emwusc 95 Opublikowano 14 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2021 (edytowane) . Edytowane 27 lipca 2021 przez emwusc Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 435 Opublikowano 14 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2021 Godzinę temu, krzysiek923 napisał: Dajmy spokój tej jałowej dyskusji, ale skoro już o brazylijskim Ronaldo, to jakiś czas temu to przeczytałem: Moj stary (rocznik 47) mowil ze na wioskach byla taka fryzura popularna jak byl guvniakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 14 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2021 Wonty o ściąganie srebrnych medali czy granie pod wynik to generują chyba tylko niedzielni oglądacze zmagań futbolowych. Piłkarska codzienność - ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 617 Opublikowano 14 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2021 14 minut temu, emwusc napisał: Pierwszy Twój akapit do mnie do istota tego forum. Czyli pochopna ocena wszystkiego. Jasne, źle zrozumiałem, ale jak napisałem w drugim akapicie - to nie jest istota poruszanego tematu, o którego Ronaldo chodziło. Rzecz w tym, że to powszechne. Słabe, podszyte różnymi powodami i generalnie lepiej, gdyby ich nie ściągali (przynajmniej nie tak ostentacyjnie), ale czy akurat piętnowanie o to Anglików jest bardziej usprawiedliwione, niż dziesiątek innych drużyn/zawodników wcześniej? I ja tam nie widzę chamstwa. Już prędzej wściekłość, rozgoryczenie, smutek i wciąż brak pogodzenia się z faktem przegranej. Nie wiem, jak dla mnie to trzeba dać im przełknąć tę porażkę na własnych zasadach, bo chęci im nie brakowało, pokazali siez dobrej strony (niezależnie od faworyzowania przez UEFĘ) więc nie widzę sensu im jeszcze dorzucać do pieca. Lepiej skupić się na angielskim bydle stadionowym, bo oni zasługują na jebanie po kres swoich dni. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 615 Opublikowano 14 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2021 42 minuty temu, emwusc napisał: Przegrywać też trzeba umieć. Nie będę racjonalizował chamstwa bo ktoś jest niedojrzałym matołem co się obraża jak 5letnie dziecko bo nie dostał złotego cukierka. Trzeba miec honor. Takie samo (pipi)enie jak z ocenianiem transferów ideałami kibica, samemu nigdy nie będąc postawionym przed wyborem: lepsze pieniądze i motywacja w postaci trofeów/rozwoju kariery vs romantyzm i robienie dobrze lokalnym kibicom. Oczywiście wybór tego drugiego to dla każdego szanującego się człowieka powinna być formalność, bo inaczej jest wiadomo kim. Albo taki pasibrzuch z piwem przed TV co krzyczy "co za debil, wystarczyło [tutaj cokolwiek, co jemu przyszłoby z łatwością, bo przecież nie raz to robił]". Uprawiałeś kiedyś sport na tym poziomie, reprezentowałeś swój kraj na cały świat? Skąd wiesz, jakie to są emocje, jaka adrenalina i jak to jest sobie z nimi radzić w takiej sytuacji? Jest coś takiego jak sportowa złość, często się z tego biorą żółte lub czerwone kartki, jak ktoś się za bardzo nagrzeje, takich sytuacji było w historii milion, tutaj wypad na trybuny, tam czerwona dla Zidane'a za bańke w Materazziego, kop Cantony, czy wzajemne wyzywanie się kolegów na boisku, żeby później zbijać sobie pionę, jak na przykład sytuacja z Mane i Salahem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 988 Opublikowano 14 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2021 Ja to tylko tu zostawię. https://www.economist.com/europe/2021/07/12/italys-government-basks-in-the-glow-of-footballing-success W skrócie szmira krytykuje za nieposiadanego czarnego zawodnika w reprezentacji XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 14 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2021 (edytowane) 6 minutes ago, Faka said: Ja to tylko tu zostawię. https://www.economist.com/europe/2021/07/12/italys-government-basks-in-the-glow-of-footballing-success W skrócie szmira krytykuje za nieposiadanego czarnego zawodnika w reprezentacji XD Mogli wziasc Balotelliego, to ostatni Wloch-Murzyn jakiego pamietam w ich reprezentacji Edytowane 14 lipca 2021 przez Sven Froost Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 14 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2021 2 godziny temu, Kmiot napisał: Zresztą co za różnica, który Ronaldo? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 617 Opublikowano 14 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2021 Kurde, nadal w sumie nie wiem dlaczego on wtedy zdecydował się na taką fryzurę xd Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 858 Opublikowano 14 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2021 Teraz, Kmiot napisał: Kurde, nadal w sumie nie wiem dlaczego on wtedy zdecydował się na taką fryzurę xd Jest wyjaśnione parę postów wyżej. Żeby dziennikarze się nie przypierdalali do stanu jego zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 14 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 617 Opublikowano 14 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2021 19 minut temu, teddy napisał: Jest wyjaśnione parę postów wyżej. Żeby dziennikarze się nie przypierdalali do stanu jego zdrowia No wybitnym strategicznie posunięciem bym tego nie nazwał. Moja teoria jest taka, że zrobił sobie oryginalną fryzurę, a jak się okazało, że jest głupia, to dorobił do niej opowieść. No, chyba że naprawdę nikt wtedy nie zauważył jego słabej gry/kłopotów zdrowotnych, bo wszyscy byli zapatrzeni na włosy i jakoś im to umknęło. Wtedy trzeba przyznać, że sprytnie to rozegrał. Ale nie sądzę. A teraz ta fryzura z nim zostanie na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 615 Opublikowano 14 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2021 Jeśli w 2021 roku, gdzie mamy do wyboru około 30 płci fryzura wciąż wywołuje emocje to jestem skłonny uwierzyć, że bardzo zwracała uwagę w 2002. Nie sądzę, żeby kłamał, bo to mogą ławo zweryfikować jego koledzy z reprezentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregorius 480 Opublikowano 17 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Patrzcie jak kiedys wygladali i zachowywali sie dzsiejsi euro komentatorzy. I ten klimat lat 90, top. Kurde, nie wiem czy to przez te wasy czy co ale zawsze te stare kadry mi sie wydawaly no... stare. Jakby tam grali 35+ latkowie. e: ahahaha, mecz eliminacyjny o 17:30 poczatek transmisji o 17:20 bo pewnie telexpress, a dzis mecz o 20 transmisjia od 17 i pierd.olenie taktycznych farmazonow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi