Figuś 21 173 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 1 godzinę temu, Bartg napisał: Szacun za wytypowanie mistrza i vice, na tym turnieju to gruba sztuka była, u buka by poszła grupa papa. w 2013 już przewidzeli Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 U mnie 5 miejsce, bez żadnego 5 punktowego bonusu, więc chyba nieźle. Dostarczyły przede wszystkim na max przewidywalne półfinały i finał. Postawione trochę od niechcenia 1:1 i wszystkie weszły. Laureatom oczywiście gratuluję i zapraszam do wyboru nagród. Najpierw wybiera @golab potem reszta panów W razie dodatkowych pytań na temat danej pozycji książkowej/komiksowej chętnie odpowiem na PM. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Kobiety - Charles Bukowski Zwrotnik Raka - Henry Miller Indiańskie lato - Hugo Pratt, Milo Manara no to tyle Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 (edytowane) Przyjąłem. Teraz dwie pozycje może wybrać @lukaszt_89 btw. w pierwszym poście jest błąd, drugie miejsce może wybrać 2 pozycje, nie 3. Edytowane 12 lipca 2021 przez Kmiot Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 19 miejsce. Porazka <zdejmuje od razu medal> Kto by pomyslal ze po grupowych walczylem o podium. A potem wszystko nie tak. Moglem sie nie smiac ze schabka No to co, to jakas czekolade trzeba by wyslac bartgowi. Niech ktos wysle ja nie mam pieniedzy. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Mój plan niewygrania srakuzy się powiódł Do zoba za półtora roku Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Dzieki za granie i dzieki Pan Bartg za ogarnianie. Emocjonowalem sie mniej niz w slynnym typerku prowadzonym przez c0ra ale zwalam to na karb nijakiego turnieju. W Katarze bedzie lepiej bo bede patrzyl glownie na umowy zakupu ropy a nie na jakies tam statystyki fifa. Cytuj
lukaszt_89 141 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Również dzięki wielkie za zabawę. Brawa dla organizatora, że miał chęć to wszystko ogarnąć i dla zwycięzcy @Kmiot tytuły: Przełęcz Diatłowa: Tajemnica dziewięciorga Batman: Mroczny Rycerz – Rasa Panów Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 To ja biorę Traktat o łuskaniu fasoli - Wiesław Myśliwski Dzieki Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Dobra, tylko jeszcze podeślijcie mi adresy wysyłki na PM. Nie paczkomaty, bo mi z nimi nie po drodze. Paczka Poczta Polska Priorytet to będzie. Dotyczy @golab i @lukaszt_89, bo adres @Figuś mam i o ile się nie zmienił, to nie musi. Jeszcze dwie sprawy. 1. Dziękując @Bartg za ogarnięcie typerka chciałbym, by również wybrał sobie jakąś nagrodę pocieszenia z puli (minus te pozycje, które już wybrano). Chłop się wysilił, to niech coś z tego ma. 2. Ostatnio (MŚ 2018) bonusowo nagrodziliśmy Ofsajda, bo jako jedyny poprawnie wytypował wtedy Króla Strzelców. Tym razem również chciałbym wynagrodzić jakiegoś rodzynka, więc proponuję @Ölschmitz, który jako jedyny trafnie wytypował parę Mistrz-Wicemistrz, a dokonanie to niemałe i za tego farta należy się nagroda. Chyba że macie innego kandydata, który dokonał czegoś wyjątkowego. Nie wiem tylko jak określić kolejność, więc uznajmy, że kto pierwszy, ten lepszy. A kto drugi, ten gorszy. 3 Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 12 lipca 2021 Opublikowano 12 lipca 2021 Panie @golab, również proszę o adres na priv i informacje odnośnie tego co mam wrzucić do paczki ;) Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 12 lipca 2021 Autor Opublikowano 12 lipca 2021 Dziekoweczka Kmiot to wezme Włada Palownika Adres na pewu Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 @Kmiot kopę lat :* a Ty wciaz najlepszym forumowiczem w historii poproszę Simmonsa "Abominację". co ciekawe golab i Bartg sprzatneli mi wszystko co najlepsze Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 Olszu ;* Bez obaw, "Abominacja" też całkiem klawa. @ÖlschmitzPrześlij mi jeszcze adres do wysyłki na PM. Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 Ok, z racji, że trochę tych przesyłek będę miał, to muszę je jakoś podzielić, więc priorytet będą miały paczki do laureatów, a Bartg i Olszu możliwe, że poczekają dzień, dwa dłużej. Tak czy srak do każdego się odezwę, gdy już przesyłka ode mnie wyjdzie. Tymczasem macie Happy Hours i każdy z piątki nagrodzonych może teraz sobie wybrać jeden dodatkowy fant z listy. Może, ale nie musi, więc jeśli z jakiegoś powodu nie chce, to niech mnie poinformuje, bym mógł zacząć pakować. @golab @lukaszt_89@Figuś@Bartg@Ölschmitz Kolejność nie obowiązuje. 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 Możesz mi @Kmiot dorzucić Poklatkowa rewolucja - Peter Watts Dzięki Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 13 lipca 2021 Autor Opublikowano 13 lipca 2021 Rozpieszczasz nas To poproszę jeszcze Śmierć kolekcjonera - Agnieszka Pietrzyk Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 @Ölschmitz Tak szczerze to nie polecam tego wydania. Tłumaczenie jest kiepskie (czasami wręcz jak z tłumacza Google) i zasadzie szkoda czasu na lekturę, gdy na rynku znajduje się absolutnie mistrzowski przekład Płazy. Te wydanie to w zasadzie ciekawostka dla beki. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 to wez kochany @Kmiot dorzuc mi cos dobrego sci-fi jesli tam znajdziesz. sporo tytulow niewiele mi mowi a chetnie przyjme polecenie. tego wattsa nie zauwazylem a jak nic ni ma to luz, na sile brac nie musze! na nastepnym typerku rowniez funduje nagrody! (niech ktos zapamieta na wszelki wypadek :D) Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 @ÖlschmitzZe sci-fi to zostało chyba tylko: 1. Człowiek z Wysokiego Zamku - Philip K. Dick 2. Muzeum dusz czyśćcowych: Opowieści niesamowite - Stefan Grabiński - to takie opowieści z dreszczykiem, Lovecraft "dla ubogich" bym powiedział, ale bym skrzywdził tę książkę. Jest dość subtelna, takie rozbudowane i trochę straszące historie przy ognisku. Zaletą jest stylistyka, bo autor pisał je chyba na początku XX wieku (albo jeszcze starsze, nie pamiętam). Ogólnie niezłe, ale nie wiem czy nie za lekkie dla Ciebie. Możesz poczytać opinie w sieci. 3. Oryks i Derkacz - Margaret Atwood - zawiera elementy post-apo, ale to pierwszy tom cyklu. 4. Starość aksolotla - Jacek Dukaj - raczej nie trzeba przedstawiać, ale to może być coś w sam raz, choć łatwą lekturą bym tego nie nazwał. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 ok dzieki, to ew. ktos moze wziac za mnie lub nie bede Cie skubal na siłe pozdrawiam cieplutko Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 No słuchaj, czy ja wyślę Ci jedną książkę, czy dwie to mi nie robi różnicy i,tak trzeba zapakować, zaadresować i wysłać, a one i tak wszystkie w piwnicy leżą, więc trudno to nazwać skubaniem, no ale jak na siłę, to w sumie nie ma sensu Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 (edytowane) Panie @golab klaniam sie mistrzowi. Jaki pad Pana interesuje? + Adresik na pw Zakupie go online z dostawa na podany adreschyba ze chcesz cos innego a podobnej wartosci, gierje czy co to daj znac Edytowane 13 lipca 2021 przez Welna Cytuj
Butt 3 429 Opublikowano 13 lipca 2021 Opublikowano 13 lipca 2021 22 godziny temu, Kmiot napisał: Chyba że macie innego kandydata, który dokonał czegoś wyjątkowego. Nieskromnie przypomnę, że tylko ja trafiłem dokładny wynik pierwszego meczu Polaków. Także jakaś nagroda za to się należy jak minusy Frostiemu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi