Skocz do zawartości

Pad do Xbox Series X i S

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Figaro napisał:

jakie więc Ty polecasz? te panasonica?

Ja na chwilę obecną z żadnych nie korzystam, więc nic nie mogę polecić, ale mogę zdecydowanie powiedzieć, że te z Ikei były najgorszymi jakie kiedykolwiek miałem. Nawet nowe kiepsko trzymały.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Żeby takiego pada używać na PC to muszę miec ten pierdolnik midrosoftu na USB za stówę (czy jakoś  tyle), czy da się jakoś po kablu? Tylko jaki to kabel? Zwykły dongel BT zadziała?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja ostatnio trochę wróciłem do gry na PS4 (pożyczyłem konsolę od brata) i jeszcze jedna rzecz rzuciła mi się teraz w oczy, a mianowicie pad od XSX ma kurewsko wielkie dead zone'y na gałkach. 

Poczatkowo nie zwracałem na to tak uwagi, ale teraz mając bezpośrednie porownanie z padem z PS, to jest to jakaś masakra. 

Dodam, że mój pad do XSX jest nowy (kupiłem z miesiąc temu), bo premierowy miał już taki drift, że w nic się już nie dało grać. Pad od plejki to stary kapeć z totalnie zdartymi grzybami i nieistniejącą już baterią... kupione to było wraz z konsolą wieki temu. 

Opublikowano
34 minuty temu, Michał102 napisał:

Ja ostatnio trochę wróciłem do gry na PS4 (pożyczyłem konsolę od brata) i jeszcze jedna rzecz rzuciła mi się teraz w oczy, a mianowicie pad od XSX ma kurewsko wielkie dead zone'y na gałkach. 

Poczatkowo nie zwracałem na to tak uwagi, ale teraz mając bezpośrednie porownanie z padem z PS, to jest to jakaś masakra. 

W jakim sensie? Jak do tej konkluzji doszedłeś? Każda gra przecież ma indywidualnie ustawiony deadzone, raz jest większy, raz mniejszy. W takich grach jak np Halo czy NFS Unbound możesz sobie np ustawić i dać kompletnie na 0 i mieć drift.

Opublikowano

Xboxowe pady ogólnie mają problem z gałkami i mają dużo technicznej martwej strefy. Robią się takie po prostu luzy w gałkach i nie jest to wyłapywane przez gry itp.

Miałem to mnóstwo razy w elite, widzę, że dzieje się też standardowych padach.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Dr.Czekolada napisał:

W jakim sensie? Jak do tej konkluzji doszedłeś? Każda gra przecież ma indywidualnie ustawiony deadzone, raz jest większy, raz mniejszy. W takich grach jak np Halo czy NFS Unbound możesz sobie np ustawić i dać kompletnie na 0 i mieć drift.

Porównałem w Assetto Corsa Competizione na tych samych ustawieniach. W padzie od ps4 martwej strefy nie ma w ogóle, a gałkę na xboxowym trzeba wychylić z 1-2mm by pojawiła się reakcja. 

Ściągnąłem jeszcze WoT i jest to samo, co w grze wymagającej precyzyjnego i szybkiego celowania praktycznie uniemożliwia skuteczną walkę. 

Najgorszy kibel jest w Cyberpunku, ale tu już nie mam wersji na PS4 i nie mam jak porównać. 

Ogólnie nie mam żadnej gry na xboxie w ktorej by nie było bardzo wyraźnej martwej strefy na gałkach, natomiast na pleju wszędzie jest ok o ile w opcjach gry nie jest ustawione by ta martwa strefa była - dajesz 0 i jest 0.

Edytowane przez Michał102
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Do mnie wracają dwa z serwisu z Niemiec na gwarancji. Driftujace lewe analogi. Ciekawe czy przyślą nowe czy inne naprawione. I czy problem się nie powtórzy. W dualsense dają już poprawione analogi w nowych padach 

Opublikowano
W dniu 11.09.2023 o 21:07, raulos napisał:

Do mnie wracają dwa z serwisu z Niemiec na gwarancji. Driftujace lewe analogi. Ciekawe czy przyślą nowe czy inne naprawione. I czy problem się nie powtórzy. W dualsense dają już poprawione analogi w nowych padach 

Z tego co pamiętam, to od jakiegoś roku przesyłają odnawiane. Mam takie dwa i są spoko. 5 razy już wymieniałem xD