Kaczi 833 Opublikowano sobota o 14:56 Opublikowano sobota o 14:56 jest jakaś forumowa guilda? Ktoś chętny na wspólne granie, mogę zacząć od nowa jakby co, i nie jestem jakiśm pro graczem Cytuj
drozdu7 2 912 Opublikowano sobota o 17:18 Opublikowano sobota o 17:18 Pany, ponawiam pytanie:) czy to co teraz gram to ma sens i czy gdy wyjdzie full gra to będę mógł skończyć resztę aktów? Czy będę musiał grać od nowa? Bo szukałem info i nie znalazłem jednoznacznej odp. No i trochę mi opadł przez to Cytuj
bartiz 1 623 Opublikowano sobota o 17:29 Opublikowano sobota o 17:29 No raczej nie. W EA masz 3 akty, które musisz przejść dwa razy i potem masz end game. W fullu będzie 6 aktów i potem aktywności w end game z tego co ktoś tu pisał. Zresztą pewnie na premierę będzie zaraz jakiś sezon i tak będzie trzeba zrobić nową postać. Cytuj
Szymek 1 057 Opublikowano sobota o 18:23 Opublikowano sobota o 18:23 59 minut temu, drozdu7 napisał(a): Pany, ponawiam pytanie:) czy to co teraz gram to ma sens i czy gdy wyjdzie full gra to będę mógł skończyć resztę aktów? Czy będę musiał grać od nowa? Bo szukałem info i nie znalazłem jednoznacznej odp. No i trochę mi opadł przez to Ja tam nawet się cieszę jak będę musiał przejść kampanie od nowa. Dla mnie Atlas troche za szybki (t15+). Znika tam wszystko za co podobała mi się kampania. Cytuj
Schranz1985 695 Opublikowano sobota o 21:35 Opublikowano sobota o 21:35 Bo dzisiaj w dobie internetu wszyscy grają " optymalnie" buildami z neta gdzie pół ekranu wybucha od 1 skilla ( tak gram monkiem ice strike z shattered xD) I tak jak kampania była zajebista, i wymagająca tak teraz bossy padają w 3 sekundy i tylko patrzysz co wypadło. Inflacja waluty i itemkow też ogromną, mało co dziś ma wartość. Dobrych itemkow jest taka ilość że po 1 ex kupisz lepsze eq niż uzbierałes przez całą kampanię. Słuchałem ostatnio 4h podcastu o gierce i dużo trafnych słów padło. Jest sporo problemów, dużo pracy przed nimi. Technicznie też jest bardzo słabo na ps5. W 2k bez dynamic resolution przy każdej większej zadymie( czyli na end game cały czas) są spadki do 30/40 fps i bardzo to uprzykrza rozgrywkę. Ciekawy jestem ile wycisną z tego na premierę na Fat. Aż zacząłem myśleć o pro, tym bardziej że gierka w cyfrze, z napędami nadal lipa niestety. Trochę już zmęczony jestem tą grą, jest wspaniała ale najebałem chyba że 150h przez 2 tygodnie i organizm się buntuję:dynia: Cytuj
Donatello1991 1 465 Opublikowano sobota o 22:07 Opublikowano sobota o 22:07 No ja po 55h na razie pass. Poczekam sobie na full, bo mnie i tak w sumie tylko akt 1-6 interesuje, a nie chcę się przesycić. Cytuj
UberAdi 2 312 Opublikowano sobota o 22:42 Opublikowano sobota o 22:42 44 minuty temu, Schranz1985 napisał(a): Bo dzisiaj w dobie internetu wszyscy grają " optymalnie" buildami z neta gdzie pół ekranu wybucha od 1 skilla ( tak gram monkiem ice strike z shattered xD) I tak jak kampania była zajebista, i wymagająca tak teraz bossy padają w 3 sekundy i tylko patrzysz co wypadło. Inflacja waluty i itemkow też ogromną, mało co dziś ma wartość. Dobrych itemkow jest taka ilość że po 1 ex kupisz lepsze eq niż uzbierałes przez całą kampanię. Słuchałem ostatnio 4h podcastu o gierce i dużo trafnych słów padło. Jest sporo problemów, dużo pracy przed nimi. Technicznie też jest bardzo słabo na ps5. W 2k bez dynamic resolution przy każdej większej zadymie( czyli na end game cały czas) są spadki do 30/40 fps i bardzo to uprzykrza rozgrywkę. Ciekawy jestem ile wycisną z tego na premierę na Fat. Aż zacząłem myśleć o pro, tym bardziej że gierka w cyfrze, z napędami nadal lipa niestety. Trochę już zmęczony jestem tą grą, jest wspaniała ale najebałem chyba że 150h przez 2 tygodnie i organizm się buntuję:dynia: Co do inflacji i narzekania, że gówniane itemy są gówno warte to ten mem mi sie skojarzył Gra się zmieni znacząco do premiery ale nie radzę nikomu oczekiwać, że jakaś waluta która wypada często albo itemy z niskimi statami z kampanii będą coś warte miesiąc po starcie ligi bo to nielogiczne. Ekonomia to jest jeden z elementówy PoE który zawsze się diametralnie zmienia z czasem. 4h podcastu żeby się dowiedzieć, że early access wymaga dokończenia i poprawy? Kto by się spodziewał Cytuj
GearsUp 325 Opublikowano niedziela o 04:33 Opublikowano niedziela o 04:33 6 godzin temu, Schranz1985 napisał(a): Bo dzisiaj w dobie internetu wszyscy grają " optymalnie" buildami z neta gdzie pół ekranu wybucha od 1 skilla ( tak gram monkiem ice strike z shattered xD) Tu się zgadzam, gra posiada pierdyliard różnych zależności między skillami, itemkami, gemami itp a i tak sprowadza się to wszystko w endgame do brania tych samych nodek na drzewku żeby build był na maxa zoptymalizowany żeby mobki padały dostatecznie szybko i samemu posiadać jakieś survivability. Można stracić godziny na czytaniu i testowaniu a i tak koniec końców taki sorc np zawsze wyląduje na drzewku z nodką zamieniającą energy shielda w manę bo to jest meta i gra nie daje zbyt wielu innych możliwości na to żeby nie padać jak szmata. Zabawne jest też to, że w każdym z tych buildów z neta trzeba mieć +5 do skilli/spelli w broni bo inaczej "build nie działa". Cytuj
Kaczi 833 Opublikowano niedziela o 11:56 Opublikowano niedziela o 11:56 ja tam gram własnym bulidem, i póki co daje radę Cytuj
drozdu7 2 912 Opublikowano niedziela o 19:08 Opublikowano niedziela o 19:08 A w oczekiwaniu na pełną wersję to co jest najbliżej jeśli chodzi o rozgrywkę? Dla singlowego gracza, jakieś fajne lokacje i bossowie Cytuj
GearsUp 325 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) 17 godzin temu, drozdu7 napisał(a): A w oczekiwaniu na pełną wersję to co jest najbliżej jeśli chodzi o rozgrywkę? Dla singlowego gracza, jakieś fajne lokacje i bossowie Grim Dawn. Pod względem kampanii jeszcze lepsze. W ogóle dla mnie osobiście GD jest lepsze całościowo. W tym roku też ma wyjść do GD kolejny 3 już większy dlc. Edytowane 11 godzin temu przez GearsUp Cytuj
UberAdi 2 312 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, GearsUp napisał(a): Grim Dawn. Pod względem kampanii jeszcze lepsze. W ogóle dla mnie osobiście GD jest lepsze całościowo. W tym roku też ma wyjść do GD kolejny 3 już większy dlc. Ja chyba już zapomniałem tej kampanii, co tam było lepszego? xd Ja to polece też GD a oprócz tego PoE1 i Last Epoch tylko w tych wszystkich grach po przesiadce z PoE2 trzeba się przyzwyczaić znów do kwadratowego gameplayu. Włączyłem Last Epocha kilka dni temu i nie mogłem przestać wciskać WASD żeby chodzić Wracając do PoE2, ktoś poświęcił sporo czasu i wytestował jak działa rarity. No i nie działa tak jak niektórzy sądzili, że trzeba stackować to na każdej części gearu bo inaczej nic nie wydropimy. W skrócie, optymalnie jest mieć w okolicach 150 rarity całkowitego czyli gear x rarity na mapie + rarity dodane z tabletów. Edytowane 9 godzin temu przez UberAdi Cytuj
drozdu7 2 912 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 18 minut temu, UberAdi napisał(a): Ja to polece też GD a oprócz tego PoE1 i Last Epoch tylko w tych wszystkich grach po przesiadce z PoE2 trzeba się przyzwyczaić znów do kwadratowego gameplayu. Włączyłem Last Epocha kilka dni temu i nie mogłem przestać wciskać WASD żeby chodzić Nie no ten Path of Exile 2 to jest petarda okrutna. Tym bardziej jak się w takie coś nie grało, to jest jak balsam od tych wszystkich podobnych gierek akcji Wczoraj sluchaweczki i kończyłem pierwszy akt. Piękna walka, pięknie udźwiękowiona cała gra. I nie wiem czy pójdę dalej czy nie zostawię sobie reszty niespodzianek na pełną wersję, skoro i tak będę musiał grać od nowa (żeby przejść akty 1-6) Tak czy siak już też trochę czytałem to ten Grim Dawn, Wolcen i Epoch raczej najczęściej się przewijają Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Dawno mi się tak dobrze nie grało mimo że wiele elementów mnie irytuje (1 portal na mapę, "on death effect", layout map). Aktualnie skończyłem wszystko co się dało, wszystkie pinnacle bossy padły a mimo to dalej chce się grać i testować inne buildy. Zazwyczaj w PoE 1 grałem max 3 tygodnie od startu ligi gdzie wbijałem 24 albo 36 challenge i nara a tu dalej mam radochę. Aktualnie leci Gemling Legionnare stat stacker, jakieś 20 divinów wpakowałem i fajnie się klika. Jak ktoś chce kiedyś coś razem pograć to można dodać do znajomków, nick postaci taki jak w PoE 1 czyli Biegunka 🙃 A mnie Zarokh oscamował, patrzyłem na loot i nie zwróciłem uwagi że animacja ataku się nie skończyła https://drive.google.com/file/d/1wY62BPRYvskhXAN-8Yll9VeHeKUUAMME/view?usp=sharing Edytowane 2 godziny temu przez wojnar Cytuj
Schranz1985 695 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 2 cytadela nie nie pykla. Ale ja to zjebaem xD. 1800 HP resy max 72% Eva z acrobatics. No ale złota mapa z mocnymi bonami. 1 Cytuj
GearsUp 325 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Klasic. Tu po prostu albo nie dostajesz obrażeń albo dostaniesz i nie masz czasu zareagować potką, no źle to jest zbalansowane. Pięknie się ogląda te kompilacje desek na HC na yt. No chyba, że masz rakowego builda np na sparka czyli wybijanie mobków zza ekranu zanim cię zauważą. Edytowane 5 godzin temu przez GearsUp Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi