Matteo 0 Opublikowano 8 maja 2021 Opublikowano 8 maja 2021 Cześć! Piszę z dość nietypowym problemem, niedawno zaopatrzyłem się w swoją pierwszą konsolę i zauważyłem po kilkunastu minutach, że gra na padzie sprawia mi duży ból w kciuku - mniej więcej od miejsca gdzie palec się kończy prawie do nadgarstka. Wyczytałem w internecie, że to może być takie schorzenie jak zespół de Quervaina, ale nie mam 100% pewności czy to to. Piszę tutaj, bo może ktoś z was zmagał się z podobnym problemem i jestem ciekaw jak się z nim uporaliście, bo w moim przypadku jest to na tyle uciążliwe, że zaczynam myśleć o zwrocie konsoli. :/ Dzieki z gory za porady! Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 11 maja 2021 Opublikowano 11 maja 2021 nic tylko powrót do klawy + myszka cię uratuje Cytuj
creatinfreak 3 851 Opublikowano 11 maja 2021 Opublikowano 11 maja 2021 Poczekaj. Pograj. Masz dwa tygodnie na oddanie. Ja miewam podobnie jak długo gram na jednej konsoli ( np. miesiąc dzień w dzień napierdalam w apexa na pleju) i przechodzę na drugą to pamięć mięśniowa i ułożenie kciuka lewej ręki sprawia, że ścięgna i/lub stawy zwyczajnie mnie bolą, ale po dwóch trzech dniach mija. Możliwe, że ściągną nie są przyzwyczajone do takiej pozycji kciuka lub zacząłeś używać mięśni, których wcześniej nie używałeś w takim stopniu jak teraz i po prostu musisz się zaadaptować. Cytuj
Bzduras 12 763 Opublikowano 11 maja 2021 Opublikowano 11 maja 2021 Miałem podobnie, ale w intensywnych gierkach (Bloody Palace w DMC5 SE Vergilem i trzaskanie 4x Judgment Cut na każdym poziomie), jednak mi to mija po kilku-kilkunastu minutach od odłożenia pada. Jeśli ból jest naprawdę uporczywy i pojawia się regularnie podczas grania na padzie to może warto umówić wizytę u specjalisty, zrobić badania i zasięgnąć jego porady? Bo nie oszukujmy się, tutaj raczej nikt nie zdiagnozuje Ci nic przez literki na ekranie, bo nie ma ku temu kompetencji. Było nie było w jakimś stopniu stawiasz na szali swoje zdrowie - znacznie lepiej powierzyć je komuś, kto ma w tym kierunku wykształcenie i predyspozycje do tego, żeby Ci pomóc aniżeli konsolomaniakom z forum w internetach. Może być tak, że skoro to Twoja pierwsza konsola to sterowanie na padzie jest dla Ciebie czymś nowym, powodującym zmęczenie w palcach przez brak oswojenia i minie Ci to z czasem, ale może być równie dobrze tak, że faktycznie masz jakieś schorzenie, które do tej pory nie miało odpowiednich warunków do objawienia się. Taka luźna myśl. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 11 maja 2021 Opublikowano 11 maja 2021 Trza bardziej fapceps wytrenować. Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 19 maja 2021 Opublikowano 19 maja 2021 Może być ten "zespół cieśni nadgarstka" i dopiero granie na padzie to wyeksponowało Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi