Skocz do zawartości

Shadow Man Remastered

Czoperrr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Swoją premierę miał już Shadow Man Remastered. Chłopaki z Nightdive Studios stanęli na wysokości zadania i wypuścili usprawnioną wersję klimatycznego tytułu sprzed lat.

Uwielbiam ten tytuł, mam wersję na N64, ogrywałem też na Dreamcast i PSX (na tym ostatnim niezbyt długo bo port był po prostu okropny i niegrywalny), niestety nigdy nie ukończyłem. Na Shadow Man mówiło się Zelda dla dorosłych i tak właśnie było - to jedna z pierwszych Metroidvanii i to w pełnym 3D.

Odświeżona wersja jest już dostępna do kupienia na PC (niecałe 60zł), porty na konsole mają pojawić się wkrótce.

Edytowane przez Czoperrr
  • Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Grałem lata temu na PC miło wspominam, może kiedyś sprawdzę, ale patrząc jak to wyglada to sam nie wiem czy warto sobie psuć wspomnienia xd

Opublikowano

Z tego co pamiętam to strasznie koślawa to była gierka. W Akuji the Heartless lepiej mi się grało, no i wtedy już było parę TRów i Soul Reaver albo wyszedł albo miał nieco później premierę.

Opublikowano

Grałem kilka lat temu na N64 z Expansion Packiem i bylo całkiem spoko, niestety teraz nie mam miejsca na CRT więc odpuszczam tą wersję. Mam sporą tolerancję w kwestii grafiki starych gierek bo często do nich wracam. Odświeżona wersja wygląda i rusza się świetnie.

Opublikowano

Zobaczę jakie będą opinie, jeśli sterowanie zostało porządnie poprawione to może się pogra jak będzie na wyprzedaży. Za dużo gier jest w backlogu żeby rzucać się na gierkę 6/10 (w mojej ocenie).

Opublikowano

Grałem na psone, brzydka i niegrywalna to była gierka. A teraz patrzę, że chodziła, w 10 fps. xd

Opublikowano

Ja grałem w wersję na DC i bawiłem się niesamowicie dobrze. Osobiście nie wierzę, że to mogło się godnie postarzeć ale z tymi wszystkimi usprawnieniami z przyjemnością zagram jeszcze raz. Osobiście kupię wersję na Switcha (ma wyjść później) gdyż to jedna z gier dzieciństwa. Wersja na PSX była najgorsza więc jak ktoś miał kontakt tylko z nią to nie dziwię się, że teraz nie chce grać w remaster. 

Bardzo czekałem od pierwszej zapowiedzi i biorę day 1 jak tylko wypuszczą na Nintendo. Nostalgia mocno, ale nowe gierki ostatnio i tak mi średnio siadają więc czemu nie...

Opublikowano

Szkoda, że nie poprawili tych drętwych animacji, tak to graficznie nie jest źle. Podbita rozdziałka i lepsze oświetlenie. Ale tak to taka drętwota jak się na to patrzy. W wielu starych gierkach gameplay nie postarzał się nic nawet po 20 latach ale tutaj to tak nie za bardzo i podejrzewam, że wielu odstraszy od grania. Może zagram sobie na emulatorze dc i zobaczę czy mi się w ogóle chce w to grać, bo pamiętam, że kiedyś miałem mocną zajawkę. 

Opublikowano

Też spojrzałem na opinie i gameplaye, no i drewno straszne. Nightdive Studios mogło by się zabrać za odrestaurowanie w tym stylu jakiejś na prawdę dobrej, zapomnianej gry, bo robotę robią dobrą. Do głowy mi przychodzi np. Silent Hill, Soul Reaver, TR2 (jedynka miała Anniversary a w przyszłym roku jest 25lecie), Tenchu czy Vigilante 8. Tylko ciekawe czy ich stać na wykupienie zgody na remaster od obecnych wydawców.