Daddy 4 226 Opublikowano 15 czerwca 2023 Opublikowano 15 czerwca 2023 Seba potężna psycha ze stali TES6 wyjdzie w okolicach premiery nowego Xboxa, czyli +4 lata Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 15 czerwca 2023 Opublikowano 15 czerwca 2023 6 godzin temu, Czoperrr napisał: No, już prawie 3 lata od przejęcia także można nie nadążyć za tak dynamicznymi wydarzeniami w branży gierkowej pewnie od tego czasu tylko nocki robił Cytuj
SebaSan1981 3 584 Opublikowano 15 czerwca 2023 Opublikowano 15 czerwca 2023 Tak, poza tym często pracuję z chorymi psychicznie lub ludźmi z demencją mającymi swoje fazy i humory więc pociski i dosrywania (czy to w realu czy na forumke) nie robią już na mnie zbytnio wrażenia. Bo forumek sobie a życie sobie. No i tak, ostatnio tłukę same nocki, zaczynam je niestety odczuwać stąd ostatnio Pennywise'ów na koncie więcej. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 15 czerwca 2023 Opublikowano 15 czerwca 2023 2 godziny temu, SebaSan1981 napisał: Tak, poza tym często pracuję z chorymi psychicznie lub ludźmi z demencją mającymi swoje fazy i humory Brzmi jak przebywanie na forumku. 9 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 15 czerwca 2023 Opublikowano 15 czerwca 2023 Wedlug DF, Starfield na XBOX w 30 fps to wiemy, ale internal res tylko malutkie 1296p na Series X, posiadacze Series S uciekajcie xD. 1 Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 15 czerwca 2023 Opublikowano 15 czerwca 2023 Skoro nie chcą zrezygnować z tego silnika to chociaż mogli dać sobie spokój z tym podnoszeniem wszystkiego (i późniejszym wyrzucaniem), bo od zawsze było to tylko niepotrzebnym obciążeniem dla ich gier. Pamiętam, jak w Skyrim save strasznie od tego puchł i jak osiągnął 10MB to gra stawała się niegrywalna. Dopiero patch to ogarnął, ale i tak było ciężko. Fallouty zresztą też, zwłaszcza F3 - ogrywając dodatki na PS3 miałem już momentami 2fps, albo nawet freezy na parę sekund, kiedy myślałem, że konsolę mi zawiesiło. Na cholerę mi taka interaktywność, jak odbija się to na wydajności? Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 15 czerwca 2023 Opublikowano 15 czerwca 2023 Zadam głupie pytanie. Jest gdzieś opisana jakaś główna oś, hm, fabularna? Typu umarł cesarz, trza szukać nieunnego syna a jest mniechem i smoki atakujo, a Ty trafiasz nienazwany wędrowcze do więzienia. Co do kosmitów. Szczerze nie chce albo niech będą mega obcy. A nie rapują na powitanie jak niggasy z brokilonu. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 Nima. Obiecywali tylko, że historia to będzie hard sci fi. Biorąc pod uwagę brak ufoków, to może faktycznie wymyślili coś ciekawszego niż standardowe ratowanie galaktyki przed obcą rasą. Na to liczę Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 16 czerwca 2023 Autor Opublikowano 16 czerwca 2023 Widać po tym directcie że główny wątek będzie koncentrować się na tym kosmicznym klubie odkrywców czyli Konstelacji, a naszym głównym zadaniem przynajmniej na początku odkrywanie i szukanie tych artefaktów zostawionych przez obcą cywilizacje. Ale tak jak w poprzednich częściach, szukanie ojca czy bycie Dragonbornem, spodziewam się że będzie to tylko pretekst to eksploracji kosmosu Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 No ciekawy wątek główny na ok 15-20h, jakieś fajne linie questów dla frakcji czy coś i będzie dobrze. Wiadomo że jeśli to się uda, w sensie gra;) to będzie baza do kolejnych dodatków które będą dostarczane latami i każdy Showcase będzie zawierał jakieś rozszerzenie tej gry. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 Godzinę temu, ASX napisał: Widać po tym directcie że główny wątek będzie koncentrować się na tym kosmicznym klubie odkrywców czyli Konstelacji, a naszym głównym zadaniem przynajmniej na początku odkrywanie i szukanie tych artefaktów zostawionych przez obcą cywilizacje. Ale tak jak w poprzednich częściach, szukanie ojca czy bycie Dragonbornem, spodziewam się że będzie to tylko pretekst to eksploracji kosmosu Nie no, wiadomix, że to będzie pretekst. Ale i tak fajnie jakby to promowali, bo większa wczuwka. Pewnie dla niedzielaków też. Cytuj
ozoniasty 12 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 Wiadomo coś o wsparciu dla modów na konsolach? Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 Pewnie na start nie będzie, bo olaboga jeszcze by gracze ogarneli moda 60fps jak do skyrima czy f4 xd Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 13 godzin temu, Wredny napisał: Skoro nie chcą zrezygnować z tego silnika to chociaż mogli dać sobie spokój z tym podnoszeniem wszystkiego (i późniejszym wyrzucaniem), bo od zawsze było to tylko niepotrzebnym obciążeniem dla ich gier. Pamiętam, jak w Skyrim save strasznie od tego puchł i jak osiągnął 10MB to gra stawała się niegrywalna. Dopiero patch to ogarnął, ale i tak było ciężko. Fallouty zresztą też, zwłaszcza F3 - ogrywając dodatki na PS3 miałem już momentami 2fps, albo nawet freezy na parę sekund, kiedy myślałem, że konsolę mi zawiesiło. Na cholerę mi taka interaktywność, jak odbija się to na wydajności? Co ciekawe https://www.pcmag.com/news/playing-starfield-on-pc-requires-an-ssd czyli druga gierka po Cyberpunku z DLC, która tego wymaga, no i bardzo dobrze. Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał: Co ciekawe https://www.pcmag.com/news/playing-starfield-on-pc-requires-an-ssd czyli druga gierka po Cyberpunku z DLC, która tego wymaga, no i bardzo dobrze. Nadal mają ekrany ładowania na każdym wejściu/wyjściu z lokacji, statku, budynku i bez ssd to trzeba by długość gry pomnożyć razy trzy xd. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 Oni chyba dalej z tego samego silnika korzystają co w TES:3? Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 16 czerwca 2023 Autor Opublikowano 16 czerwca 2023 Tak, ale ten silnik od czasów Morrowinda przeszedł bardzo długą drogę polecam analizę Digital Foundry w której tłumaczą na przykładzie Star Citzena dlaczego Starfield chodzi w 30 fpsach i analizą warstwę techniczną gry. Co mnie zaskoczyło to mówią że o ile w samej nie ma jakiś rewolucyjnych rozwiązań graficznych i nowatorskich sztuczek, to całość jest złożona w taki sposób że przyznają że jest to dla nich pierwsza w historii piękna gra Bethesdy Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 1 minutę temu, Sedrak napisał: Oni chyba dalej z tego samego silnika korzystają co w TES:3? Teraz to nosi nową nazwę i zapewne z oryginału niewiele kodu zostało, ale w zasadzie tak. Z jednej strony to dobrze bo doskonale go znają, mają narzędzia dostosowane pod siebie, twórcy modów też będą mieli łatwiej. A z drugiej zostało tam trochę archaizmów i są technologicznie mimo wszystko w tyle za branżą. Choć jak na rozmiary to Starfield wygląda nieźle, wiadomo są słabe elementy jak drewniana mimika twarzy i niezbyt szczegółowe modele. Przejrzałem trochę materiałów, widziałem kilku filmów na youtube i odbiór materiałów z gry jest na ten moment bardzo pozytywny. Nawet na DF byli podekscytowani pokazem. Zobaczymy co wyplują we wrześniu Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 Zostaly potwierdzone PL napisy. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 5 godzin temu, Soban napisał: Pewnie na start nie będzie, bo olaboga jeszcze by gracze ogarneli moda 60fps jak do skyrima czy f4 xd Podobno szykuje się już mod "SkyField" na 1dną z 1000 pustych planet. Wchodzisz w atmosferę, a kolejne co widzisz to: Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 (edytowane) Tak apropo tych pustych planet i podróży po nich. Wiadomo już statkiem w atmosferze nie polatamy, trochę szkoda ale nie można mieć wszystkiego co rozumiem. Co mnie zastanawia to czy będzie możliwość poruszania się po tych bezkresnych pustkowiach usianych opuszczonymi kopalniami w jakimś pojeździe? Czy zostaje tylko zapitalanie z buta wspomagane plecakiem odrzutowym który zapewne nie ma dużego zasięgu? Coś przegapiłem? Czy spodziewać się DLC z łazikiem? Edytowane 16 czerwca 2023 przez Dalhi Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 Jakby ten Odyssey do ELITE: Dangerous wyszedł na konsolach to bym żadnego Starfielda nie potrzebował, a tak to czekam, bo jednak oprócz latania statkiem, chciałbym czasem pobiegać z buta i postrzelać laserkami. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 17 czerwca 2023 Autor Opublikowano 17 czerwca 2023 Ekipa z IGN miała okazję pograć godzinę w Starfielda i oto ich wrażenia a jak ktoś nie chcę oglądać, to ktoś zrobił podsumowanie kluczowych punktów: Cytat ✅ Starfield gameplay was shown on Series X ✅ Scale & Scope is insane and from what they showed at Direct and they played that absolutely comes across. ✅ People are gonna be playing Starfield for Yrs...yeah no joke. ✅ Tons background choices that can be changed ✅ Didn't get chance to experience story was running around doing other stuff ✅ No Multiplayer, Single player expansion pack yes. ✅ on ships gravity takes effects making combat fun ✅ Melee axe combat fun ✅ It feels like No man Sky 2 with BGS Role-playing story game on top it ( like Fallout & Skyrim combined) ✅ Not sure non human races in Game ✅ Space combat is good ✅ City feels like Mix of Oblivion & Mass effect with tons of NPC and districts with subway ✅ Hand crafted missions & locations Districts will take a lot of time for players ✅ Feels incredible deep and game doesn't feel shallow 2 Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 17 czerwca 2023 Opublikowano 17 czerwca 2023 I te wszystkie wnioski po godzinie gry? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 17 czerwca 2023 Opublikowano 17 czerwca 2023 To IGN, najgorszy sort czlowieka. Oni nawet redfalla probowali kolorować. Nie ufam nawet odrobine. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi