Skocz do zawartości

Euro 2020 (tak po prawdzie to 2021)

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wierzenie ze anglicy cokolwiek? no jest w tym jakis heroizm, przeciez oni graja gowno od zawsze, na MS zaczolgali sie do polfinalu tylko i wylacznie dzieki drabince

teraz ta dolna czesc drabinki to jest kpina w porownaniu z gorna, szkoda ze sie tak rozlozylo i sie beda eliminowac nawzajem Belgowie, Francuzi, Wlosi i Portugalczycy a tam na dole jakies wesole druzyny typu Ukraina czy inna Walia jeszcze dojda co cwiercfinalu

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, SebaSan1981 napisał:

A teraz @Figaro przepraszaj za tego minusa co to go niesłusznie wlepiłeś :lapka:

dalej słuszny, może nie zrozumiałeś czemu został wlepiony, ELO

mecz bardzo fajny, było staranko na miarę naszych możliwości. To podwójna poprzeczka :dead:

Opublikowano

Lewy wytłymaczył, że przy pierwszym strzale źle przymierzył, przez co walnął oczodołem, co wrzuciło mu blura na wizję i na dobitkę poszedł na czuja, więc i tak szacum, że w ogóle w tę piłkę trafił w takich okolicznościach. 

Większym hitem w tej akcji był Krychowiak plączący mu się pod nogami. 

Robert to jedyny, który po meczu powinien wsiąść do autokaru, reszta do śmieciarki. 

edytka: Zieliński może być kierowcą autokaru. 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Tokar napisał:

Robert to jedyny, który po meczu powinien wsiąść do autokaru, reszta do śmieciarki. 

edytka: Zieliński może być kierowcą autokaru. 

Kierowcą na lawecie 55cf6472b60f4_o_medium.jpg

Stan polskiej piłki to gnijący autobus Ogórek ciągniety na lawecie przez Roberta Lewandowskiego.

Edytowane przez Mecenas
Opublikowano
4 godziny temu, krupek napisał:

A co się ze Szpakowskim stało? Kiedyś nie wyobrażałem sobie meczu bez jego komentarza, a od kilku lat jest coraz gorzej. Dziś momentami gadał jakby się czegoś nawdychał. Fikoły i zmiana narracji kilka razy była grana. Wiem, że człowiek niemłody, ale jednak taki spadek poziomu jest dziwny.

BetterTTV - Copege by EchoFlex

za duzo lat komentowania gry polakow

Opublikowano
9 godzin temu, Starh napisał:

Za tę końcówkę CH w dupe zarówno Francji jak i Portugali. Oby Włosi albo Belgowie ich wyjaśnili w dalszej części turnieju.

Francje jeszcze rozumiem ale Portugalii zachowanie bylo idiotyczne. Zreszta chyba Santos tez sie wkurwil. 

Nawet porazka w takiej sytuacji dawala im awans z 3 miejsca za to zaryzykowanie i sprobowanie wygranej z francja 1 miejsce. No ale jak wola grac z belgia niz szwajcaria to ok. Idiotyczne imo zachowanie

Opublikowano
2 minutes ago, michal said:

jedno jest pewne. W polskiej reprezentacji nie ma juz miejsca dla Szczesnego, Krychowiaka i Bereszynskiego. 

Co oznacza oczywiście, że cała trójka wyjdzie w pierwszym składzie 2 września na mecz eliminacyjny z Albanią :frog:

Opublikowano

Wygląda na to, że był to ostatni turniej Lewandowskiego, no może załapie się jeszcze na kolejne Euro jeśli się dostaniemy, bo Mundial to raczej sprawa przegrana.

Z kadry powinien też zrezygnować oddychający rękawami Glik i kiepski Szczęsny. Co do Krychowiaka mam uczucia ambiwalentne.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Szpakowski od lat wykazuje objawy demencji, a na pewno od słynnego "Maradony" którym nazywał Messiego przez całą pierwszą połowę meczu Argentyny z Nigerią lub Iranem na Mundialu 2014 - nie pamiętam dokładnie. Generalnie rak polskiego komentarza, ale przez niektórych broniony jako "komentator dla prostego/zwykłego kibica". A tfu!

BTW: Wiem, że w tym roku Copa America wyjątkowo nikogo i oglądam tylko ja i ci, którym za to płacą, ale chciałem zapytać forumowe grono ekspertów o pewną sytuację z dzisiejszego meczu Kolumbia - Brazylia. Kolumbia długo prowadziła, Brazylia wyrównała po przypadkowej "interwencji" sędziego, który został nabity piłką. Po próbie dośrodkowania piłki przez Brazoli, piłka odbiła się od sędziego wróciła pod ich nogi, powtórzyli dośrodkowanie i padł gol. Czy powinien być uznany, skoro sędzia wziął przypadkowy udział w akcji?

Edytowane przez ciwa22
Opublikowano

Krychowiaka to chyba kuźwa każdy trener miał w kontrakcie że ma grać. W drugiej połowie po zmianach coś zaczęli grać. 

W pierwszej te próby dośrodkowań to jakaś tragedia. Pierwsza bramka to już była katastrofa ale przy drugiej obrońca też się nie popisał. Szwed prowadzi piłkę a ten zamiast do niego wyjść to czeka w polu karnym. 

Najbardziej wkurwiające jest to że naprawdę można to było wygrać. 

Dodatkowo jak minęła 90 minuta to prawie wszystkim jakby tlen odcieli i łażenie po boisku bez walki o piłkę. 

Szkoda Lewego bo starał się ciągnąć ten wózek ale wózek bez kół zaladowany kamieniami to nikt nie uciągnie. 

Opublikowano

Szpaku to juz od 20 lat pierdoli podczas komentowania. Ale osobiscie lubilem te jego emocjonalne komentarze szczegolnie jak grala repra. Bo LM to troche pszypał ze Szpakiem. Chlop ma juz swoje lata moze cos tam mu juz siada powoli. Tak jak Wlodkowi Szaranowiczowi :/

Czytania skladu korei w 2002 nie zapomne nigdy :banderas:

Opublikowano
1 godzinę temu, ciwa22 napisał:

BTW: Wiem, że w tym roku Copa America wyjątkowo nikogo i oglądam tylko ja i ci, którym za to płacą, ale chciałem zapytać forumowe grono ekspertów o pewną sytuację z dzisiejszego meczu Kolumbia - Brazylia. Kolumbia długo prowadziła, Brazylia wyrównała po przypadkowej "interwencji" sędziego, który został nabity piłką. Po próbie dośrodkowania piłki przez Brazoli, piłka odbiła się od sędziego wróciła pod ich nogi, powtórzyli dośrodkowanie i padł gol. Czy powinien być uznany, skoro sędzia wziął przypadkowy udział w akcji?

Cytat

If the ball touches the referee or another match official and goes into the goal, or results in a change of possession or a promising attack, a dropped ball will be awarded.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dropped-ball

Opublikowano
2 godziny temu, ciwa22 napisał:

Szpakowski od lat wykazuje objawy demencji, a na pewno od słynnego "Maradony" którym nazywał Messiego przez całą pierwszą połowę meczu Argentyny z Nigerią lub Iranem na Mundialu 2014 - nie pamiętam dokładnie. Generalnie rak polskiego komentarza, ale przez niektórych broniony jako "komentator dla prostego/zwykłego kibica". A tfu!

To z Belgia go tak nazywał.

A co do tej sytuacji z golem Brazylii - gol nie powinien być uznany. Od jakiegoś czasu gra jest zawsze przerywana, gdy piłka dotknie sędziego. Chuj wie czemu puścił grę, debil.

Opublikowano

Życzyłczym sobie aby w naszej kadrze już na stałe nastąpiła zmiana mentalności jaką próbuje zaszczepić nam Sousa. Od zawsze z mocnymi graliśmy do utraty pierwszej bramki po czym następował stojanow połączony z destrukcją. Teraz w każdym meczu jesteśmy w stanie powalczyć i odrobić straty,zawodnicy widzą,że trener ma zawsze wiarę w odwrócenie wyniku,i to procentuje na boisku.Jakby nie oceniać Sousy te wielokrotnie udane pościgi za wynikiem to jest duża nowość w naszej pilkarskiej rzeczywistości. To wzmocnienie mentalne zabrałbym z tego nieudanego turnieju jako prognostyk na przyszłość.

Oczywiście fajnie byłoby też czasem prowadzić w meczu oraz kontrolować przebieg spotkania ale nie od razu Rzym zbudowano.Wierzę,że jeśli obie strony dostaną trochę więcej czasu to będziemy mieć jeszcze z tej drużyny pociechę.

Opublikowano
21 minutes ago, Ludwes said:

A co do tej sytuacji z golem Brazylii - gol nie powinien być uznany. Od jakiegoś czasu gra jest zawsze przerywana, gdy piłka dotknie sędziego. Chuj wie czemu puścił grę, debil.

Jesteśmy pewien? Wczoraj w meczu też piłka odbiła się od sędziego i akcja nie została przerwana.

Opublikowano

Tylko tu trzeba czasu, bo my się wolno uczymy….. Jak się zobaczy to większość selekcjonerów na tych mistrzostwach pracuje z kadra minimum 3 lata a nasz objął to w lutym i wszyscy myślą ze „na nich”. Tymczasem Portugalczyk musi poznać co to znaczy „polski piłkarz” i ekstraklasa żeby mieć pojęcie jak się zabrać za tych naszych grajków. Czasu jak zwykle nie ma ale cierpliwości można by było dać, widać ze pomysł na granie ma i jakiś tam plan, więc dajmy mu trochę czasu i spokoju.

Opublikowano
5 minut temu, Czoperrr napisał:

Jesteśmy pewien? Wczoraj w meczu też piłka odbiła się od sędziego i akcja nie została przerwana.

obawiam się, że gadam głupoty

Opublikowano
5 minut temu, Kaczi napisał:

Tylko tu trzeba czasu, bo my się wolno uczymy….. Jak się zobaczy to większość selekcjonerów na tych mistrzostwach pracuje z kadra minimum 3 lata a nasz objął to w lutym i wszyscy myślą ze „na nich”. Tymczasem Portugalczyk musi poznać co to znaczy „polski piłkarz” i ekstraklasa żeby mieć pojęcie jak się zabrać za tych naszych grajków. Czasu jak zwykle nie ma ale cierpliwości można by było dać, widać ze pomysł na granie ma i jakiś tam plan, więc dajmy mu trochę czasu i spokoju.

Tych ciągłych zmian trenerów nie rozumiem tak samo jak tego że jak jakaś drużyna w naszej Ekstra klapie zacznie coś lepiej grać i ma zawodników to zamiast się wzmacniać sprzedaje wszystko co ma najlepsze a później zdziwienie bo nie idzie w pucharach.