Skocz do zawartości

Path of Exile 2

20inchDT

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 643
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
15 minut temu, Assassins_78 napisał(a):

@UberAdi ale już mam maxa :) a czasem nawet po 20% więcej ( max co możesz mieć z exaltów i części ;) ) 

Maxa czego? Nie rozumiem chyba.

Chodzi mi o to, że jeśli masz tyle waluty to możesz kupić sobie lepszy gear tanio i będzie ci się dużo lepiej grało bo te rzeczy co masz to tylko do vendora sprzedać xd

Opublikowano

Zawsze można założyć lepszy sprzęt, o ile budżet pozwala :) Mój kusznik na 88 lvl ma 2,5 k hp, resy 75% chaos 50%, armor i evade 60+ i 80+ %, wydaje się że nawet mocny. A na mapkach t15 czasem zdarza się że jakaś elita zabije mnie jednym strzałem i wtedy boli utrata expa zbieranego przez ostatnią godzinę :)

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, KOMARZYSKO napisał(a):

Zawsze można założyć lepszy sprzęt, o ile budżet pozwala :) Mój kusznik na 88 lvl ma 2,5 k hp, resy 75% chaos 50%, armor i evade 60+ i 80+ %, wydaje się że nawet mocny. A na mapkach t15 czasem zdarza się że jakaś elita zabije mnie jednym strzałem i wtedy boli utrata expa zbieranego przez ostatnią godzinę :)

Lece pod quality do skilli i 2x do atrybutow.

U mnie główne zgony to od aoe dwie sekundy po zabiciu mobka. Granie na niektórych zamkniętych mapach jest mało przyjemne bo zamiast lecieć to czekam aż wszystko powybucha. 

Edytowane przez Szymek
  • This 1
Opublikowano (edytowane)

Mam podobnie.

Zaliczyłem wiele śmierci na zasadzie wszyscy wybici to staje zobaczyć co wypadło i nagle jeb.

Niestety na ten moment gra ma sporo problemów technicznych, spadki FPS na starej ps5 ogromne, do tego często jest mało czytelnie .

Nawet filtrowania itemkow nie ma, też jest mało czytelny.

Mimo to szarpie maniakalnie po 8-12h na dobę ( L4 po operacji barku)

Ekonomia gry jest niesamowita, sam staram się krafcic ale bez większych sukcesów, jakieś zwyklaki po kilka ex max sprzedałem.

Exalty sypią się cały czas tak więc ich wartość cały czas spada i o ile na początku idzie kupić zajebiste itemki za grosze tak już na 80 lev jak szukasz coś co  realnie da ci progres to już divajny potrzeba .

I to czasem chore ilości.

Edit .

Na ps5 można sprawdzić ilość zgonów wpisując na czacie /deaths

Edytowane przez Schranz1985
Opublikowano
1 godzinę temu, Schranz1985 napisał(a):

Zaliczyłem wiele śmierci na zasadzie wszyscy wybici to staje zobaczyć co wypadło i nagle jeb.

No ja pisałem już o tym na samym początku

W dniu 13.12.2024 o 16:59, GearsUp napisał(a):

Taka rada dla zaczynających bądźcie ciągle w ruchu bo przy zabijaniu mobów często zostawiają po sobie różne kałuże bleeda/poisona i inne gówna także łatwo zginąć stojąc po prostu w miejscu kiedy już oczyściliśmy paczkę

Nazywa się to On-Death Effects i wiele ludzi zaczyna to wymieniać jako jedną z większych wad tej gry, zdecydowanie jest to do zmiany bo czasami pod stertą ciał nawet nie widać co kiedy wybuchnie

Opublikowano

Nie wiem czy bylo wytlumaczone jak to rozwiaza ale jak wyjdzie full to na bank bedzie nowa liga i nie bedzie to mialo zbytniego znaczenia bo 99% graczy gra ligi a standard jest tylko do totalnego psucia gry przgietymi buildami. Stawiam ze jak skonczysz cruel to masz zaliczone 6 aktow i tyle. Chyba ze postacie po ea przepadaja ale wydaje mi sie ze wspominali ze nie beda nic usuwać 

Opublikowano
5 godzin temu, teddy napisał(a):

Nie wiem czy bylo wytlumaczone jak to rozwiaza ale jak wyjdzie full to na bank bedzie nowa liga i nie bedzie to mialo zbytniego znaczenia bo 99% graczy gra ligi a standard jest tylko do totalnego psucia gry przgietymi buildami. Stawiam ze jak skonczysz cruel to masz zaliczone 6 aktow i tyle. Chyba ze postacie po ea przepadaja ale wydaje mi sie ze wspominali ze nie beda nic usuwać 

I czym te ligi się różnią?

Opublikowano
9 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):

I czym te ligi się różnią?

Do gry dodawane są nowe mechaniki ligowe a co za tym idzie czesto tez nowi bossowie, unikaty, skille, sposoby craftingu, waluta itd.

Coś jak sezony w Diablo tylko pomnóż to x10 pod względem wielkości i kreatywności devów.

Opublikowano
6 minut temu, UberAdi napisał(a):

Do gry dodawane są nowe mechaniki ligowe a co za tym idzie czesto tez nowi bossowie, unikaty, skille, sposoby craftingu, waluta itd.

Coś jak sezony w Diablo tylko pomnóż to x10 pod względem wielkości i kreatywności devów.

I ta zawartość ligowa będzie dotyczyć tylko endgame czy act 1-6 też?

Opublikowano
Godzinę temu, Tralalala napisał(a):

Ktoś kto ogrywa na bazowym PS5 może jakoś szerzej wypowiedzieć się jak gra wygląda pod względem technicznym na konsoli? 

ŹLE. BARDZO ŹLE

Opublikowano

Po blisko 100h rozgrywki, przetestowaniu endgame'u oraz handlu mój entuzjazm drastycznie zmalał. Ten atlas koniecznie do poprawy, trade w obecnej formie całkowicie nie dla mnie - z ciekawości wrzuciłem na wymianę moje 4 divine'y i efekt był komiczny: ponad 500 exlated orbów  :dafuq:

Gierka ma ogromny potencjał - kampania to istna rewelacja, dlatego też sprawdzę sobie jeszcze Merca na SSF i czekam na pełniaka,

Opublikowano
13 godzin temu, stoodio napisał(a):

Trade w obecnej formie całkowicie nie dla mnie - z ciekawości wrzuciłem na wymianę moje 4 divine'y i efekt był komiczny: ponad 500 exlated orbów  :dafuq:

Tzn co w tym komicznego, że div tyle kosztuje? 

Opublikowano
32 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Podobno przez trade'a ludzie mają nawet hackowane konta taki cudowny ten handel w poe2. 

Nie, nie mają hackowanych kont "przez trade'a".

Jak na razie wygląda na to, że wszystkie konta na które się włamano to stare konta założone przez stronę PoE na których hasła nie były zmieniane od lat a dokładniej od roku 2017, wtedy GGG podało, że mogło dojść do wycieku danych i jest to najbardziej prawdopodobny scenariusz

https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1874476