Czoperrr 5 080 Opublikowano 27 maja Opublikowano 27 maja 5 hours ago, Shankor said: Kurczę, mój czarnuszek zaczął driftować i to ostro góra/dół, w Dave the Diver grać nie mogę Widzę jest promo za 186 zł z amazona. Tylko pytanie brzmi: czy jest jakaś dobra alternatywa z czymś z analogami Halla? Do PC mam dedykowany adapter do padów od X'a, nie mam BT, czy 3rd party się z tym połączy? https://www.8bitdo.com/ultimate-3-mode-controller-xbox/ https://allegro.pl/oferta/8bitdo-ultimate-2-4g-black-v2-hall-effect-pad-dock-android-apple-pc-14444774211?bi_s=ads&bi_m=listing:mobile:query&bi_c=ZjdlNjVhNmUtMmUyNy00YWY0LWJhMmUtYjZkOTU5ZDJiMTdmAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=d1930aa8-897a-456e-ab22-1c4529084196 Tylko z Xboxem działa po kablu. 1 Cytuj
number_nine 1 327 Opublikowano 29 maja Opublikowano 29 maja W dniu 27.05.2024 o 13:07, Shankor napisał(a): Kurczę, mój czarnuszek zaczął driftować i to ostro góra/dół, w Dave the Diver grać nie mogę Widzę jest promo za 186 zł z amazona. Tylko pytanie brzmi: czy jest jakaś dobra alternatywa z czymś z analogami Halla? Do PC mam dedykowany adapter do padów od X'a, nie mam BT, czy 3rd party się z tym połączy? jak po przedmuchaniu nie będzie poprawy, to spróbuj w ustawieniach zmienić czułość/martwą strefę analoga. ja się tym nie bawiłem, ale podobno da się tak "wyleczyć" niewielkie drifty. Sam szukałem niedawno padów z hallem dla XSX i lipa jest w tym temacie. Czekam, aż wreszcie zapowiedzą oficjalnie te ich nowe pady, wg plot mieli to zrobić w połowie roku, więc może na tym evencie w czerwcu będzie coś o tym Cytuj
S_600 252 Opublikowano 6 czerwca Opublikowano 6 czerwca (edytowane) A może contact cleaner w szpare? Mi właśnie zaczął prawy analog przeskakiwać lekko do góry od czasu do czasu. Czy lepiej oddać do serwisu, mam jeszcze rok gwary, a drugi pad leży w szufladzie. Edytowane 6 czerwca przez S_600 Cytuj
number_nine 1 327 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca 14 godzin temu, S_600 napisał(a): A może contact cleaner w szpare? Mi właśnie zaczął prawy analog przeskakiwać lekko do góry od czasu do czasu. Czy lepiej oddać do serwisu, mam jeszcze rok gwary, a drugi pad leży w szufladzie. ja bym od razu wysyłał. jak później doszukają się jakiegoś minimalnego zacieku czy cokolwiek, to odrzucą. W ogóle te pady to takie gówno, że koniec. Na ps4 przez 6 lat jeden pad, do xboxa co roku kupuje, bo oczywiście chwile po gwarancji zaczyna driftować :v 1 Cytuj
S_600 252 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca Ok, chyba najlepsza opcja. Pakować w oryginalne pudło? Jaki czas oczekiwania na naprawę/wymianę? Cytuj
iluck85 2 883 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca W dniu 29.05.2024 o 07:55, number_nine napisał(a): jak po przedmuchaniu nie będzie poprawy, to spróbuj w ustawieniach zmienić czułość/martwą strefę analoga. ja się tym nie bawiłem, ale podobno da się tak "wyleczyć" niewielkie drifty. Sam szukałem niedawno padów z hallem dla XSX i lipa jest w tym temacie. Czekam, aż wreszcie zapowiedzą oficjalnie te ich nowe pady, wg plot mieli to zrobić w połowie roku, więc może na tym evencie w czerwcu będzie coś o tym Można same analogi wymienić na hall. Cytuj
krzysiek923 1 652 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca ja pierdolę, kolejny pad mi się zepsuł. przycisk RB odleciał, dosłownie, chyba zatrzask się odłamał xd a jestem z osób, które dbają o sprzęt, żadnych małpich ruchów podczas grania 1 Cytuj
Bielik 729 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca Mi też RB przestał działać, niezłe badziewie te pady, nie ma co sie dziwić, że na amazonie za 170zł można wyrwać nówkę. Cytuj
krzysiek923 1 652 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca (edytowane) ja chyba sprawdze tego 8bitdo tym razem, kabel mi nie przeszkadza specjalnie, bo gram blisko konsoli. a co do peceta waszym zdaniem lepiej, tego 8bitdo (ultimate bt) czy dualsense? tym razem oczywiście kluczowa wytrzymałość, bo inaczej brałbym znowu od xboksa. naprawili te drifty w nowszym padach od sonki? ehhh ten 8bitdo podobno ma bardzo "lekkie" spusty, trochę się cykam, że do fpsów średni będzie Edytowane 14 czerwca przez krzysiek923 Cytuj
S_600 252 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca 3 godziny temu, Bielik napisał(a): Mi też RB przestał działać, niezłe badziewie te pady, nie ma co sie dziwić, że na amazonie za 170zł można wyrwać nówkę. Ostatnio nawet i po 130 zł Cytuj
krzysiek923 1 652 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca przemęczę się jakoś na tym uszkodzonym, a jakby była okazja na pada to bardzo proszę o info tutaj Cytuj
kakus 13 Opublikowano 22 czerwca Opublikowano 22 czerwca Duże znaczenie mają wibracje które na Dualsens są delikatne a tu chce ręce urywać. Daj znać czy pomogło bo u mnie tak. Ogólnie u mnie to pady od X (sztuk 3) mają dużo większe luzy na analogach. Sprawdzę, ale mnie wibracje nie przeszkadzają. Chodzi mi konkretnie o dokładność i szybkość celowania. Na padzie od X mam wrażenie że jest jakiś lag i jest wrażenie że nie możesz trafić celownikiem w miejsce w które chcesz. Na dual edge nie ma takiego czegoś. Pomogło trochę skręcenie gałek. Pracują trochę ciężej i nie mają przez to takiego wychyłu przy lekkim dotknięciu, ale daleko jeszcze do pada PS5. Szkoda bo mnie ostatnio w(pipi)ia PS5 - napisałem osobny wątek w temacie usterek. Może czas na poszukiwania innego pada może nie koniecznie od MS. Może scuff lub inna firma. Nie widziałem nigdzie sklepu gdzie można potestować pady, chwilę pograć żeby wybrać sobie to co będzie mi najbardziej odpowiadało. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj
iluck85 2 883 Opublikowano 23 czerwca Opublikowano 23 czerwca https://mediamarkt.pl/pl/product/_kontroler-bezprzewodowy-turtle-beach-stealth-ultra-do-konsoli-xbox-seriesxbox-onepc-1480599.html Ktoś tutaj ma/miał? Alternatywa dla Elite? Cytuj
kakus 13 Opublikowano 23 czerwca Opublikowano 23 czerwca Dołączam się do pytania kolegi. Też się temu padzikowi przyglądam. Dobrze wygląda w recenzjach na YouTube. Cytuj
iluck85 2 883 Opublikowano 24 czerwca Opublikowano 24 czerwca Elite 2 to koszt 700zł. Jak można dołożyć 200zł i pozbyć się problemu driftu, psujących się RB i odpadającej gumy, to czemu nie. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 25 czerwca Opublikowano 25 czerwca Dobra, to kto kupi i przetestuje? Cytuj
Chewie 143 Opublikowano 27 czerwca Opublikowano 27 czerwca Ja wolę dołożyć do ps5 albo jakiejś kierownicy tbh Cytuj
Czoperrr 5 080 Opublikowano 27 czerwca Opublikowano 27 czerwca Chora cena i wygląda jak gówno. Widzę, że działa bezprzewodowo z konsolą, a myślałem, że 3rd party tylko po kablu jak pady 8bitdo. Więc jaka jest prawda? Cytuj
number_nine 1 327 Opublikowano 28 czerwca Opublikowano 28 czerwca W dniu 24.06.2024 o 20:03, iluck85 napisał(a): Elite 2 to koszt 700zł za 550 też da się wyrwać nowego, ale to i tak za dużo. Ten turtle beach cena chora i wygląda jak zabawka z odpustu. Już wolę kupić zwyklaka za niecałe 200 i zaczekać na coś nowego od Microsoftu Cytuj
iluck85 2 883 Opublikowano 28 czerwca Opublikowano 28 czerwca Lżejszy jest i nie wiem jak wygląda na żywo. Ale widzę po postach że tutaj się nie dowiem, bo nikt go nie ma i nie będzie miał. Cytuj
krzysiek923 1 652 Opublikowano 6 lipca Opublikowano 6 lipca https://www.mediaexpert.pl/foto-i-kamery/akcesoria-do-aparatow-i-kamer/akumulatorki/akumulator-panasonic-eneloop-aa-1900-mah-2-sztuki Cytuj
WiatrBezTlenu 0 Opublikowano 22 lipca Opublikowano 22 lipca Cześć 10dni temu kupiłem w sklepie internetowym białego pada Xbox series. Pograłem przez ten czas trochę w Forze Horizon 5 i przycisk RT zaczął okropnie skrzypieć. Jestem tym rozczarowany. Jak to możliwe by nowy pad tak szybko dawał takie znaki zużycia? Dodam, że kontroler od X360 do tej pory nie skrzypi Czy aby rozwiązać ten problem wystarczy zdjąć część pada i posmarować jakiś element olejem do golarek? Cytuj
krzysiek923 1 652 Opublikowano 31 lipca Opublikowano 31 lipca https://www.xbox.com/pl-PL/accessories/controllers/sky-cipher-special-edition?ocid=Accessories_soc_omc_xbo_fb_Video_buy_7.31.1 kurvaaaa, no podoba mi się, kiedyś kupię xd Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi