ASX 14 654 Opublikowano 20 grudnia 2023 Autor Opublikowano 20 grudnia 2023 13 milionów graczy od premiery, a co ciekawsze każdy z nich spędził w grze średnio 40h Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 Ja 42h, więc podbiłem średnią! Cytuj
vAHeR 52 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 Ponad 5 milionów odwiedzin w jedności? Jak na 13kk graczy, to naprawdę ładny wynik Przed EDIT xD Już miałem publikować, lecz sprawdziłem jeszcze osiągnięcia na Xboxie. Achievement za "ostatni quest" uzyskało 9,65% graczy... Fakt, parę osób może zrobiło ng+++++(...)++, ale co - Steamowcy podbili aż tak statystykę? Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 11 hours ago, vAHeR said: Ponad 5 milionów odwiedzin w jedności? Jak na 13kk graczy, to naprawdę ładny wynik Przed EDIT xD Już miałem publikować, lecz sprawdziłem jeszcze osiągnięcia na Xboxie. Achievement za "ostatni quest" uzyskało 9,65% graczy... Fakt, parę osób może zrobiło ng+++++(...)++, ale co - Steamowcy podbili aż tak statystykę? Większość "graczy" nie kończy żadnej gry. Sprawdź sobie dowolną grę w apce Xbox i znikomy procent zdobywa achievementy za zakończenie. Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 (edytowane) Sam mam ponad 80 godzin i gry nie skończyłem, pewnie bym dobił koncówkę w kilka godzin, ale podejrzewam że DLC będzie gdzieś wmieszane w wątek i z premedytacją zostawiłem. Do tego wpadł CP2077. W sumie dobrze, bo nadal mam ochotę jeszcze grać w Starfield, jakbym to dalej pociągnął to mógłby mi się przesycić. Mimo wielu bolączek dobrze się w to gra, nie licząc Valheim, to właśnie gra bethesdy najbardziej mnie do ekranu przyciągnęła w tym roku. Edytowane 21 grudnia 2023 przez Dalhi Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 Ostatnio miałem więcej czasu to znów wróciłem do Starfielda, nie jest to zła gra, ale na pewno nie gra o eksploracji chyba że kogoś jarania latanie po tych planetkach i kruszenie skał. Kończę właśnie quest Karmazynowej Floty i jest ciekawa, ogólnie na liczniku mam prawie 50 godzin. Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 Te elementy survivalowe to są niedopipi, zupełnie jakby je zostawili w połowie produkcji. Robiłem dużo tych kopalń, questów, sporo się budową statku bawiłem. Samego łażenia po planetach było nie wiele. Może kiedyś doprowadzą do ładu więcej mechanik. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 ta średnia 40h dowodzi tylko jakim zawodem jest Starfield. To miała być gra na miesiące, z pierdyliardem rzeczy do robienia, a po tych 40h można się już co najwyżej zrzygać z nudy i bylejakości 1 Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 (edytowane) 14 minut temu, number_nine napisał: ta średnia 40h dowodzi tylko jakim zawodem jest Starfield. To miała być gra na miesiące, z pierdyliardem rzeczy do robienia, a po tych 40h można się już co najwyżej zrzygać z nudy i bylejakości Nie masz pojęcia o czym piszesz. Średnia 40h gry, która od 3 miesięcy jest w GP i wlicza się do liczby graczy wszystkich, którzy tylko odpalili grę (a często de facto nie grali), to jest absurdalnie wysoki wynik. Edytowane 21 grudnia 2023 przez SnoD Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 1 minutę temu, SnoD napisał: Nie masz pojęcia o czym piszesz. Średnia 40h gry, która od 3 miesięcy jest w GP i wlicza się do liczby graczy wszystkich, którzy tylko odpalili grę, to jest absurdalnie wysoki wynik. nie w grze, w której dialogi ciągną się jak flaki z olejem, podróż do npca jest rozwleczona i jest masa innych pierdół, które sztucznie wydłużają rozgrywkę. Brak jakichkolwiek wyróżnień i nagród w podsumowaniach roku idealnie pokazuje jaka zajebista jest ta wasza ukochana giereczka Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 (edytowane) A ten swoje 3 miesiące w TOP10 najpopularniejszych gier na XBL, to pewnie ludzie siedzieli z grą odpaloną w menu. Edytowane 21 grudnia 2023 przez SnoD Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 21 grudnia 2023 Autor Opublikowano 21 grudnia 2023 Singlowa gra z 13 milionami graczy i średnią 40h to bardzo dobry wynik, nie zakłamujmy rzeczywistości, że nagle to zawód. W dodatku dostępna w abonamencie gdzie ten współczynnik zatrzymywania graczy przy jednej grze jest znacznie mniejszy. Bo każda gra musi rywalizować z wieloma innymi grami o uwagę i można ją łatwo porzucić, bez presji w stylu "wydałem 350 zł więc będę grał". Co widać np bo danych z HLTB gdzie na 10 gier z największym współczynnikiem porzucenia, 7 to gry z abonamentu. 1 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 No ja też nabiłem ponad 40h w Starfieldzie i uważam, że ta gra to totalny średniak. Pewnie co drugi gracz myśli tak samo, ale dla was te 40h=gra jest zajebista i dlatego ludzie tyle w nią grają. A Ty @ASX to japa w sumie, jesteś casualem, który przez cały rok nabił 400h z czego ponad połowa w trzech gierkach XD I kupiłeś deczka, żeby mieć kolejny sprzęt do niegrania 2 Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 Warto przypomnieć, że w Baldurze 3 na 6 grudnia Larian podało, że wszyscy gracze spędzili w grze łącznie 452 mln godzin, natomiast w Starfield już to jest ponad 520 mln godzin Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 21 grudnia 2023 Autor Opublikowano 21 grudnia 2023 No dobrze skoro tak stawiasz sprawę, to od ilu godzin mogę się twoim zdaniem wypowiadać? Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 2 minuty temu, SnoD napisał: Warto przypomnieć, że w Baldurze 3 na 6 grudnia Larian podało, że wszyscy gracze spędzili w grze łącznie 452 mln godzin, natomiast w Starfield już to jest ponad 520 mln godzin Naprawdę porównujesz Baldura do Starfielda udostępnionego dla części graczy w ramach abo, robionego ponoć od 25 lat przez jednego z największych developerów, z pomocą Microsoftu itd? ok, nie mam pytań XD 5 minut temu, ASX napisał: No dobrze skoro tak stawiasz sprawę, to od ilu godzin mogę się twoim zdaniem wypowiadać? Wystarczy, że nie będziesz próbował zakłamywać rzeczywistości i robić z siebie rzecznika Microsoftu XD No i mógłbyś nie marnować 250h na Infinite 5 1 Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 Tak, porównuję Starfielda do gry, która okazała się największym hitem tego roku i która na Steam bije sprzedażą Starfield na głowę. Czego nie rozumiesz? 1 Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 21 grudnia 2023 Autor Opublikowano 21 grudnia 2023 7 minut temu, number_nine napisał: Wystarczy, że nie będziesz próbował zakłamywać rzeczywistości i robić z siebie rzecznika Microsoftu XD No i mógłbyś nie marnować 250h na Infinite W tym przypadku bronię jedynie zdrowego zdrowego rozsądku, bo nie ma to jak odbierać komuś głos w dyskusji bo zagrał 400h a nie 500h czy nazywać średnią 40h zawodem bo przecież gracze mieli grać w singlową grę przez miesiące xd i nie wiem dlaczego mam uważać kilkaset godzin spędzone w grze w której dobrze się bawiłem za zmarnowane. Pozdrawiam i EOT. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 17 minut temu, SnoD napisał: Tak, porównuję Starfielda do gry, która okazała się największym hitem tego roku i która na Steam bije sprzedażą Starfield na głowę. Czego nie rozumiesz? nie rozumiem jak można być takim debilem, który stawia na równi gry małego i ogromnego studia, z zupełnie innymi budżetami. Nie wspomnę już nawet o tym, że gry są z zupełnie innego gatunku i typowy gracz Starfielda pewnie nigdy nie odpali takiego Baldura. Te godziny spędzone przy obu grach raczej działają na niekorzyść Starfielda biorąc pod uwagę powyższe i inne argumenty, ale zaślepionego fanboja to niczym nie da się przekonać. 16 minut temu, ASX napisał: i nie wiem dlaczego mam uważać kilkaset godzin spędzone w grze w której dobrze się bawiłem za zmarnowane. trochę Cie żart ominął, zapomniałem dodać emotki, sorry 4 Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 Kolega chyba musi od gierek i forum odpocząć bo zwieracze puszczają Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 4 minuty temu, SnoD napisał: Kolega chyba musi od gierek i forum odpocząć bo zwieracze puszczają kolejny zgaszony jak pet do kolekcji :v idź pozbieraj roślinki na jakiejś planecie i elo 1 2 3 Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 uspokój się człowieku, po co te nerwy? Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 ja tak piszę, kiedy jestem spokojny... Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 4 godziny temu, number_nine napisał: No ja też nabiłem ponad 40h w Starfieldzie 20 na loadingi? Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 No ja też im trochę średnią podbiłem, a główny wątek ledwie ruszony 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi