Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Dzisiaj kupione, będzie co czytać jutro w pociągu. Myślałem nad CD-Action, ale trzeba wspierać jednak brać konsolową. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 983 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 W Inmedio zawsze jest w dniu premiery i problemu z kupnem nie mam, także w przyszłości sprawdzajcie w tym kiosku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Dzisiaj doszła gazetka, jak skurczybyki zachęcają przed samym końcem prenumeraty. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Trafił mi się dość ciekawy egzemplarz: od strony 1wszej do 10tej wszystko gra i po 10tej numeracja na nowo od strony 1wszej i dalej już prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 1 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2021 To biały kruk, raz na pare lat to się zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 1 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2021 O kurde. Larry na okładce. Od razu przypomniał mi się...9 numer Secret Service z Larrym otwierającym szampana. Mój Boże, to było w styczniu '93. Blisko 30 lat później znowu ten sam typ na okładce. Jednak już jakby dużo starszy, tak samo jak i ja, jak i my wszyscy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 6 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2021 Właśnie przeczytałem recenzję outriders i ocena i uzasadnienie to kpina. Z recenzji wynika, że gra jest w wersji beta. Ogrywając 2 tyg. po premierze jedynym błędem jest czasami źle działający znacznik celu misji. To w jakim stanie jest i był cyberpunk, który dostał o wiele wyższą ocenę? Dobra rzetelność, nie ma co. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 7 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 Recenzje polskich gierek tylko na zagranicznych kanałach. Cytuj Odnośnik do komentarza
bobo84 63 Opublikowano 9 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2021 Od kilku numerów kupuję numer w pdf i…nie wiem czy to kwestia tego, że gazetka jest na ekranie, a nie na papierze, ale jakoś niespecjalnie chce mi się czytać extrema. Chyba już dla mnie magia uleciała, a może sentyment zwyczajnie się skończył? Trudno powiedzieć. A przecież trochę plusów jest. Okładka mi się podoba – kojarzy się ze starymi numerami. Artykuły o Larrym i Godzilli to solidna robota. Ten o GT wręcz bardzo dobry. Rozczarował mnie za to tekst o VHS – raczej wtórny, mam wrażenie, że większość informacji wałkowana już w wielu tekstach, które się wcześniej ukazywały w różnych mediach Cytuj Odnośnik do komentarza
Jontek80 234 Opublikowano 9 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2021 Bo to o dotyk papieru chodzi i aromat farby. Juz nawet nie wchodze na zadne strony w necie zeby czytac bo nie sprawia mi przyjemnosci sleczenie oczu w ekran (z jedynym wyjatkiem gier, ale i tu teraz niewiele sie czyta). Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 9 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2021 Nienawidze czytać na monitorze czy tablecie, nawet z tym dodatkiem dla patronów w pdf się męczyłem. Jedynie czytników ebooków z takich wynalazków wchodzi w gre. Tez zadnych stron w necie nie śledzę, forumek i PE to moje główne zrodla informacji o grach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 10 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2021 Kolejny kwiatek recenzja Returnala i betonowe 4k i 60 fps. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 10 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2021 No niestety jak recenzja była pisana przed wszystkimi analizami technicznymi to jedyny pomiar jaki można robić to 'na oko'. Nie spodziewam się tego że recenzent na własną rękę będzie sprawdzał pixel count albo framerate. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 10 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2021 Godzinę temu, łom napisał: No niestety jak recenzja była pisana przed wszystkimi analizami technicznymi to jedyny pomiar jaki można robić to 'na oko'. Nie spodziewam się tego że recenzent na własną rękę będzie sprawdzał pixel count albo framerate. W takim przypadku chyba lepiej napisać, że graficzka ładna i jest płynnie bo potem analizy to weryfikują dosyć mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 10 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2021 No techniczne aspekty w recenzjach szybko się dezaktualizują. Bo do akcji wkraczają fachowcy i wychodzi, że 60fps/4k to tylko złudzenie. Lepiej się trzymać ogólników, bo nawet day one patch potrafi wiele pozmieniać w kwestii np. płynności (zarówno na plus, jak i minus). Zresztą o czym tu mówić, skoro obecnie nawet zawartość gry potrafi się po miesiącu zmienić, bo często wypuszczany jest na szybko bubel, by potem go łatać kolejnymi patchami (trzema w tygodniu), a gdzie tu do rozkminiania technicznych niuansów, czy jest betonowe 60fps, czy jednak czasami spada do 50fps. Trudno cokolwiek rzetelnie oceniać ze świadomością, że najprawdopodobniej ma się w rękach odrobinę bardziej upośledzony produkt, niż ten, w który wszyscy będą grali day 1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 10 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2021 Tak, pewnie lepiej ogólnikowo napisać. Ja np. bym wolał żeby bardziej się skupiono na np. oryginalnym designie czy tym co się dzieje na ekranie (czy to dużo particli, czy 'żyjące miasto'). Z drugiej strony recenzja Returnala ma dosłownie 4 zdania na tematy techniczne no i nie wiem jaki był by odzew jak by zamiast 4k/60fps było napisane 'gra działa bardzo płynnie w wysokiej rozdzielczości', pewnie komuś by nie podpasowało że nie wiadomo jaka to jest ta 'wysoka rozdzielczość'. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 10 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2021 Akurat w większości recenzji jest spoko bo tam to już najczęściej teksty powstają po premierze więc widać, że red. też oglądają df. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 983 Opublikowano 10 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2021 Przede wszystkim chodzi o to, żeby uświadomić ludzi, że ta gra nie ma 4k, a potem są takie kwiatki, że jeden z drugim powiela ten błąd i koniec końców wychodzi niesmak. Zwłaszcza jak takie niedzielniaki sobie kupują gazetkę i czyta nie będąc świadom tego, że autor babola popełnił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 10 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2021 Na pewno niedzielniaków obchodzi rozdzielczość w grach, na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 10 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2021 2 minuty temu, Rozi napisał: Na pewno niedzielniaków obchodzi rozdzielczość w grach, na pewno. Akurat jakoś pewnie psxe nie ma dużego zasięgu wśród niedzielniaków bo jakby miał to ten patronite nie byłby potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 10 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2021 Niedzielniaki to nie target PE. Jeśli prasa drukowana chce walczyć z internetem, to recenzje pod względem merytorycznym powinny być na tip-top. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 10 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2021 A chcecie czytac recenzje 1-2 miesiace po premierze, kiedy wiekszosc kodu juz sie "ulezy" a redaktor dzielacy pisanie z doskoku z podstawowa praca i rodzina wycisnie z tytulu wszystkie soki i przepisze liczby z DF? No nie wydaje mnie sie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 10 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2021 Jeśli recenzent nie wie jaką rozdziałkę i jaki klatkarz ma dana gra to niech tego nie pisze. Te 4K i betonowe 60 fpsów przy Returnalu jest komiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 10 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2021 Najbardziej smieszy to psychofanow xboxa. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 10 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2021 Tak jak napisał Dee, PSX trafia do wąskiego grona, które raczej oczekuje rzetelności. Ty sobie dorabiaj do tego teorię, gdzie ktoś patrzy na takie kwiatki z perspektywy fanatyzmu wobec danego kawałka plastiku. I żeby nie było, to nie jest pierwszy przypadek pisania o technikaliach, które mijają się z prawdą. Już we wcześniejszych numerach pojawiały się takie błędy, niestety teraz nie jestem w stanie podać konkretnych przykładów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi