wojtas011 543 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Godzinę temu, ASX napisał: Tak, jest Play Anywhere. Ja mimo posiadania PC wybrałem granie na konsoli na razie, ze względu na Quick Resume, które w takiej grze robi robotę Ale pomiędzy xboxem a microsoft store, na steam nie ma. Co ciekawe nowa Forza ma mieć cross play xbox -> steam, wiec szkoda, ze tu się nie dało. Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 45 minut temu, wojtas011 napisał: Ale pomiędzy xboxem a microsoft store, na steam nie ma. Co ciekawe nowa Forza ma mieć cross play xbox -> steam, wiec szkoda, ze tu się nie dało. Cross play a cross Save to co innego. Chyba wszystkie gry MS mają teraz crossplay ze Steam, ale cross Save jest tylko z win10. Cytuj
wojtas011 543 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Cross play a cross Save to co innego. Chyba wszystkie gry MS mają teraz crossplay ze Steam, ale cross Save jest tylko z win10.Chodziło mi o cross save z forza, nie wiem czemu napisałem cross play xd Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 50 minut temu, wojtas011 napisał: Co ciekawe nowa Forza ma mieć cross play xbox -> steam, wiec szkoda, ze tu się nie dało. Wielka szkoda, bo znowu ta oszukańcza pecetowa zaraza zdominuje czasówki Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 3 września 2023 Autor Opublikowano 3 września 2023 Btw. dużo się rozmawia o oprawie, ale o czym się mało mówi, to jak znakomity jest soundtrack. Świetnie buduje klimat 1 Cytuj
MasterMaximus 0 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Mam pytanie do graczy grających na Xbox.Czy gra obsługuje klawiaturę i myszkę? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Nie obsługuje. 3 godziny temu, Donatello1991 napisał: A Dolny vision się załącza? Jak wygląda? Może lepiej jak w hdr hmm? Nie. Ta gra po prostu sama w sobie ma "mleko" na ekranie i żaden hdr, ani dolby tu nie pomoże. Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 3 godziny temu, ASX napisał: Tak, jest Play Anywhere. Ja mimo posiadania PC wybrałem granie na konsoli na razie, ze względu na Quick Resume, które w takiej grze robi robotę Powiem Ci, że bardzo szybko się ładuje save. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Niesamowite jaka ta gra jest nierówna graficznie. Mamy raz ogromną ilość detali na statku, bazach, w kosmosie i różnych innych lokacjach. A potem widzimy wejście przed Lożą Konstelacji - drzewa i woda rodem z Morrowinda xd Na szczęście gra głównie wywołuje to pierwsze wrażenie na konsoli. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 10 minut temu, Dr.Czekolada napisał: Niesamowite jaka ta gra jest nierówna graficznie. Mamy raz ogromną ilość detali na statku, bazach, w kosmosie i różnych innych lokacjach. A potem widzimy wejście przed Lożą Konstelacji - drzewa i woda rodem z Morrowinda xd Na szczęście gra głównie wywołuje to pierwsze wrażenie na konsoli. Te drzewa z betonu to jest hit, dziwne, że pierwsze miasto w grze, to te zdecydowanie najmniej imponujące graficznie, a Akhila i Neon City to jakby z innej bajki. Chyba chcieli wywołać nostalgię, ten park wyglada jak typowa lokacja z Morrowinda:). 1 Cytuj
Qbon 336 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Tak was czytam, oglądam wasze screeny i hype mam jeszcze większy. To chyba będą długie 3 dni. Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 46 minut temu, Dr.Czekolada napisał: Niesamowite jaka ta gra jest nierówna graficznie. Mamy raz ogromną ilość detali na statku, bazach, w kosmosie i różnych innych lokacjach. A potem widzimy wejście przed Lożą Konstelacji - drzewa i woda rodem z Morrowinda xd Na szczęście gra głównie wywołuje to pierwsze wrażenie na konsoli. To z konsoli czy z pc? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 4 minuty temu, Faka napisał: To z konsoli czy z pc? Konsola. Cytuj
KamilM 131 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 5 minut temu, Qbon napisał: Tak was czytam, oglądam wasze screeny i hype mam jeszcze większy. To chyba będą długie 3 dni. Zaczynam mieć podobnie. Na początku hype miałem duży. Potem jak pojawiły się recenzje i ludzie pisali o słabej eksploracji, podróżach w kosmosie czy słabym AI to trochę mi hype opadł, ale jak teraz czytam opinie w tym temacie i wychodzi na to ze gra mocno dostarcza na innych płaszczyznach znowu nabrałem ochoty. Już się nie mogę doczekać aż odpalę gierkę i sam się przekonam. 1 Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Kuriozalnie miasto New Atlantis, które miało chyba robić największe wrażenie, jest póki co dla mnie najbrzydszą lokacją w grze. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Dokładnie. Wygląda jak coś z Cyberpunka na konsolach na premierę. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 8 minut temu, KamilM napisał: Zaczynam mieć podobnie. Na początku hype miałem duży. Potem jak pojawiły się recenzje i ludzie pisali o słabej eksploracji, podróżach w kosmosie czy słabym AI to trochę mi hype opadł, ale jak teraz czytam opinie w tym temacie i wychodzi na to ze gra mocno dostarcza na innych płaszczyznach znowu nabrałem ochoty. Już się nie mogę doczekać aż odpalę gierkę i sam się przekonam. Bo ta gra jest dziwna na początku, pierwsza godzina super, potem to nieszczęsne New Atlantis i kilka random planet, by następne lokacje znowu dowoziły na, w sumie jak już się człowiek nauczy i nastawi na ten klimat, to jest to super gra Role Playing w kosmosie, a chyba o to chodziło:). Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 3 września 2023 Autor Opublikowano 3 września 2023 w dodatku jest też strasznie puste i bardzo mało zwarte więc strasznie dużo tu biegania po pustych przestrzeniach. Lepiej wypada dla mnie Studnia czyli trochę miasto w miescie dla biedaków, które znajduje się pod New Atlantis, Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Powiem tylko tyle, że na początku ta eksploracja faktycznie była mega rozczarowująca i wybijała z immersji (przypomina mi Destiny a nie singlowego rpga), ale wciąż czuje przytłoczenie mechanikami i lokacjami (co uważam za plus w rpgach), których jeszcze zbyt dokładnie nie zwiedzam ponieważ lecę z fabułą, a na resztę przyjdzie czas. Główny wątek jak na grę Bethesdy o dziwo mnie jeszcze nie znudził, co uważam za niezłe osiągnięcie jak na Todda i jego ekipę xd Lokacje w głównym wątku są różnorodne - od baz, po jaskinie kopalni na odludziu. Chce się łazić i myszkować każde gówno leżące na ziemi jak to w ich grach. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 12 minut temu, ASX napisał: w dodatku jest też strasznie puste i bardzo mało zwarte więc strasznie dużo tu biegania po pustych przestrzeniach. Lepiej wypada dla mnie Studnia czyli trochę miasto w miescie dla biedaków, które znajduje się pod New Atlantis, The Well super lokacja, no w sumie to dalej część tego nieszczęsnego New Atlantis. Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Tak, już z początku gra nieźle gracza oprowadza po lokacjach, mega różnorodnych. Backtracking w tej grze nie istnieje, o nie. Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 No, te drzewa to jest tragedia, szczególnie z dalszej odległości, z bliska i przy odpowiednim oświetleniu jeszcze jako tako to wygląda ale w dzień w New Atlantis te drzewa zestawione razem z tą zajebistą wodą + npece fundują wehikuł czasu Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Godzinę temu, Dr.Czekolada napisał: Niesamowite jaka ta gra jest nierówna graficznie. Mamy raz ogromną ilość detali na statku, bazach, w kosmosie i różnych innych lokacjach. Szanuje że przenieśli całą mapke z new vegas na jedną z planet z identyczną grafiką 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 7 minut temu, Pupcio napisał: Szanuje że przenieśli całą mapke z new vegas na jedną z planet z identyczną grafiką No przy tym świetle gra wygląda jak New Vegas na sterydach, żeby wyglądać znowu current genowo przy zachodzie słońca. To samo widziałem w Cyberpunku, który jak chce wygląda mega plastikowo, albo mega zajebiście. 2 Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 3 września 2023 Autor Opublikowano 3 września 2023 No gra raz wygląda pięknie raz bardzo przeciętnie. Najlepiej zdecydowanie wypadają zachody i wchody słońca, tak jak np. Tutaj 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi