Skocz do zawartości

WRC 10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aby uczcić 50. rocznicę mistrzostw, WRC 10 oferuje zupełnie nową edycję jubileuszową, pełną nowych treści i wrażeń.

Przeżyj najbardziej intensywne chwile od 1973 roku do dziś! Tryb historyczny WRC 10 wystawi na próbę nasz talent do jazdy w 19 historycznych wydarzeniach, które będą wymagały umiejętności dostosowania się do warunków wyścigów w każdym okresie.

Nigdy wcześniej niewidziana zawartość dla WRC:

• 4 nowe rajdy z 2021 roku: Estonia, Chorwacja, Belgia i Hiszpania
  • 6 historycznych rajdów, w tym Akropolis, San Remo, Niemcy i Argentyna
  • 120 odcinków specjalnych
  • 52 oficjalne zespoły z sezonu 2021 (WRC, WRC2, WRC3, Junior WRC),
  • 20 legendarnych samochodów od Alpine, Audi, Lancii, Subaru, Forda, Mitsubishi, Toyoty i wielu innych…

Tryb kariery, jednogłośnie okrzyknięty jednym z najlepiej dopracowanych i najbardziej kompletnych w grach wyścigowych, został również kompleksowo zaktualizowany i zawiera teraz edytor barw, dzięki czemu będzie można stworzyć swój własny zespół i dodać swoje kolory do współczesnych samochodów!

Dzięki hiperrealistycznemu i ultraprecyzyjnemu silnikowi fizycznemu, WRC 10 daje jeszcze lepsze wrażenia z jazdy, z lepszym zarządzaniem siłami aerodynamicznymi, turbo i hamowaniem, na wszystkich nawierzchniach. Zmieniono także oprawę dźwiękową, aby jeszcze bardziej zwiększyć wrażenia z jazdy.

WRC 10 ponownie kładzie nacisk na rywalizację oraz e-sport, z codziennymi i cotygodniowymi wyzwaniami oraz klubami, dzięki którym można tworzyć własne zawody, a kierowcy mogą zmierzyć się ze społecznością na własnych poziomach.

Gra WRC10 będzie dostępna od 2 września 2021 roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One oraz w późniejszym terminie na Nintendo Switch.

• Plusik 2
Opublikowano

pierwszy raz widzisz PR-owy bełkot i słodzenie samemu sobie?

poczekam, wyjdzie, będzie ostra promka to się sprawdzi. 9 jeszcze czeka do kolekcji. zaczęli iść w bardzo dobrym kierunku i trochę szkoda że już powoli tracą prawa do IP ale miejmy nadzieję że będzie dobrze.

Opublikowano

E tam WRC ... jesli masz kierownice to tylko Dirt 2.0 bo oferuje lepszy model jazdy. I na Dirta 3.0 czekam :)

Opublikowano

Kwestia dyskusyjna ale nawet jeśli to ile tych odcinków jest na asfalcie  a ile na bezdrożach.

Opublikowano
W dniu 13.04.2021 o 20:16, Colin napisał:

pierwszy raz widzisz PR-owy bełkot i słodzenie samemu sobie?

poczekam, wyjdzie, będzie ostra promka to się sprawdzi. 9 jeszcze czeka do kolekcji. zaczęli iść w bardzo dobrym kierunku i trochę szkoda że już powoli tracą prawa do IP ale miejmy nadzieję że będzie dobrze.

Tracą licencję, ale bierze ją EA, które przejmuje też podobno Codemasters, więc może będzie spoko.

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przypomina mi to trochę edytor z pierwszego NFS Shift, dużo się tam tym bawiłem. 

Mam nadzieje że developer przed premierą poda listę kompatybilnych kierownic, nie zamierzam pakować się w grę która jak Project Cars 3 w dniu premiery nie będzie działać z G29 :facepalm:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
46 minut temu, Kolos28 napisał:

Czytałem z kilku źródeł, że mając 9tke nie ma co myśleć o tej wersji.

Ja to WRC zawsze poniżej stówki wyrwę, więcej nie ma co płacić, bo szybko tanieją po premierze. Także 10tkę można ale nie za 3 i pół bomby

Opublikowano

Zmiany w modelu jazdy w porownaniu do 9 na plus. O wiele bardziej czuc wage samochodu na dohamowaniach, przy zbieraniu zakretow czy na hoopkach. Jest bardziej technicznie trzeba odpowiednio ustawiac samochod przy wchodzeniu w zakret I aplikowac gaz. Ida w dobrym kierunku pod tym wzgledem tylko czy zdaza kiedys dojsc to juz wielki znak zapytani.

Mam watpliwosci widzac jak prezentuje sie wersja na PS5. Rzadko kiedy trzyma stale 60fps a screen tearing jest nagminny co skutecznie psuje zabawe. 

Teraz wisienka na torcie. Gra ktora stara sie promowac esport itd. w multi crashuje za kazdym jednym razem gdy wejdzie ostatnia 8 osoba do lobby. 7 jeszcze toleruje ale 8 to juz przegiecie I system pada na morde.

Tydzien od premiery kiedy jest jeszcze duzo graczy zainteresowanych gra nic z tym nie zrobiono. Przejedziesz gora 2 OS zanim sie wypelni lobby I chooj zaczynasz od nowa wyszukiwanie nowego pokoju.

Chlopaki widac odcinaja kupony od licencji poki jeszcze moga. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No ja bym jednak powiedział, że jest tu znacznie więcej nowości niż w 9, w której w sumie jedyną odczuwalną zmianą był pomarańcz w menu i poprawione rzucanie samochodem przy przejeździe przez kałuże. Tu jednak samochody znacząco inaczej jeżdżą (dla mnie na plus). Tryb roczniczowy fajny, jest momentami nawet przyjemne wyzwanie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pograłem kilka dni i jestem zawiedziony. O ile wyblakła i chrupiąca grafika jeszcze przejdzie, to sterowanie na padzie już nie. Utrzymać w ryzach auto, szczególnie na asfalcie to udręka. Samochody są bardzo nerwowe, tak jakby w ukl kierowniczym był spory luz, zmiana ustawień nie pomaga. Wkurza jeszcze tuning ustawień samochodów, nie wiadomo co powoduje przesuwanie suwaków, opisów brak. Grałem w Wrc 8 i takich problemów nie było. Szkoda, bo trasy są super. 

• 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

10-tka to mój pierwszy (chyba, może nie pamiętam) kontakt z serią i o matko, ależ to jest kasztan. Na padzie nie da się w to grać, nawet z włączonymi asystami. To już w Dirt Rally łatwiej utrzymać auto na trasie z mieszanymi ustawieniami wspomagania. No i te kartonowe trasy, jak jakaś makieta. Menu ładne, ale to tyle.

• Plusik 1
Opublikowano
19 minut temu, krzysiek923 napisał:

10-tka to mój pierwszy (chyba, może nie pamiętam) kontakt z serią i o matko, ależ to jest kasztan. Na padzie nie da się w to grać, nawet z włączonymi asystami. To już w Dirt Rally łatwiej utrzymać auto na trasie z mieszanymi ustawieniami wspomagania. No i te kartonowe trasy, jak jakaś makieta. Menu ładne, ale to tyle.

Może włączyłeś WRC 1 przez przypadek? Bo można mieć obiektywne odczucia, ale to co napisałeś to kompletne bzdury. Model i fizyka jazdy, szczególnie na asfalcie, lepsza niż w DR 2, trasy o wiele lepsze niż w DR2 (w ogóle oesy to pojawiają się w plusach chyba w każdej opinii o grze z którą się spotkałem). Kartonowe? Mówię, nie to WRC włączyłeś. Co do jazdy na padzie też gra się spoko, ale tu tylko próbowałem, bo jeżdżę na kierownicy. Twoje zniechęcenie wynika raczej z braku umiejętności niż ze złego sterowania na padzie.