwykłym clearowaniu mapki zdarzają się dropy do 30 więc na breachu też będzie slideshow. 4080 obstawiam to samo.

https://www.twitch.tv/wudijo

Opublikowano
1 minutę temu, UberAdi napisał(a):

Bardzo duże znaczenie mają. I nie ma ich aż tak wiele jak się wydaje. Ja używam takich na głównym skillu ale to nie jest jakiś "najlepszy zestaw" czy coś. Widziałem np, że ludzie nie używają Fast Forward tylko Primal Armament np. żeby zwiększyć damage ale jak dla mnie zbyt wolno się wtedy detonują.

image.png.9512a449beaf7ec7e50d8e460167442e.png

Na pewno lepszy sprzęt sobie lepiej poradzi ale wystarczy streamy pooglądać żeby zobaczyć jak to wygląda. Tu np gość gra buildem o którym mówie na 3080, przy zwykłym clearowaniu mapki zdarzają się dropy do 30 więc na breachu też będzie slideshow. 4080 obstawiam to samo.

https://www.twitch.tv/wudijo

Ok rozumiem, grałem monkiem do 3 aktu i wypadły mi może 2 Jeweller orbsy, to jest tak rzadki drop, czy w cruel/endgame wypada tego więcej?

Opublikowano
W dniu 10.12.2024 o 01:10, easye napisał(a):

image.png.d6aebfbc1c97b6e19b1c0dc220bef2ce.png

Czy ktoś mógłby wyjaśnić te skille i jak się je przydziela?

A ktoś mi napisze jak w to kliknac grajac padem?

Z jednej strony walka na padzie dla mnie jest mega wygodna, ale te cale poruszanie sie po menu standardowo tragedia. Szkoda, ze nie dali po prostu opcji Pad/Klawiatura?mysz.

Ok na padzie widze, ze da sie przt refundzie ustawic - Allocate Mailn, Wepons Set 1 i 2 - rozumiem,ze jak uzywam 1 broni to ustawiam main?

image.png.4bcd00f659e24d0b9ff63609c5b8b00c.png

Opublikowano

Ale ten Akt 2 jest potężny, myślałem, że skończe dzisiaj, ale te mapy niektóre to jeny :D 
W końcu mi wypadły dzisiaj rzeczy idealne pod mój build mroźnej sorci, znowu wszystko topnieje przede mną. 
A do tego lore jest mega i klimat szieeeeet, niesamowita gra.

Opublikowano

U mnie śmigało dzisiaj bez problemu. Ogolnie działa stabilnie. Z 3 razy mnie do pulpitu wywalilo moze a mam juz ponad 50h xd rtx4060ti, trzyma tez stale 60 fps poki co. Wyjatek to jak sie zleca mtxiarze na karawanie w drugim akcie

Opublikowano
W dniu 11.12.2024 o 10:30, stoodio napisał(a):

* - jakaś nieopisana nostalgia bije ze słuchawek

Nieźle - okazuje się, że Polak komponował muzykę: Kamil Orman-Janowski. Coś mi się słyszy, że twórczość Matta Uelmena nie jest mu obca... :vegeta_smile:

Jest jakiś większy problem z balansem? Spotkałem się z opinią, że boss 1 aktu jest niezwykle wymagający na tle dotychczasowej rozgrywki. Na 18lvl z ~500dps nie miałem nawet okazji zaznajomić się z jego atakami: dzwon, dzwon, przerwa na mgłę i dzwon. Sama potyczka świetna, choć krótka: arena, muzyka, design poczwary to :banderas:

"Osada" drugiego aktu - coś pięknego. Uwielbiam takie nietuzinkowe pomysły.

Jeśli jesteś fanem gatunku, to na każdym kroku ta gra sygnalizuje ci, że obcujesz z produktem 10/10.

• Plusik 1
Opublikowano

Ktoś z was ogarnia czy armor chroni przed tymi fajerbolami i innymi spelami?

Czy tylko redukuje fizyczne obrażenia?

Jestem w 3 akcie i chyba zbliżam się do końcówki i jest psycha łamana pięknie.

Chłopy w czymś tutaj we mnie strzelają i nawet 2% życia regeneracji na sekundę nie pomaga :rayos: