Przemovsky27 5 Opublikowano 22 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2021 Jeśli już mówimy o felietonach,to przyznam,że w ogóle ich nie czytam.Po pierwsze:nie wnoszą prawie żadnej ciekawej ani ważnej specjalnie treści,po drugie:w większości są pisane z perspektywy takiej,że temat w nim zawarty interesuje wyłącznie osobę,która napisała felieton,mało kiedy zdarzało się,że dany tekst i temat w nim zawarty był na tyle ciekawy,że złapałem ,, zajawkę" i drążyłem go dalej. Pomijając już temat felietonów zaskakująco czytało mi się playtest odświeżonego Diablo,zresztą wszystkie teksty M@jka fajnie się czyta i nawet mnie on zainteresował(czyli czlowieka ,który w RTS gra bardzo rzadko )także artykuł i giełdzie Kroolika był bardzo rzeczowy i choć przypominał mi przedłużenie Graczpospolity ,to wszystko czytało się dobrze. Numer przeczytany,z niecierpliwością czekam na następny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 22 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2021 (edytowane) 5 godzin temu, Przemovsky27 napisał: Jeśli już mówimy o felietonach,to przyznam,że w ogóle ich nie czytam.Po pierwsze:nie wnoszą prawie żadnej ciekawej ani ważnej specjalnie treści,po drugie:w większości są pisane z perspektywy takiej,że temat w nim zawarty interesuje wyłącznie osobę,która napisała felieton,mało kiedy zdarzało się,że dany tekst i temat w nim zawarty był na tyle ciekawy,że złapałem ,, zajawkę" i drążyłem go dalej. Walkiewicza warto poczytać dla samego stylu. Tak włada piórem, że nawet jak temat mnie nie interere, to czytam z przyjemnością. Aczkolwiek wiem, że niektórych ten styl drażni. Niepopularna opinia, ale felietony Marcellusa również lubię, bo porusza zazwyczaj ciekawe, nieoczywiste tematy, luźno albo w ogóle niezwiazane z grami. Za to najczęściej chyba pomijam Zaxa, bo zupełnie nie grzeją mnie gry, o których pisze. Edytowane 22 maja 2021 przez LeifErikson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 22 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2021 7 godzin temu, Przemovsky27 napisał: Jeśli już mówimy o felietonach,to przyznam,że w ogóle ich nie czytam.Po pierwsze:nie wnoszą prawie żadnej ciekawej ani ważnej specjalnie treści,po drugie:w większości są pisane z perspektywy takiej,że temat w nim zawarty interesuje wyłącznie osobę,która napisała felieton,mało kiedy zdarzało się,że dany tekst i temat w nim zawarty był na tyle ciekawy,że złapałem ,, zajawkę" i drążyłem go dalej. Felieton – gatunek publicystyczny, krótki utwór dziennikarski utrzymany w osobistym tonie, lekki w formie, wyrażający punkt widzenia autora. Porusza i komentuje aktualne tematy społeczne, zwraca uwagę na ujemne zjawiska w życiu codziennym, często wykorzystując do tego elementy satyry, ironii, humoru itp. Nie czytam - wiem o czym są 7 godzin temu, Przemovsky27 napisał: Pomijając już temat felietonów zaskakująco czytało mi się playtest odświeżonego Diablo,zresztą wszystkie teksty M@jka fajnie się czyta i nawet mnie on zainteresował(czyli czlowieka ,który w RTS gra bardzo rzadko )także artykuł i giełdzie Kroolika był bardzo rzeczowy i choć przypominał mi przedłużenie Graczpospolity ,to wszystko czytało się dobrze. Numer przeczytany,z niecierpliwością czekam na następny. Diablo - RTS Dziękujemy za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Przemovsky27 5 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 8 godzin temu, Luqat napisał: Felieton – gatunek publicystyczny, krótki utwór dziennikarski utrzymany w osobistym tonie, lekki w formie, wyrażający punkt widzenia autora. Porusza i komentuje aktualne tematy społeczne, zwraca uwagę na ujemne zjawiska w życiu codziennym, często wykorzystując do tego elementy satyry, ironii, humoru itp. Nie czytam - wiem o czym są Diablo - RTS Dziękujemy za opinię. Sorry , hack'n'slash,nie wszyscy muszą grać w wszystkie gatunki Czy też gier,bo nie starczyłoby chyba nam wszystkim życia na ogranie wszystkiego po kolej. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 3 godziny temu, Przemovsky27 napisał: Sorry , hack'n'slash,nie wszyscy muszą grać w wszystkie gatunki Czy też gier,bo nie starczyłoby chyba nam wszystkim życia na ogranie wszystkiego po kolej. Dla Diablo akurat warto inne tytuły poświęcić. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 24 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2021 Jak ktoś obecnie nie czyta PSX’a czy ogólnie prasy growej dla felietonów to chyba nie ma sensu, żeby taka osoba kupowała te magazyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 Plus dla Soqa za tekst odnośnie VHS, ale mam małą sugestię, dotyczącą nie tylko tego artykułu. W tekście jest wspomniany film Polskiej Kroniki Filmowej (który można znaleźć na YT), a może by tak w tekstach umieszczać kody QR do linków? Kod łatwo wygenerować. a ja przyznam, że czytam PDFa i zaraz odpalam przeglądarkę i wyszukuję rzeczy wspomniane w tekście - tak bym miał wszystko podane na tacy Wcześniej w tekście o Godzili, wyguglałem King Konga z 1930 - jest na cda z lektorem - efekty zajypiste Cytuj Odnośnik do komentarza
Przemovsky27 5 Opublikowano 27 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2021 Czy wy też szukaliście dzisiaj w kioskach najnowszego numeru? Cytuj Odnośnik do komentarza
Roger 2 057 Opublikowano 27 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 maja 2021 Dostałem info od wydawcy że jednak jutro będzie numer w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza
milupl 616 Opublikowano 27 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2021 6 godzin temu, Przemovsky27 napisał: Czy wy też szukaliście dzisiaj w kioskach najnowszego numeru? Ja również dziś szukałem w 3 sklepach, w których zazwyczaj kupuje i nigdzie nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 27 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2021 Wiem, że to szalony pomysł, ale można o numerze #286 pisać w temacie poświęconym numerowi #286 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 983 Opublikowano 27 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2021 No, zdziwiłem się, czemu nie ma numeru w kiosku, pytam się koleżanki i mówi, że nic nie dostała, a zawsze kupuję w Inmedio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Przemovsky27 5 Opublikowano 28 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2021 17 godzin temu, dee napisał: Wiem, że to szalony pomysł, ale można o numerze #286 pisać w temacie poświęconym numerowi #286 A widzisz gdzieś taki na forum ? 17 godzin temu, dee napisał: Wiem, że to szalony pomysł, ale można o numerze #286 pisać w temacie poświęconym numerowi #286 A nie jest , zwracam honor. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kuba_Sobek 24 Opublikowano 12 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2021 W dniu 15.05.2021 o 11:18, Pix napisał: Jako zastępców chętnie przywitałbym Miela i Sobka. Mają swój styl pisania i przede wszystkim piszą ciekawie i o ciekawych sprawach. Ale podejrzewam, że niestety panowie nie mają czasu na comiesięczne felietony. Panie, nie chciałbym się wpierniczać w czyjeś miejsce, ale tak, chętnie bym sobie pofelietonował co miesiąc, tyle że jest tak, jak mówisz, nie inaczej - Radikal Studio to energetyczna studnia bez dna i zawsze mam w firmie coś do ogarnięcia. Ledwo udaje mi się raz na 3-4 miesiące wrzucić jakąś dłuższą formę popkulturową na 4 stronki. Dzięki za pamięć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi