Skocz do zawartości

Pad do Xbox Series X i S

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 9.04.2022 o 16:30, balon napisał:

No ja też niestety muszę trochę ponarzekać. Prawy bumper mi się lekko zacina. Żaden pad, na żadnej konsoli po 1,5 roku nie miał u mnie defektów, nawet mityczne gumki na ps4 mi nie zeszły po takim czasie. 

W dniu 9.04.2022 o 16:37, Bigby napisał:

A właśnie, prawy bumper od samego początku mi się zacinał. W pewnym momencie nawet kompletnie zapadał i nie chciał odbić. Chyba się wyrobił, bo teraz znacznie rzadziej się to dzieje.

Odkopuje bo zacząłem mieć podobny problem, ale z Elite Series 2. Prawy bumper działał kiedy chciał i musiałem naprawdę mocno nacisnąć żeby zarejestrowało.

Naprawiłem to jednak sam, a fix jest prosty.

Trzeba rozebrać górny faceplate, najlepiej dobrać się do tego jakimiś otwierakiem do drobnej elektroniki np. telefonów. Zacząć podważać od strony triggera.

Jak to zrobicie i znajdziecie mechanizm bumera, to wystarczy jego przeczyścić alkoholem izopropylowym w sprayu. Ja nie mialem takiej rzeczy pod ręką ale za to pomógł klasyczny WD 40.

Potem wystarczy poklikać parę razy i powinno zaskoczyć. Najprawdopodobniej dostaje się tam między dystansem a modułem przycisku jakiś brud/kurz/pot i przestaje przycisk dobrze kontaktować.

Nie wiem czy tak samo są skonstruowane bumpery w zwykłych padach do Series S|X ale na pewno pomoże w przypadku "bezawaryjnego" Elite 2.

IMG_0407.jpeg

• Odpowiedzi 582
  • Wyświetleń 58,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• creatinfreak
    creatinfreak

Kiedyś uważałem pada od Xboxa za najlepszy. Teraz ten pad mega się zestarzał i potrzebuje wibracji haptycznych. Po graniu na dualsensie i pro kontrolerze/switchu jak grałem na xboxie miałem ochotę wył

• Ja mam ten z edycji forzy 5, jest super, nie trzeszczy i jest również gumowany od dołu.

Opublikowano

Ja tam przesłuchałem dobrze sprężonym powietrzem i też przeszło. 

Opublikowano

Potrzebuję pomocy w wyborze pada. Te standardowe od majkrosoftu to taka padaka, że już słów mi brakuje i nie chce tego więcej. Mam dwa i każdy reklamowany po dwa razy. Za każdym razem psuł się albo RB albo A. Za każdym razem wymieniali na nowy, a jak chciałem zwrot kasy to nie dali takiej możliwości. Teraz już jest po gwarancji i jakby pady się dogadały znowu awaria w jednym RB, a w drugim A. Zastanawiałem się nad nowym i z jednego zrobić dawce, żeby naprawiać pozostałe. Byłem też dzisiaj w sklepie i już miałem w rękach Elite, ale zrezygnowałem. Najlepsze, że w Media expert nie chcieli mi otworzyć pudełka żeby to to pomacać... Przejrzałem temat, ale nie znalazłem konkretnych informacji który najlepszy. Szukam też info w sieci ale trudno wyczytać coś wiarygodnego. Zainwestować w Elite czy szukać innego? Zależy mi żeby był wireless i nie klikał tak głośno jak te od M$. 

Opublikowano

Nie kupuj elite. To gówno gorsze od joyconów. M$ ma gówniane pady w tej generacji.

Opublikowano

graj na oficjalnym i licz na cud, elite to podobna jakość, nie ma alternatywy, ja teraz gram na tym wydanym na 20 rocznice i jeszcze jest wszystko ok ale domyślam się że to kwestia czasu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zepsuł mi się pad (Electric Volt), a konkretnie padł przełącznik pod lewym bumperem. Kurde, no gdybym ja go jeszcze katował jakoś, ale zawsze legancko używałem. Kupiony na Amazonie w lutym 2022.

Opublikowano

Nie zawsze mi odbija przycisk B w Elite 2. Reklamować czy są jakieś domowe sposoby? 

Dzieje się to od wczoraj, a pada mam od początku ubiegłego roku. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 5.01.2023 o 23:55, krzysiek923 napisał:

Zepsuł mi się pad (Electric Volt), a konkretnie padł przełącznik pod lewym bumperem. Kurde, no gdybym ja go jeszcze katował jakoś, ale zawsze legancko używałem. Kupiony na Amazonie w lutym 2022.

325467808_721998569457544_215414844171112392_n.thumb.jpg.fadfc723219794d44915ef8f0d7a7be5.jpg

325680427_874519080642286_517920969210248076_n.thumb.jpg.b10a6ff8b024f7d072c44ea00729fefd.jpg

Wysyłka i sprzedaż przez Amazon. :wujaszek:

Opublikowano

Dostałem elite na święta, dziewczyna ino nie ogarnęła, że są dodatki, więc zakupiłem w allie za 15 zł łopatki i pasują idealnie. Jak ktoś myśli o elite ale etui czy ładowarka jest mu zbędna, to core jest spoko opcja, bo resztę dodatków kupi się za grosze u chińczyka.

c0e9cc3bcee9c1517a2d95d5b3f17ffb.jpg

Opublikowano

Też kupiłem tą białą elitke dziś, łopatki i inne ustrojstwa zostały mi z czarnej, mam nadzieję tylko, że nie zjebie się po gwarancji. :shotgun:

Opublikowano

Za(pipi)iste pady, ale za te pieniądze mogli się w (pipi) lepiej postarać z analogami bo dziadostwo straszne. Mój był raz na gwarancji i niedawno wymieniałem analog. Dryfty jakieś w dupę je...

Opublikowano

Ja mam Elitke2 z 1,5 roku.  W wakacje oddalem na serwis, to inna odeslali. W zeszlym tyg. prawy trigger zaczal sie lekko kleic, wiec poszedl pad do serwisu na porzadne czyszczenie. Za taka kase powinien byc o wiele lepiej wykonany.

Opublikowano

Tak bardzo mnie kusi, aby sobie sprawić prokontroler, ale potem czytam takie wpisy i stwierdzam, że to nie na moje nerwy. 

Opublikowano

To ten mój to chyba jakiś biały kruk normalnie. Chociaż nigdy mi na podłogę nie upadł, chipsów też nie wpierdzialam i ogólnie staram się go systematycznie czyścić jak pojawia się brud. <odpukal w niemalowane>

Opublikowano

ja jebeee, byłem przekonany, że gwarancja na pady to 24 miesiące, a nie 12. Jeden z moich leży z driftem od listopada, wypadło mi to z głowy a teraz już po chuju, bo właśnie minął równy rok od zakupu konsoli. Btw, to jest chyba pierwszy pad ever jaki mi się spieprzył, i to po ~8 miesiącach 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, ja mam laickie pytanie pośrednio dotyczące padów Xbox, a konkretnie chodzi o to, czy da się podłączyć do Xbox Series S każdego zwykłego pada do PC? Po kablu czy przez bluetooth, obojętnie. Pozdrawiam

Opublikowano

zieloni koledzy, jaki akumulatorek plus ładowarka polecacie do xboxa? jakiś sprawdzony zestaw?

Opublikowano

Lepiej baterie eneloopy jak człowiek kup, a nie gówno akumulatorek. 

Opublikowano

A to się nie zrozumielim. Ja mam zwykłe z ikei ladda bateryjki 2450 i ładowarka też z ikei.