Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pobawiłem się trochę tym modem, jeszcze wymaga pracy, ale mając coś podobnego, odbiór gry byłby lepszy. Ogólnie można latać po całym układzie, ale bliżej temu do elite dangerous pod względem czasu ile trzeba lecieć. Statek ciągle przyśpiesza, co finalnie i tak niewiele pomaga, bo odległości między planetami są po prostu gigantyczne. Finalnie, jak dolecimy do innej planety to ponoć jej tam nie ma ( zabrakło wczytania tego skrawku gry ). Księżyce to już inny temat i tutaj można sobie między nimi polatać, a czas dotarcia nie jest tak duży. Przy okazji mod pokazuje, że planety są małe, a pierścienie wokół planety to oczywiście płaska tekstura.

Coś podobnego by sporo zmieniło, aby w końcu była opcja po prostu polatania statkiem, podróż na drugą stronę planety, do księżyca, spotkanie po drodze innych statków, jakiś losowych wydarzeń i już całkowicie inaczej by to wszystko wyglądało. 

• 2 tygodnie później...
W dniu 10.06.2024 o 16:18, Bielik napisał(a):

Mody blokują osiągnięcia tak jak w F4?

W dniu 10.06.2024 o 18:28, SnoD napisał(a):

Z tego co czytałem to niektóre tak a niektóre nie, podobno są jakoś oznaczone.

Zrobiłem osiągnięcie za SKANDALICZNEGO glitcha: https://www.reddit.com/r/Starfield/comments/1dglwh8/i_have_the_bug_where_the_uc_vigilance_is_missing/ - to skandal by przez rok tego nie naprawić (statek się nie pojawia, za to ciągle nowe wpisy graczy, ba poradnik Eurogamera też nie ma opisu końcówki Karmazynowej Floty - też niemal na 100% z tego powodu).

Trzeba zainstalować moda Teleport Rings, teleport i odinstalować (brakujące 2 osiągnięcia Floty wskoczyły). Pytanie czy da się tak z innymi modami, choćby z XP, tu przegięli pałę z levelem 100 niemożliwym do zrobienia, nawet osiągnięcie 50 jest poza zasięgiem (no chyba, że ktoś włączy wszystkie utrudniacze, ale szybciej przejść 2 razy, jest też mega-nudna metoda z placówką).

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
9 minut temu, Deeejve napisał(a):

Mam buga podczas robienia zadania “zarządzanie aktywami” dla Ryujin. Mianowicie kiedy w Neonie mam się spotkać z operatorem to nie ma go pod znacznikiem. Ktoś miał podobny problem z tym questem ? Da się coś z tym zrobić na konsoli ?  

Robiłem na PC na premierę, wszystko działało wtedy.

Zdaniem reddita na PC wiadomo komenda i lecimy, na Xboxie niestety nie mam dobrych wiadomości. https://www.reddit.com/r/Starfield/s/ks24UlmOYz

Restart questa nie wchodzi w grę?

---

Możesz też próbować wystrzelić się na orbitę, zmienić planetę i wrócić, Starfield i każda inna gra Bethesdy czasami się po tym fast travelu naprawia:):)