20inchDT 3 361 Opublikowano 7 czerwca 2022 Opublikowano 7 czerwca 2022 16 minut temu, BRY@N napisał: W sumie z chęcią przetestował bym tą wersję Ultimate od nich bo wygląda na zdjęciu, że ergonomia jest lepsza. Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 7 czerwca 2022 Opublikowano 7 czerwca 2022 54 minutes ago, 20inchDT said: No ergonomia lepsza bo taka jak w XSX, a to pad BDB. Tamten pad 8bit do Pro kupuje się raczej tylko w konkretnych celach np. dla symetrycznych analogów jak w DS4 Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 7 czerwca 2022 Opublikowano 7 czerwca 2022 (edytowane) Godzinę temu, 20inchDT napisał: W tym 8bitdo ta ergonomia jest trochę gorsza bo według mnie za dużo miejsca zrobili na przyciski i przez to chwyty są krótsze niż w DS4. Jakby to poprawili to by było super. @Czoperrr w którym miejscu on się wypina? Też bym wolał bezprzewodowy ale co zrobić jak nie ma takiej opcji Jak szukałem rozwiązań to są jakieś dzyndzle pod USB i wtedy można grać też na DS4 ale mała dostępność u nas. Edytowane 7 czerwca 2022 przez BRY@N Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 7 czerwca 2022 Opublikowano 7 czerwca 2022 4 minutes ago, BRY@N said: W tym 8bitdo ta ergonomia jest trochę gorsza bo według mnie za dużo miejsca zrobili na przyciski i przez to chwyty są krótsze niż w DS4. Jakby to poprawili to by było super. @Czoperrr w którym miejscu on się wypina? Też bym wolał bezprzewodowy ale co zrobić jak nie ma takiej opcji Jak szukałem rozwiązań to są jakieś dzyndzle pod USB i wtedy można grać też na DS4 ale mała dostępność u nas. Ta złączka powinna się rozpinać jak w padzie z klasycznego xboxa OG. Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 7 czerwca 2022 Opublikowano 7 czerwca 2022 (edytowane) Sprawdzę wieczorem i dam znać:) Tak jeszcze z ciekawości czy pad przewodowy od X360 działa z XSX? @Czoperrrsprawdziłem to wypinanie kabla i na pewno szybciej się rozłączy niż by miało wyjść z USB ale czy wypnie się szybciej niż konsola zleci na podłogę tego nie zagwarantuję Edytowane 7 czerwca 2022 przez BRY@N Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 Ktoś zamawiał kontroler właśnie z Design Lab? Ile tak realnie czekaliście na paczkę? Na stronie jest info: "Twoje zamówienie na Xbox Design Lab zostanie dostarczone w ciągu 3 do 4 tygodni." Ale może ktoś dostał szybciej? Cytuj
Kaczi 822 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 Kupiłem Elite 2 i powiem Wam że nie wydaje się dużo cichszy od zwykłego pada z series X nie za bardzo też ogarniam mapowania przycisków jak np w elden eing nie ma w ustawieniach gry tych dodatkowych przycisków. Wiem że można zrobić ogólną mapę z poziomu interfejsu konsoli ale jak np ustawić żeby pod oddzielnym przyciskiem można było zawołać konia? Cytuj
Bzduras 12 525 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 2 minuty temu, Kaczi napisał: nie za bardzo też ogarniam mapowania przycisków jak np w elden eing nie ma w ustawieniach gry tych dodatkowych przycisków Wszystko ustawiasz w aplikacji Akcesoria Xbox na PC albo na konsoli, w samych grach nie ma absolutnie żadnej takiej opcji xd 3 minuty temu, Kaczi napisał: Wiem że można zrobić ogólną mapę z poziomu interfejsu konsoli ale jak np ustawić żeby pod oddzielnym przyciskiem można było zawołać konia? A to chyba wymaga naciśnięcia dwóch przycisków jak dobrze pamiętam, więc musisz sobie oba zmapować. Zasada jest taka, że masz cztery łopatki, pod każdą możesz przypisać dowolny przycisk z pada i zapisać sobie profil z takim ustawieniem. Profile są trzy i przełączasz się między nimi guziczkiem na padzie (w seriesowym służy za Share, w Elitce za wybrany profil pada). Włącz sobie apkę Akcesoria Xbox, podłącz pada i pogrzeb tam, a wszystko stanie się jasne. Cytuj
Master_Lukas 202 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 5 godzin temu, A_Bogush napisał: Ktoś zamawiał kontroler właśnie z Design Lab? Ile tak realnie czekaliście na paczkę? Na stronie jest info: "Twoje zamówienie na Xbox Design Lab zostanie dostarczone w ciągu 3 do 4 tygodni." Ale może ktoś dostał szybciej? Zamawiałem 21.01, pada dostałem 27.01. 1 Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 Właśnie mam mało czasu i chciałbym żeby dotarł max do przyszłego piątku, w takim razie zamawiam, może dojdzie Cytuj
Kaczi 822 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 3 hours ago, Bzduras said: Wszystko ustawiasz w aplikacji Akcesoria Xbox na PC albo na konsoli, w samych grach nie ma absolutnie żadnej takiej opcji xd A to chyba wymaga naciśnięcia dwóch przycisków jak dobrze pamiętam, więc musisz sobie oba zmapować. Zasada jest taka, że masz cztery łopatki, pod każdą możesz przypisać dowolny przycisk z pada i zapisać sobie profil z takim ustawieniem. Profile są trzy i przełączasz się między nimi guziczkiem na padzie (w seriesowym służy za Share, w Elitce za wybrany profil pada). Włącz sobie apkę Akcesoria Xbox, podłącz pada i pogrzeb tam, a wszystko stanie się jasne. Ja wiem że jest pod dwoma przyciskami, chciałem właśnie zrobić żeby było pod jedną z łopatek. Czy Elite 2 potrzebuje dongla żeby połączyć się z PC, posiadam wifi jak i bluetootha? Cytuj
Bzduras 12 525 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 5 godzin temu, Kaczi napisał: Ja wiem że jest pod dwoma przyciskami, chciałem właśnie zrobić żeby było pod jedną z łopatek. Jedna łopatka - jeden przycisk, nie da rady zmapować dwóch guziorów pod jedną łopatkę. 5 godzin temu, Kaczi napisał: Czy Elite 2 potrzebuje dongla żeby połączyć się z PC, posiadam wifi jak i bluetootha? Ma Bluetooth, żadne dongle niepotrzebne. 1 Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 (edytowane) Udało mi się dorwać w rozsądnych pieniądzach coś takiego Mimo opisu XOne działa też z series x. Podpiąłem pod USB, podłączyłem DS4 po kablu sparował i już można grać bezprzewodwo DS4 na XSX. Tak na szybko sprawdziłem tylko w Raymanie i działa ok nie czuć jakiegoś input laga. Potestuje wieczorem w Sekiro. Może się okazać że ma do sprzedania 8bitdo pro 2 Mały update Ogólnie pad śmiga dobrze na tym adapterze, nie ma problemów z ponownym parowaniem. Nie powoduje problemów z grą w coop, nie gryzie się z drugim oryginalnym padem. Ma jednak jedną sporą wadę nie widzi słuchawek wpiętych w pada . Dla mnie to spory minus i będę szukał może jest jakiś update który to naprawia. Jak ktoś nie używa w taki sposób słuchawek albo ma zestaw bezprzewodowy to taki adapter to całkiem fajna rzecz. Edytowane 11 czerwca 2022 przez BRY@N Cytuj
ProstyHeker 1 876 Opublikowano 12 czerwca 2022 Opublikowano 12 czerwca 2022 Kolego @BRY@Njak to się dokładnie nazywa i ile kosztuje? Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 12 czerwca 2022 Opublikowano 12 czerwca 2022 35 minut temu, ProstyHeker napisał: Kolego @BRY@Njak to się dokładnie nazywa i ile kosztuje? Poniżej linki ze strony producenta. Ja mam coś takiego. Tylko ja kupiłem używany a nowy kosztuje w granicach 180zł. https://www.brookaccessory.com/detail/03946072/ Ale jest też nowsza wersja, która ogrania też pady od PS5 https://www.brookaccessory.com/detail/59327520/ 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 15 czerwca 2022 Opublikowano 15 czerwca 2022 Niech mnie chuj, elite 2 wrocil i nie moj egzemplarz. Nie dosc, ze widac przetarcia na punktach obudowy przy triggerach, ktore stykaja sie z powierzchnia, to jeszcze prawa gałka ma jakiegos drifta jak sie wcisnie kierunek i nie wraca do 0 XDD. Kurwa chcialem od razu skladac kolejna wymianke, ale nie ma opcji. Co za chuje. 3 Cytuj
ProstyHeker 1 876 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 Pytanie do osób, które odsyłały Elite 2 do naprawy - trzeba do MS wysłać cały zestaw czy goły kontroler? Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 Ciekawe kto pierwszy dostanie sprawnego. Ja juz 3 raz wysłałem Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 a było pisane wielokrotnie żeby nie brać nawet za 300zł bo są cyrki Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 1 godzinę temu, ProstyHeker napisał: Pytanie do osób, które odsyłały Elite 2 do naprawy - trzeba do MS wysłać cały zestaw czy goły kontroler? Analogi też zdejmij. 1 Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 Mój działa tip top a przez rok trochę ponakurwialem na nim. Przy czym nigdy mi nie upadł na podłogę. Ociągają się z 3...ta mniejsza konstrukcja od Series lepiej mi leży chyba. Cytuj
ProstyHeker 1 876 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 Dzięki za info panowie, pad akurat nie mój, ktoś mnie zapytał, jak to wygląda. Ja nie jestem na tyle odważny, żeby kupić Elite Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 19 lipca 2022 Opublikowano 19 lipca 2022 Jak się koledze poszczęści, to dostanie z kompletem gałek i łopatek. Ehh, taki fajny pad, a taki szrot Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi