Bigby 4 742 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 (edytowane) Przecież to część Bethesdy? Elder Scrolls Online nie jest zły, ale chciałbym żeby zabrali się za coś singlowego. Mają potencjał. Edytowane 16 Czerwca 2021 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Fajnie, że znamy datę premiery, choć z drugiej strony jest niedosyt, że nadal w sumie wiemy bardzo mało. Marzy mi się taki TES w klimatach kosmicznych i mam nadzieję, że Starfield spełni te oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 (edytowane) Oby tylko wyleczyli grę z ,,drewna,, jak to u Bethesdy. Edytowane 17 Czerwca 2021 przez Daddy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Ale to chyba cały czas ten sam silnik, więc drewno + bugi to raczej gwarantowane Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 To teoretycznie nowy silnik Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 https://www.artstation.com/artwork/eanqOD Cytat Lighting • Look Development • Art Direction (lighting + mood) -- I created the lighting for the 2021 teaser trailer of Starfield. Using our own Creation Engine 2, we created this entirely in game without any cinematic tools. Working closely with director, Istvan Pely, I assisted in art direction for anything lighting and mood related. Tutaj tez (od 0:23) pete mówi, ze to jest in-game z assetami, ktore beda w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 2 godziny temu, 20inchDT napisał: I created the lighting for the 2021 teaser trailer of Starfield. Using our own Creation Engine 2, we created this entirely in game without any cinematic tools. Working closely with director, Istvan Pely, I assisted in art direction for anything lighting and mood related. jeśli to prawda i oprawa w grze będzie trzymać poziom trailera to będę zadowolony. Widać duży postęp względem ich ostatnich gier Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 A myślicie, że MS będzie wywierał nacisk by gra nie była na premierę dziurawa jak ich wszystkie poprzednie gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zobaczymy, trudno powiedzieć bo PRowo na pewno będą obiecywać że tym razem na pewno uda się uniknąć błędów i bugów. W każdym raziie, myślę że to nie M$ ale samej Bethesdzie powinno przede wszystkim zależeć, aby odpiąć tą łatkę twórców niedopracowanych gier. Bo z pewnością nie pomaga im taki wizerunek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Każda ich gra była bugfestem, ale taki Fallout 76 to tylko przykładnie to pokazał, jak jeszcze można było zrobić niegrywalny produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Gry Bethesdy to nie tylko festiwal bugów, że też o drewnie nie wspomnę. Ich gry w samej konstrukcji questów, czyli naważniejszym atrybucie RPG-ów są po prostu prymitywne, skrojone pod najniższe wymagania intelektualne graczy. Ja ich gier nigdy nie lubiłem, nie lubię i raczej nie polubię, no chyba że okaże się, że przy Starfield pracuje mocno odświeżony dopływem świeżej krwi garnitur devów. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Czarek podasz tytuły rpgów dla intelektualistów, ktore skonczyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 No ja też się dziwię że jest taki hype na grę, której nikt nie widział i to od studia, które pod względem konstrukcji questów robi raczej same crapy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 1 minutę temu, 20inchDT napisał: Czarek podasz tytuły rpgów dla intelektualistów, ktore skonczyłeś? Musi być od razu skończyłeś, a nie może być, że grałeś? Wiedźmin 3 zawstydza wszystkie gry Bethesdy w sposób bezprzykładny, podejrzewam, że C2077 również, choć z oceną ostatniej poczekam aż zagram na nowej generacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Czyli Wiedźmin 3 był tak dobry że nawet go nie skończyłeś? xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 44 minuty temu, ASX napisał: Czyli Wiedźmin 3 był tak dobry że nawet go nie skończyłeś? xD Czy istnieje obligatoryjna konieczność skończenia danej gry, żeby móc ocenić jej jakość i porównać ją z inną, której też się nie skończyło? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 oczywiście że nie istnieje, ale wypowiadając się na jakiś temat (w tym przypadku gry RPG) warto mieć jakieś rozeznanie w temacie, a w tym momencie twoja opinia brzmi po prostu mało wiarygodnie bo wychwalasz Wiedźmina 3 i jego konstrukcje questów, a potem okazuje się że nawet nie dałeś rady go ukończyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 7 minut temu, ASX napisał: oczywiście że nie istnieje, ale wypowiadając się na jakiś temat (w tym przypadku gry RPG) warto mieć jakieś rozeznanie w temacie, a w tym momencie twoja opinia brzmi po prostu mało wiarygodnie bo wychwalasz Wiedźmina 3 i jego konstrukcje questów, a potem okazuje się że nawet nie dałeś rady go ukończyć Nie ukończyłem go, to prawda. Nie skończyłem też Fallouta 3 i 4. Nie zmienia to faktu, że do W3 kiedyś na pewno wrócę (podstawkę mam ukończoną gdzieś tak w 70%), natomiast do F3&4 nigdy przenigdy, choćby zdzierano ze mnie pasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 spoko, szanuje twoje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Na pewno nie bedzie graficznie poziomu z trailerów. Tzn. nie wiem, ale jestem raczej sceptycznie nastawiony. Ciekawy jestem czy beda jakies czary/moce/gadzety/walka wrecz. Samo strzelanie moze byc nudne. W Skyrim fajne bylo to, ze mozna bylo walic bronia albo lukiem albo czarami, byla dowolnosc i roznorodnosc. Jak tu sie ogranicza tylko do giwer to slabo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 No gdzie jakieś czary. Ma być fallout w kosmosie a nie jakas magia Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Ja jestem w stanie uwierzyc w zajebista grafike. Taki Oblivion i Skyrim były top swojego czasu, tu z nowym silnikiem moze byc podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Gierka wyjdzie najwcześniej za 1.5 roku więc poziom grafiki na np. RTX 3090 jest pewnie osiągalny. Jak będą celowali w 30 fps to na Xie też nie powinno być problemu. Co do walki, mam nadzieję że będzie mniej możliwości (strzelanie + melee starczy, bez czarów czy mocy psionicznych) ale będzie przynajmniej w miarę dopracowana, a nie drewniana jak zawsze u Bethesdy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 (edytowane) 16 minut temu, XM. napisał: Ja jestem w stanie uwierzyc w zajebista grafike. Taki Oblivion i Skyrim były top swojego czasu, tu z nowym silnikiem moze byc podobnie. To fakt - choć to bardziej Oblivion kopał swego czasu. Pamiętam analizowane tego pierwszego screenu, który był chyba w jakimś Clicku czy inny czasopiśmie - człowiek nie wierzył Jak w końcu wyszło to nie robiło takiego wrażenia i gra całościowo dość nudna, ale jednak chwilę było jaranko. Edytowane 21 Czerwca 2021 przez Cedric Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Oblivion w 2006 to był pierwszy rozpierdol graficzny na xboxie 360. Gra była jaka była, ale sorry - jak się wychodziło na poczatku z lochów i widzialo las i rzeczke to robiło to piorunujące wrażenie. Skyrim fakt troche mnieksze, ale nadal robilo. W sunie to jedynie fallout były średnie graficznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi