Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 godziny temu, devilbot napisał:

Nie. Nie warto. Polecam grać swoim tempem przejście gry. Zwłaszcza że w ng+ prawie wszystko się traci w tym bazy i zbudowane statki. Nie warto rushowac przejścia tej gry no i nie każdy ma ochotę na ng+ no i tak można w kółko bo potem jest ng ++

Zresztą chuj wam w dupe grajcie jak chcecie

Dla mnie rushowanie przez taką grę to zbrodnia.

Tutaj nie chodzi o rushowanie, tylko o to, że tym razem fabuła odkrywa dużo więcej możliwości, niż Skyrim i F04, dlatego warto ją robić w miarę szybko. Nie trzeba, ale warto (i nie ma to nic wspólnego z tym, czy chcemy robić NG+, tzn. tego nie wiem bo nie skonczylem, ale wiem, że bez popchnięcia fabuły jest trudniej się ogarnąć w podstawowych mechanikach i robić inne questy). 

Opublikowano

podchodziłbym z dystansem do tego co wklejają niektórzy użytkownicy. 

Z mojego doświadczenia mogę tylko napisać że przypadkowo zdjąłem hełm będąc na Marsie i momentalnie moja postać zaczęła się dusić tracąc życie. Ale w samych majtkach może można, nie próbowałem szczerze mówiąc

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, ASX napisał:

podchodziłbym z dystansem do tego co wklejają niektórzy użytkownicy. 

Z mojego doświadczenia mogę tylko napisać że przypadkowo zdjąłem hełm będąc na Marsie i momentalnie moja postać zaczęła się dusić tracąc życie. Ale w samych majtkach może można, nie próbowałem szczerze mówiąc

Tak - Niektóre planety chyba wymagają kombinezonu, czy tylko mi się wydawało, może to w mojej głowie :D

Po New Atlantis można w majtkach, zależy od planety

Edytowane przez KrYcHu_89
  • Plusik 1
Opublikowano

Po tym jak często obserwuje u siebie w mieście murzynów którzy potrafią zimą wyjść na ulice w klapkach, nie byłbym jakoś bardzo zdziwiony takim widokiem xd 

• Haha 1
Opublikowano

Pewnie morsowała w młodości, ale jeszcze nie doszedłem do tego dialogu.

Wczoraj napadła mnie banda pterodaktylów z Morrowind i wystrzeliła w górę niczym troll ze Skyrim. Czuć, że to ich silnik pewne rzeczy nigdy się nie zmienią.

https://www.xbox.com/play/media/DC92XX4GPH

Opublikowano
23 minuty temu, ASX napisał:

Po tym jak często obserwuje u siebie w mieście murzynów którzy potrafią zimą wyjść na ulice w klapkach, nie byłbym jakoś bardzo zdziwiony takim widokiem xd 

Bełchatów? To pewnie górnicy

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, drozdu7 napisał:

No tv musi mieć aplikację gamepassa. Oczywiście potrzebny jest również pad ;)

A jak mam np Xbox one to przez konsole? Pada mam, ale czytałem że nawet dual sense poleci.

Up.

Tylko że na słabym pc na 22 calach to pewnie nie lepiej.

Edytowane przez GSPdibbler
  • beka z typa 1
Opublikowano
A jak mam np Xbox one to przez konsole? Pada mam, ale czytałem że nawet dual sense poleci.
Up.
Tylko że na słabym pc na 22 calach to pewnie nie lepiej.
Tak, na xboxie one możesz grac w gry z series przez chmure
Opublikowano (edytowane)

Przecież to jest streaming, mozesz to puścić i na kalkulatorze. Na monitorze po prostu nie będzie tak widocznych artefaktów obrazu jak na dużym TV. Z Xone też możesz puścić.

Edytowane przez SnoD
Opublikowano

EDYTA: Ok, poprawka. Z ciekawości odpaliłem teraz streaming na konsoli jakiegoś Serious Sam i na 65" TV nawet bym się nie połapał, że to nie leci z konsoli, więc chyba ten streaming zaliczył ostatnio jakiegoś mocnego boosta jakości ;)

Opublikowano

Pytanko dla tych co grają - jak z writingiem i dialogi? Trochę lepiej czy standardowe Bethesdowe nudziarstwo? 

Bo jak nudy to od razu nastawię się na skipowanie jak zacznę grać. :D 

Opublikowano

Ten sam poziom, moim zdaniem. Nie zauważyłem jakiegoś przeskoku względem Skyrima. 

chociaż muszę przyznać, że wrócił normalny system dialogowy rodem ze Skyrima czy Fallouta 3, a nie to upośledzone kółko wyboru z F4. No i perswazja nabrała nieco głębi.

• This 1
Opublikowano
3 minuty temu, Cedric napisał:

Pytanko dla tych co grają - jak z writingiem i dialogi? Trochę lepiej czy standardowe Bethesdowe nudziarstwo? 

Bo jak nudy to od razu nastawię się na skipowanie jak zacznę grać. :D 

Lepiej i to znacznie

Teraz, ASX napisał:

Ten sam poziom, moim zdaniem. Nie zauważyłem jakiegoś przeskoku względem Skyrima. 

chociaż muszę przyznać, że wrócił normalny system dialogowy rodem ze Skyrima czy Fallouta 3, a nie to upośledzone kółko wyboru z F4. No i perswazja nabrała nieco głębi.

porownuje do F04, czyli ich ostatniej gry fabularnej

Opublikowano
38 minut temu, Bielik napisał:

Niech ktoś da taki lekki spoiler czemu warto rushowac główna oś fabularna, a całą resztę zawartości zostawić na new game + bo już sam nie wiem jak grać.

Też czytałem w recenzjach, a z grania jedyne co widzę to 

Spoiler

Kilka tutoriali co do statku i baz uruchamia się dziwnie późno, ale możesz je sam odkryć wcześniej i dosyć późno też trawiają się skille typu Fus Ro Dah ze Skyrima, zapewne da się bez tego żyć. No i wiadomo, jak skończysz gierkę to ponoć jest ten NG+ i tam robisz generalnie wszystko od nowa PRÓCZ main story, którego nie ma (czy tam możesz nie robić). Generalnie staram się unikać czytania o tym, więc to taka wiejska plotka :D.