Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Bielik napisał:

Stabilne spadki do 21fps o to chodzi to ja lubię to ja rozumiem. 

No dobra bez jaj, jednak Todd miał rację, że 30p fps to była wizja. 

Kto normalny wydaje reklamowanego patcha z trybem 60 fps do rocznej gry, gdzie tryb spada do 21 fps. Ehh Bethesda never changes :). 

Tak czy inaczej, dobrze, że jest, miasta na PC też dropią na słabych prockach i widać nic tego nie zmieni. 

Opublikowano
6 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Kto normalny wydaje reklamowanego patcha z trybem 60 fps do rocznej gry, gdzie tryb spada do 21 fps. Ehh Bethesda never changes :). 

Nom, nie to co mistrzowie ze SE gdzie performance w FF16 spada do 720p i poniżej 30 klatek. :kekw: 

• Plusik 2
  • Minusik 2
Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Nom, nie to co mistrzowie ze SE gdzie performance w FF16 spada do 720p i poniżej 30 klatek. :kekw: 

do 15fps* ;) nic dziwnego że polegli

SF wrócę na premierę dlc ale odpale sobie dziś do testowania gigapatcha.

Pisałem to już wcześniej, 30fps to jeden z mniejszych problemów tej gry.

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano
1 minutę temu, Moldar napisał:

40 fajnie działa, coś tam czuć, że w miastach spada, ale tam niewiele się dzieje, więc do przeżycia. Trzeba będzie zrobić zatem drugie przejście.

W dwóch dużych miastach jest jak przed patchem - spadki do 20 fps, stary problem, nigdy nie rozwiązany problem z PC (pod warunkiem, że nie masz procka current gen). 

Stąd pewnie tak długo modlili się nad tym patchem...

Jest to dokładnie zarejestrowane na filmie DF. 

Screenshot_20240515_193611_YouTube.jpg

Opublikowano

Jest też na Steam już update 14.5 GB. 

Prawdziwy gamechanger tego patcha to interaktywne mapy, wreszcie da się nawigować elegancko po miastach, do DLC się przyda. 

Opublikowano

Sprzęt, który może uciągnąć Starfielda na full wypasie jeszcze nie powstał, więc w sumie to nie wina Bethesdy :dog:

Opublikowano

W Nowej Atlandtydzie tak spada klatkaż, że ma się wrażenie grania w 30 klatkach z włączonym upłynniaczem na telewizorze 60 Hz.

W ogóle to jest śmieszne, że jest problem żeby utrzymać stabilny framerate w miastach, które w Starfieldzie są malutkie i podzielone na fragmenty.

Opublikowano
Teraz, A_Bogush napisał:

W Nowej Atlandtydzie tak spada klatkaż, że ma się wrażenie grania w 30 klatkach z włączonym upłynniaczem na telewizorze 60 Hz.

W ogóle to jest śmieszne, że jest problem żeby utrzymać stabilny framerate w miastach, które w Starfieldzie są malutkie i podzielone na fragmenty.

Silnik tej gry jest skopany, jak jest trochę więcej obiektów niż kilka to się spowalnia.

Przez rok nie naprawili, to już chyba nigdy. Stąd nie wprowadzili tego trybu wcześniej, aczkolwiek to był błąd, wolałbym już ograć tak jak mówisz 20-40, a 60 w lokacjach poza miastami, niż w 30 target, więc dobrze, że dali wybór, szkoda, że tak późno. 

Opublikowano
17 godzin temu, bartiz napisał:

Tak sobie obejrzałem wyrywkowo i naprawdę całkiem dobrze to działa w 40 i 60 fps biorąc pod uwagę, że znacznie mocniejsze PC miały problemy.

Opublikowano (edytowane)

Oj sporo tam pracy poszło w optymalizację.

Ustawiłem 60FPS w 120 Hz z preferowaną grafiką i gra wygląda zauważalnie lepiej niż na premierę w 30FPS.

I jak to fajnie chodzi teraz. Zamknięte przestrzenie w większości 60FPS. Otwarte oprogramowanie TV pokazuje 40-50, ale VRR robi swoje :)

No i zapomniałem już jaki gra ma kapitalny design :wub:

No i nawigacja teraz znacznie łatwiejsza + te skróty do podróży. Fajne i potrzebne usprawnienia, chyba porą wrócić do gry :)

Edytowane przez SnoD
Opublikowano

spacer.png

No nic trzeba zwolnić trochę miejsca na dysku i samemu sprawdzić jak to aktualnie działa. Swoją drogą wróciłem na fali popularności serialu do Fallouta 4 i damn, mimo, że to wciąż chujowy fallout to pod względem eksploracji, ciekawych miejscówek czy mikro historii bije na głowę to co zaznałem przez 40h w Starfieldzie.

Opublikowano

A ja znowu wpadam w pułapkę pt. może jednak dam szansę temu Skyrimowi/Falloutowi/Starfieldowi. Przecież i setting zajebisty i eksplorować lubię. Odpalam i po 10 min przypominam sobie dlaczego właściwie nie lubię tych gier.