Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Również dobrze wspominam F4. Był na maxa drewniany, zacofany technologicznie, paskudny i miałki fabularnie, ale sprawdzał się jako esencja bycia grą. Grając miało się pewność, że każdy zakamarek warto zwiedzić, eksploracja zniszczonego świata dawała radość i niesamowicie wciągała. Zdecydowanie ten fakt przysłaniał liczne minusy i o to zdecydowanie chodzi w GRACH. Jest fun? Wystarczy. Cała reszta jest przyjemnym dodatkiem, ale gdy produkt wciąga to już jest dobrze. 

Spotkanie Szponów Śmierci, które w rytm kalecznej animacji rzucają tobą jak workiem cebuli i w panice zastanawiasz się czy z tego wyjdziesz, bo pancerz wyje i kwiczy? Jeszcze jak :banderas: Z tego co pamiętam to chyba nawet wbiłem platynkę na PS. Jeżeli Starfield pozwoli z wypiekami na twarzy zwiedzać oraz odkrywać obce planety, światy i porzucone statki kosmiczne plus zapewni ciekawe uniwersum i usprawni technikalia, to jestem na tak.

Opublikowano
Godzinę temu, DamianGrecky napisał:

Również dobrze wspominam F4. Był na maxa drewniany

Prawda. Wykonujemy matematyczne działanie:

Bethesda + gry =

be5f2cfe-0866-4972-93cd-4299960468df.jpeg

Opublikowano

Jednego możemy być (prawie) pewni. Po premierze Cyberśmiecia żaden deweloper nie odważy się już wydać gry z proceduralnym systemem bugów, wiec jaki Starfield będzie taki będzie, ale powinien być w miarę sprawny technicznie. 

• Haha 1
Opublikowano

Oj nie był bym tego taki pewien, pewnie jakieś mądre głowy już myślą że to co się działo z CP2077 zostało zapomniane (Anthem, F76 i Ghost Reacon Breakpoint mało co zmieniły w tej kwestii) : ) . Co do Starfielda wiadomo czy to będzie crossgen (mam nadzieję że nie)?

Opublikowano

Raczej będzie cross-gen, co powinno być raczej dobrą informacją bo to oznacza że więcej osób będzie mogła zagrać

Opublikowano
52 minuty temu, ASX napisał:

Raczej będzie cross-gen, co powinno być raczej dobrą informacją bo to oznacza że więcej osób będzie mogła zagrać

Ja już tak nie myślę. Raczej w kategorii - nadal będzie pastgen tyle, ze w 4k i 120 klatek. Ja już chce żeby się odcieli od tych konsol i w dupie ze wspieraniem mejmów.

• Plusik 2
Opublikowano

Też bym chciał w końcu coś nextgen only. XSX to świetny sprzęt i byłoby miło zagrać w końcu w coś w pełni wykorzystującego moc w nim drzemiącą. Kupując XONE parę miesięcy po jego premierze ogrywałem Dead Rising 3, Titanfalla, Forze Motorsport 5 czy nawet chociażby Outlasta, które nie pojawiły się na X360. A teraz jedynym takim tytułem póki co było The Medium :/ Dobrze, że chociaż stare gierki dostają często kopa, bo chociażby Fallout 4 dużo bardziej mi podszedł jak niedawno zacząłem go od początku na nowym xboksie w 4k, z odblokowanymi klatkami, jakimiś modami na grafikę i mega szybkim wczytywaniem. Pamiętam, że na bazowym XONE loading przy wejściu do większości lokacji był katorgą i zniechęcał mnie od jakiejś większej eksploracji. 

Opublikowano
2 godziny temu, DamianGrecky napisał:

Dla porządnego next gena to bym zainwestował w końcu w XSX

A new Starfield rumor claims none other than Hollywood powerhouse Tom Cruise is starring in the game.

Planeta karłów potwierdzona :banderas:

Lepiej nie bo 300 innych postaci będzie dubbingowanych przez 10 osób xd

W oblivionie tak zrobili, ze mieli tego samego dublażowca dla wszystkich postaci wedlug schematu X dubbinguje imperial male a y imperial female i tak przez całą grę, bo hajs poszedl na boromira i kapitana pickarda.

Gość lpcl
Opublikowano
3 godziny temu, DamianGrecky napisał:

Dla porządnego next gena to bym zainwestował w końcu w XSX

A new Starfield rumor claims none other than Hollywood powerhouse Tom Cruise is starring in the game.

Planeta karłów potwierdzona :banderas:

Scjentologów raczej. 

Opublikowano

Po prostu każdy ma jakieś oczekiwania, bo nie oszukujmy się, każdego gracza interesuje całkowicie nowa gierka (czyt. nowe IP, a nie ciągle eksploatowane w sequele gry, który poniekąd każdy ma dosyć).

Opublikowano

No ja też jestem zajarany, że nowe IP, ale nie wiem czy Bethesda podoła.

Z gry na grę coraz bardziej uproszczają elementy RPG - porównajcie Morrowinda ze Skyrimem.

Dodatkowo klimaty sci-fi są dla mnie mniej interesujące, bo w fantasy można strzelać z łuku, walczyć bronią białą, czy czarować. W sci-fi będziemy pewnie strzelać, strzelać i strzelać, ewentualnie z jakimś melee atakiem a'la Mass Effect.

Na szczęście gry Bethesdy ratowane są przez modderów, więc liczę że i tym razem będzie mocne wsparcie.