Skocz do zawartości

Pad do Xbox Series X i S

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 23.06.2024 o 09:05, iluck85 napisał(a):

Kupiłem. Zajebisty kawałek sprzętu. Byłem nastawiony do tych ahhh i ohhh Youtuberów bardzo sceptycznie, ale mam już 3x Elite i kupowanie 4 po to żeby znów się po jakimś czasie coś zepsuło to powielanie tego samego błędu. Po 2 tygodniach grania mogę powiedzieć że Elite jest daleko w tyle. Głównie chodzi o analogi bo faktycznie są mega precyzyjne, najczęściej gram w FPSy więc dla mnie to złoto. Trzeba się przyzwyczaić do innego układu manetek i przycisków na tylnej stronie pada. Nie ma 4 manetek tylko dwie, plus 2 przyciski, po kilku dniach się przyzwyczaiłem. Pad jest lekki, niektórzy narzekają na to, mnie to nie przeszkadza. Fajne jest sterowanie ustawieniami za pomocą wyświetlacza, proste, bez zbędnych zawirowań, choć dostęp do wszystkich ustawień jest dopiero przez apkę na kompie bo ta na telefon ssie. Światełka i ich różne kombinacje .... fajne, ale nie dla mnie, ustawiłem na minimum bo po dłuższym czasie grania, daje po oczach. 

Jak dla mnie super opcja i nie biorę tej generacji Elite już do ręki. 

Edytowane przez kakus
  • Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, jestem osobą niepełnosprawną po udarze, sprawną mam tylko jedną rękę, mam następujące pytanie, czy można grać w gry FPP lub TPP na konsoli xbox series x tylko za pomocą joystick'a Thrustmaster lub jakiegokolwiek innego, generalnie chodzi o granie w tego typu gry jedną ręką za pomocą właśnie joystick'a.

Opublikowano
W dniu 15.10.2024 o 09:58, ThinRalph napisał(a):

Witam, jestem osobą niepełnosprawną po udarze, sprawną mam tylko jedną rękę, mam następujące pytanie, czy można grać w gry FPP lub TPP na konsoli xbox series x tylko za pomocą joystick'a Thrustmaster lub jakiegokolwiek innego, generalnie chodzi o granie w tego typu gry jedną ręką za pomocą właśnie joystick'a.

jeśli czasami będziesz grać z kimś, to jest też możliwość grania na dwa pady tak, jakby to był jeden pad, funkcja nazywa się "wspomaganie kontrolera"

Opublikowano

Plus warto zainteresować się kontrolerem adaptacyjnym, który powstał specjalnie z myślą o osobach z niepełnosprawnościami. Dokładnie tematu nie znam, ale z tego co rozumiem to do kontrolera można podpiąć różne moduły i przypisać im funkcje poszczególnych przycisków z klasycznego pada tak, aby granie było dostosowane pod konkretne potrzeby grającego. Tutaj doczytasz na ten temat więcej: https://www.microsoft.com/pl-pl/d/adaptacyjny-kontroler-xbox/8nsdbhz1n3d8

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Różowy padzik spadł kobicie na czarną skrzyneczkę plastikową i zrobił dwie małe czarne kreski. Można to acetonem maznąć czy za mocne? Probowałem wódą (bocian) i jedna ryska lekko zbladła tylko.

Opublikowano

dobra, mój pad zaczął dryfować swoim życiem i to w lekko mówiąc wyraźny sposób. miałem w zapasie drugiego kupionego w promocji za jakieś 180 zł i jeśli ten też zacznie świrować, pójdę chyba w pada z hall effect. nowa generacja konsol powinna to mieć w standardzie.

Opublikowano

mógłby ten kurde "prokosumencki microsoft" w końcu pozwolić producentom na tworzenie bezprzewodowych padów do xboksa, a nie wszystko po kablu, a nie tylko dla wybranych jak TURTLE BEACH Stealth Ultra za 800-900 zł